MDF dosky

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: MDF dosky

Poslaťod Byk1984 » Štv 08. Apr 2010 21:13:57

Brano pise dobre.Radsej to poistit,ako potom lutovat,ale ked vimenis tu zadnu dosku,bude vsetko OK.Urcite.Ale nic nepokazis ziadnov upravgov na spevnenie
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Reklama

Poslaťod Matej » Pia 09. Apr 2010 9:41:20

brano ba píše:No ja by som ten sololit urcite vymenil za pevnu dosku. Byk1984 ako pises, aj ty ju tam mas, sice len v strede, ale je tam, tvori dost velku stycnu plochu, aby sa to neposkladalo do boku. Tie uholniky v rohoch sice nieco pomozu, ale ak by sa to cele naklonilo do strany, tak tie srobiky, ktorymi to je prichytene ku doskam vetrhne jedna radost. Nezabudajme ze to drevo je dost makke. Alebo ak ten sololit nechces davat prec a dat tam dosku, tak ten cely stolik prikotvi ku tej panelovej stene a mas to vyriesene. Mozno sa vam zda ze to prehanam, ale ja to vzdy radsej o nieco predimenzujem (vid. moj stojan pod akva), lepsie ako to len o nejaku drobnost poddimenzovat

Toto je presne ten dovod preco by som sa bal polozit velke akva na skrinku z drevotriesky. Pri vacsom tlaku sa proste spojovacie sroby vythrnu uplne bez problemov, netreba zabudat ze drevotrieska je len zlisovany dreveny odpad. Urcite by som to minimalne spevnil pevnou zadnou doskou a drevenymi kolikmi (typlami) ktore by bolo treba poriadne zalepit. A to ukotvenie do steny tiez nie je zly napad, aj ked to je zase len o sroboch... Proste zaklad je to zabranit tomu aby sa to naklonilo do strany, potom to bude asi ok. Nikdy som akvarium na drevenej skrinke nemal, hovorim len cisto o velkej zatazi na drevotrieskovu skrinku.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod mlaka » Pia 09. Apr 2010 11:01:40

Presne nad tým som rozmýšlal, že to jednoducho ešte priskrutkujem k panelu. Predsa len, je to váha. Ešte pofotím detaily a hodím to sem.
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Kubko777 » Pia 09. Apr 2010 11:20:18

No ja si myslim ze skrinka v pohode toto akva unesie. Iba pre klud duse a lepsiu priestorovu stabilitu skrinky by som vymenil zadnu sololitovu dosku za MDF-ko. Dolezite tiez bude dokonale vyrektifikovanie noziciek. Mimochodom neviem kde ho budes mat umiestnene ale v panelakovom byte mozes polozit na 1 M2 iba 150kg.
Kubko777

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Byk1984 » Pia 09. Apr 2010 11:47:05

Kubko777 píše: Mimochodom neviem kde ho budes mat umiestnene ale v panelakovom byte mozes polozit na 1 M2 iba 150kg.

V panelaku je to 250Kg na 1 M2 a je to v strede miestnosti.Pri nosnej stene panelaku,mozes ovgela viac.Je to tu uz niekde rozoberane.
Byk1984

Poslaťod Kubko777 » Pia 09. Apr 2010 12:31:39

Tu asi nie je diskusia na temu kolko unesie stropny panel v panelaku, ale podla STN 730035 tab.3 por. 1 je to 150kg/m. Iba som chcel upozornit aby bolo vhodne umiestnene napr. pri nosnej stene. Ak susedom vypraskaju styky zodpovedny je prevazdkovatel a je zbytocne to tu riesit. Skrinka to akva unesie.
Kubko777

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Pito » Pia 09. Apr 2010 12:39:05

na tvojom mieste by som dovnutra na rohy priskrutkoval 20mm jaklovinu a je po probleme. istota je istota a s tou zatazou na panel je to tak, ze asi vsetci by sme uz boli prepadnuti u susedov :chuckle
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times

Poslaťod brano ba » Pia 09. Apr 2010 13:17:33

Ten papierovy udaj o zatazeni je fakt len papierovy a nie realny. Urcite to je uvedene s velkou rezervou - ale to len tak na okraj temy.
Co sa tyka skrinky, urcite by som spravil co najviac pre spevnenie skrinky, ved predsalen to nerobis na par mesiacov a ceny materialov niesu nejake zavratne vysoke, takze vzhladom na dobu, ktoru to budes pouzivat su naklady na skrinku nizke (a to nehovorim o skode, ktora by mohla vzniknut povolenim stolika). Takze, setrit treba, ale len tam, kde sa da, toto by som urcite nepodcenoval.
Neverim tomu, ze ten stolik to akva udrzi, ked necha na zadnej stene len ten sololit, urcite nie vtedy, ak sa nebodaj opres zo strany o akva. A prave preto som ja riesil stojan z JAKLu (doma mam male deti a sam vidim, ako nemaju problem sa o stolik opierat a buchat donho).
Takze ak to nechas tak ako to mas teraz, je to len vec casu, kedy sa ti to cele zlozi do strany
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 11
Been thanked: 2 times

Poslaťod Matej » Pia 09. Apr 2010 16:15:07

brano ba píše:Ten papierovy udaj o zatazeni je fakt len papierovy a nie realny. Urcite to je uvedene s velkou rezervou - ale to len tak na okraj temy.
Co sa tyka skrinky, urcite by som spravil co najviac pre spevnenie skrinky, ved predsalen to nerobis na par mesiacov a ceny materialov niesu nejake zavratne vysoke, takze vzhladom na dobu, ktoru to budes pouzivat su naklady na skrinku nizke (a to nehovorim o skode, ktora by mohla vzniknut povolenim stolika). Takze, setrit treba, ale len tam, kde sa da, toto by som urcite nepodcenoval.
Neverim tomu, ze ten stolik to akva udrzi, ked necha na zadnej stene len ten sololit, urcite nie vtedy, ak sa nebodaj opres zo strany o akva. A prave preto som ja riesil stojan z JAKLu (doma mam male deti a sam vidim, ako nemaju problem sa o stolik opierat a buchat donho).
Takze ak to nechas tak ako to mas teraz, je to len vec casu, kedy sa ti to cele zlozi do strany

Toto presne je aj moj nazor, ze to proste casom musi povolit, ale vidis, bezne to tak predavaju v akva kopmpletoch cize az take kriticke to asi nebude, aj ked je fakt ze v tych kompletoch nie su vzadu sololitove tabule. Ja osobne by som to nikdy na skrinku bez joklovej vystuhy nepolozil, ale to je mozno tiez preto ze mam 5rocne dvojicky chalanov a idem radsej vzdy na istotu :) Aj pri mojom akvariu co mam teraz uz ma par krat oblial pot ked som jednoho z nich zvesoval z prednej steny akvaria ked ho napadlo ze je dobre sa chytit hore za sklo a poskakovat :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Byk1984 » Pia 09. Apr 2010 16:30:38

Matej tak tie tvoje decka maju ale napady :-) ale predsa su to len deti a treba ich brat s rezervou.Oni s toho vyrastu :-)
Ale keby ze to vidim ja asi ma obleje pot a infarkt
Byk1984

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia