Dudo 450l

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
1
14%
2
1
14%
3
4
57%
4
0
Nehlasovalo
5
1
14%

Celkom hlasov : 7

Re: Dudo 450l

Poslaťod dudo354 » Štv 08. Apr 2010 11:36:14

jonathane píše:2 Nika:
v podstatě souhlasím se Sterom.......ryby v tomto AQ jsou ještě malé, jak začnou Frontozy růst, budou mbuny jejich kořistí......Frontozy jsou klidné až líne ryby, které potřebují k sobě spíše klidnější druhy ryb.........pro mě je toto AQ o ničem.......nikdy bych takto ryby nekombinoval a nedělal nějaké "výzvy" jak tady píše pan majitel AQ. Ryba patří jen tam odkud pochází a tomu bych přizpůsobil i napodobení biotopu a případný výběr ryb..........na experimenty bych zapoměl......jen jsem zvědav, jak se situace v Aq bude dál vyvíjet.......

Ok beriem tvoju kritiku. Len mi pevec jednu vec tie fotky čo ty máš s koľkých akvárií to máš nafotene lebo na 100% to nie je jedno.
dudo354
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 0
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod jonathane » Štv 08. Apr 2010 12:18:25

dudo je to jen jedno a to isté AQ.......na větší se teprve chystám......
2 stero.....mě a moje upřímné komentáře zná snad každý......někdy to i někdo prostě "nerozdýchá".....mám rád vše na rovinu.....proč bych měl dotyčnému majiteli AQ "mazat med kolem huby", když se mi prostě Aq nebo skladba ryb v něm nelíbí......
Obrázok užívateľa
jonathane

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 4 times

Poslaťod dudo354 » Štv 08. Apr 2010 12:28:42

jonathane píše:dudo je to jen jedno a to isté AQ.......na větší se teprve chystám......
2 stero.....mě a moje upřímné komentáře zná snad každý......někdy to i někdo prostě "nerozdýchá".....mám rád vše na rovinu.....proč bych měl dotyčnému majiteli AQ "mazat med kolem huby", když se mi prostě Aq nebo skladba ryb v něm nelíbí......

Veď to je všetko v poriadku ja som spomínal že tvoju kritiku beriem aj sterovu. Len sa mi nezdá že tie fotky sú jedna nádrž. A pre zmenu ten štýl akva čo máš ty tak ja vyslovene nemusím ale to je zas len môj názor neber to tak že sa ti chcem pomstiť.
dudo354
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 0
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod jonathane » Štv 08. Apr 2010 12:32:50

dudo354 píše:
jonathane píše:dudo je to jen jedno a to isté AQ.......na větší se teprve chystám......

Veď to je všetko v poriadku ja som spomínal že tvoju kritiku beriem aj sterovu. Len sa mi nezdá že tie fotky sú jedna nádrž. A pre zmenu ten štýl akva čo máš ty tak ja vyslovene nemusím ale to je zas len môj názor neber to tak že sa ti chcem pomstiť.

jasně dudo, já Tvoji kritiku také přijímám....vysvětloval jsem jen sterovi...proč jsem tak "upřímnej" :chuckle :chuckle :chuckle
Obrázok užívateľa
jonathane

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 4 times

Poslaťod Stero » Štv 08. Apr 2010 18:00:30

Ono je v pohode ak si to obhajuješ ty sám veď je to tvoje a neútočí tu niekto úplne iný. Napr pre mňa je výzva napodobniť prírodu čo najvernejšie. Jednoducho tak ako je to v skutočnosti. Áno je pravda že sa to vidí pomerne často ale mne to skôr príde ako ok. Nič to ale nemení na tom ako som písal na začiatku "Ono ak sa im dari je to len dobre hlavné je že z ních máš radosť".
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod bobo242 » Str 22. Sep 2010 19:30:44

jonathane píše:2 Nika:
v podstatě souhlasím se Sterom.......ryby v tomto AQ jsou ještě malé, jak začnou Frontozy růst, budou mbuny jejich kořistí......Frontozy jsou klidné až líne ryby, které potřebují k sobě spíše klidnější druhy ryb.........pro mě je toto AQ o ničem.......nikdy bych takto ryby nekombinoval a nedělal nějaké "výzvy" jak tady píše pan majitel AQ. Ryba patří jen tam odkud pochází a tomu bych přizpůsobil i napodobení biotopu a případný výběr ryb..........na experimenty bych zapoměl......jen jsem zvědav, jak se situace v Aq bude dál vyvíjet.......

Sice uz je debata neaktualna, ale absolutne suhlasim s jonathaneom a ako chovatel frontos dodavam: Neverim a som si isty, ze takyto mix nemoze fungovat a ani nefunguje. Asi si treba aj vysvetlit co to vlastne znamena ked nieco funguje. To ze ryby ziju, zeru a nezabijaju sa este neznamena, ze mix funguje. Chovat 1ks frontosy v takomto mixe je absolutne nepochopenie povahy frontosy a uz len z tohto dovodu je to nefunkcne (tzn. neprirodzene a nevyhovujuce) - frontosa je hufova ryba. Podobne hovadiny je vidno na cichlid-forum.com a po niekolkych hadkach s amikmi tam uz ani nechodim. Frontosy su tak zvlastne a svojim spravanim specificke ryby, ze urcite nepatria do takychto experimentalnych mixov. Len malo druhov je k nim dlhodobo vhodnych a aj to s rozdielnymi vysledkami. Mne dospele frontosy zozrali napr. 30 julidochromisov a 2 samicky altolamprologov.. Pri tom su ale kludne, citlive a plache. Proste maju svoju osobnost a osobitost a nepatria do zaciatocnickych (nemyslim pocet rokov drzania aq ale odbornu vyspelost) akvarii. Takze vysledok a moj nazor je - ja osobne uz nikdy nebudem kombinovat s frontosami nic a ani to neodporucam.
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Predchádzajúci

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 45 hostia