Idem vlastne rusit toto:

aj ked je tam zmena.
Trochu sa bojim ci splni moje ocakavania ... snad hej lebo cim dalej sa mi viac pacia cichlidy
Moj vyber co sa mi paci je tento:
Lamprologus similis
Neolamprologus multifasciatus
Lamprologus ocellatus (Gold)
neolamprologus caudopunctatus
Neolamprologus Daffodil
Neolamprologus brichardi
Altolamprologus calvus
Julidochromis marlieri
Paracyprichromis nigripinnis
Urcite viem ze vsetko tam mat nemozem... pacia sa mi aj xenotilapie alebo leptosomy ale viem ze ich mat nemozem.
Ten paraciprichromis by mozno aj mohol .. necham na vas co mi poradite pripadne nieco este dohodite.
PS.
Vcera som krutil s kolesom takze piesok uz mam

tak že ak si teda rozhodnuty, tak môj názor je asi takýto... ad1. veľa ulít a šnekáče v zložení cca.6 ks neolamprologus multifasciatus alebo similis, tieto potrebujú menšie teritórium...lamprolog. ocellatus max 4 ks a podelil by som im teritóriá na každú stranu akva jdene druh (ocellatusi sú komplikovanejšie drsnejšie a náročnejšie na plochu teritória, zároveň potrebujú menej ulít ako napr. multíci) ad2. Calvus je dobrý výber ale treba počítať že ak dorastie do dospelej veľkosti môže sa vrhnúť aj na dospelé samičky multíkov alebo similisov...potrebuje skalnaté úkryty, kde bude tráviť väčšinu dňa. ad3. Julidky (osobne mám transcryptusi...píše sa že tento druh je najmenší a zároveň najmenej vnútrodruhovo agresívny) maximálne jeden pár. taktiež potrebuje jaskynky rôzne spáry a praskliny kde sa väčšinou schováva, i keď mne väčšinou pláva nad svojim teritóriom čo je vlastne kopa kameňov. Ad4. ak chceš dať caudopunctaty, tak musíš upustiť od jedného druhu šnekáčov, tie sú najväčšie a zároveň najagresívnejšie so všetkých šnekáčov i keď ono to nie je úplne šnekáč ale rozmnožuje sa v ulitách. ad5. Paracyprichromis nigripinnis je hejnová rybka túto by som ja osobne v tomto objeme vynechal. ad6. Neolamprologus brichardi s týmito skúsenosti nemám ale čo viem patria medzi druh agresívnejší a zo všetkých spomínaných myslím že najväčší obľubuje skalnaté útesy.