Moje prve akvarium :)

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
2
67%
2
1
33%
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 3

Re: Moje prve akvarium :)

Poslaťod Stero » Pia 26. Mar 2010 22:16:42

Toto býva najväčší problém keď chceš miešať biotopy. Ryby z rôznych oblastí majú odlišné požiadavky na druh a kvalitu vody. Nehovorným že ti tam fungovať nebudú ale sú prispôsobené na svoje podmienky a všetko čo sa líši od pre nich prirodzeného prostredia sa viac či menej prejaví. ( vyfarbenia, veľkosť, množenie, aktivita, agresivita atď atď)
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Reklama

Poslaťod brano ba » Pia 26. Mar 2010 23:01:36

Mozno sa mylim, ale zda sa mi, ze koren zvykne znizovat PH vody.

Co sa tyka akva, tak pochvala, paci sa mi to. Dufam ze budes s osvetlenim (vyberom trubic) spokojny :)
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 11
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod Matej » Pia 26. Mar 2010 23:57:22

Stero píše:Toto býva najväčší problém keď chceš miešať biotopy. Ryby z rôznych oblastí majú odlišné požiadavky na druh a kvalitu vody. Nehovorným že ti tam fungovať nebudú ale sú prispôsobené na svoje podmienky a všetko čo sa líši od pre nich prirodzeného prostredia sa viac či menej prejaví. ( vyfarbenia, veľkosť, množenie, aktivita, agresivita atď atď)

Je mi to jasne, ale ked vidim ako v pohode ziju ryby napriklad v odchovnych nadrziach ktore maju s ich prirodzenym biotopom spolocne asi tolko ako Fico s rozumom, a pritom sa tam veselo mnozia, tak mam pochybnosti ci je to az tak podstatne :) Samozrejme ze vsetko ma svoje hranice ale som ochotny to risknut a uvidime. Ten koren poriadne upravim, sam nechcem aby mi farbil vodu takze uvidime :)

Brano : trubice svietia pekne, myslim ze to nema chybu :) Ten fotoaparat robi divne fotky neviem preco, ked na to pozeram vyzera to inak, nie je to az tak biele presvietene.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Stero » Sob 27. Mar 2010 7:40:56

Teraz sa nejedná o to čo v tej nádrži je, aká je dekorácia. V odchovniach má aj to svoj zmysle ( ľahšia údržba, ľahší odlov,častá obmena osadenstva atď atď) Jedná sa o to aké ma vlastnosti voda. Koreň, rašelina a podobné látky majú za následok, tak ako písal brano znižovanie PH. Štandardne je vo vodovode (vodovod) PH okolo 7, čo už samo o sebe je pre Afriku nevihoovujúca voda. V afrických jazerách je PH v rozmedzí od 7,5 až do 8,5. Ak tam dáš koreň a ten ti stiahne PH na 6,8 a možno aj na 6 ( neviem čo je to za drevo a aké je veľké) tak si to spočítaj aký je rozdiel oproti vode na ktoré sú prispôsobené.

Poviem to inač predstav si še by si šiel žiť a pracovať napr do oblasti kde je priemerná nad. výška viac ako 4000m/nad napr do Chile alebo Tibet. Žiť by si tam dokázal, veď vzduch tám je a však prejavovali by sa u teba problémy spojené s tým že si prispôsobený na iný pomer kyslíka vo vzduchu, iný tlak atď atď .

Na fotoaparáte si nájdi v menu vyváženie biele, white balance, WB a tam si nastav neonové osvetlenie. (skus sa tam pohrať)
Obrázok užívateľa
Stero

Poslaťod brano ba » Sob 27. Mar 2010 8:00:01

Stero - ohladne vyvazenia bielej vo fotaku - myslis , ze tato funkcia byva aj na klasickych kompaktoch (myslim manualne nastavenie)??? Alebo tie to robia uatomaticky?
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 11
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod Stero » Sob 27. Mar 2010 8:02:22

Je aj na väčšine klasických kompaktoch aký máš foťák?
Obrázok užívateľa
Stero

Poslaťod Matej » Sob 27. Mar 2010 10:25:30

Stero píše:Teraz sa nejedná o to čo v tej nádrži je, aká je dekorácia. V odchovniach má aj to svoj zmysle ( ľahšia údržba, ľahší odlov,častá obmena osadenstva atď atď) Jedná sa o to aké ma vlastnosti voda. Koreň, rašelina a podobné látky majú za následok, tak ako písal brano znižovanie PH. Štandardne je vo vodovode (vodovod) PH okolo 7, čo už samo o sebe je pre Afriku nevihoovujúca voda. V afrických jazerách je PH v rozmedzí od 7,5 až do 8,5. Ak tam dáš koreň a ten ti stiahne PH na 6,8 a možno aj na 6 ( neviem čo je to za drevo a aké je veľké) tak si to spočítaj aký je rozdiel oproti vode na ktoré sú prispôsobené.

Poviem to inač predstav si še by si šiel žiť a pracovať napr do oblasti kde je priemerná nad. výška viac ako 4000m/nad napr do Chile alebo Tibet. Žiť by si tam dokázal, veď vzduch tám je a však prejavovali by sa u teba problémy spojené s tým že si prispôsobený na iný pomer kyslíka vo vzduchu, iný tlak atď atď .

Na fotoaparáte si nájdi v menu vyváženie biele, white balance, WB a tam si nastav neonové osvetlenie. (skus sa tam pohrať)

Ja tomu vsetkemu rozumiem ale ked pojdem az takto do detailu tak zrusim akvarium. Tie ryby povodne zili v obrovskom jazere, v diametralne odlisnych podmienkach ako im ktokolvek dokaze zabezpecit v akvariu, viem ze su odchovane v akva a nikdy to nezazili ale v genoch to proste stale bude. Ten koren je maly, tak velky efekt to mat nebude, plus ta vymena vody sa o to podla mna postara, uvidime :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Stero » Sob 27. Mar 2010 11:26:51

Vieš ak si prečítaš pod každým mojim príspevkom je môj podpis. Ja som ti len povedal svoj názor a nemusíš ho vôbec brať na vedomie. Ja sem neprispievam preto aby som to niekomu sťažil alebo ho znechutil od akvaristika ale preto lebo mám cichlidy rád. Ak máš k tomu prístup ale veď to je jedno ,tak ich môžeš potom vložiť do sklenej gule o objeme 3l a veď čo. Áno ak je ten koreň malí tak na ňom až tak nezáleží. Ale ja som nevedel aký je veľký, ten koreň mohol mať kľudne rozmery polovice aq a to už by malo vplyv. :x :mrgreen:
Obrázok užívateľa
Stero

Poslaťod Matej » Sob 27. Mar 2010 12:16:50

Stero píše:Vieš ak si prečítaš pod každým mojim príspevkom je môj podpis. Ja som ti len povedal svoj názor a nemusíš ho vôbec brať na vedomie. Ja sem neprispievam preto aby som to niekomu sťažil alebo ho znechutil od akvaristika ale preto lebo mám cichlidy rád. Ak máš k tomu prístup ale veď to je jedno ,tak ich môžeš potom vložiť do sklenej gule o objeme 3l a veď čo. Áno ak je ten koreň malí tak na ňom až tak nezáleží. Ale ja som nevedel aký je veľký, ten koreň mohol mať kľudne rozmery polovice aq a to už by malo vplyv. :x :mrgreen:

Vobec neber moje reakcie tak ze mi to je jedno, ak sa pozries ako to moje akva vyzera teraz a ako to bolo na zaciatku, musis sam vidiet ze mi to neni jedno a viacero veci co ste mi radili som aj spravil :) Keby mi to bolo jedno tak si nespravim hned 500 litrove akvarium ale nieco male a nezaujima ma ako tam tym cichlidam bude :) Ja som to myslel len ako take zamyslenie, ze proste uplne idealne podmienky tym rybam nikdy nespravim :) Ten koren ma asi 30 cm, takze si myslim ze to nic nespravi :) Ja si tvoje prispevky vzdy rad precitam, si tu jeden z najaktivnejsich pisatelov a drviva vacsina je k veci a ma hlavu aj patu, ale tiez mam na veci aj svoj nazor ktory niekedy nechcem pustit :) A je fakt ze som mohol hned napisat ze ten koren je mini a mohlo byt po nedorozumeni :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Stero » Sob 27. Mar 2010 12:44:23

Dobre uzavrime to. Je mi jasne že sa snažíš urobiť nádrž čo najlepšie a zato si zaslúžiš chválu. Máš pravdu že tu je množstvo prispievateľov ktorý sa snažia dosiahnuť zázrak vo fľaši od uhoriek. To že máš svoj názor je len dobre lebo inač by to nebolo v podstate tvoje aq ale aq odkopírované od niekoho iného. A to že som reagoval tak ako som reagoval, prepáč :hand ale ako píšeš dosť prispievam a niektoré príspevky ma vedia dožrať :head ( teraz nemyslím teba) a tak som to trochu, fak len trochu ventiloval. :angry Vieš je tu kopec veľmi skusených chovateľov ale mnohý už rezignovali prispievať dookola. :thumbdown:

Ale späť k téme. Nieje problém pri pravidelnej starostlivosti nasimulovať čo najlepšie ako sa dá podmiénky ktoré panujú vo voľnej prírode. Verím tomu že to budeš mať v pohode. :yes
Obrázok užívateľa
Stero

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia