Stero píše:Toto býva najväčší problém keď chceš miešať biotopy. Ryby z rôznych oblastí majú odlišné požiadavky na druh a kvalitu vody. Nehovorným že ti tam fungovať nebudú ale sú prispôsobené na svoje podmienky a všetko čo sa líši od pre nich prirodzeného prostredia sa viac či menej prejaví. ( vyfarbenia, veľkosť, množenie, aktivita, agresivita atď atď)
Stero píše:Teraz sa nejedná o to čo v tej nádrži je, aká je dekorácia. V odchovniach má aj to svoj zmysle ( ľahšia údržba, ľahší odlov,častá obmena osadenstva atď atď) Jedná sa o to aké ma vlastnosti voda. Koreň, rašelina a podobné látky majú za následok, tak ako písal brano znižovanie PH. Štandardne je vo vodovode (vodovod) PH okolo 7, čo už samo o sebe je pre Afriku nevihoovujúca voda. V afrických jazerách je PH v rozmedzí od 7,5 až do 8,5. Ak tam dáš koreň a ten ti stiahne PH na 6,8 a možno aj na 6 ( neviem čo je to za drevo a aké je veľké) tak si to spočítaj aký je rozdiel oproti vode na ktoré sú prispôsobené.
Poviem to inač predstav si še by si šiel žiť a pracovať napr do oblasti kde je priemerná nad. výška viac ako 4000m/nad napr do Chile alebo Tibet. Žiť by si tam dokázal, veď vzduch tám je a však prejavovali by sa u teba problémy spojené s tým že si prispôsobený na iný pomer kyslíka vo vzduchu, iný tlak atď atď .
Na fotoaparáte si nájdi v menu vyváženie biele, white balance, WB a tam si nastav neonové osvetlenie. (skus sa tam pohrať)
Stero píše:Vieš ak si prečítaš pod každým mojim príspevkom je môj podpis. Ja som ti len povedal svoj názor a nemusíš ho vôbec brať na vedomie. Ja sem neprispievam preto aby som to niekomu sťažil alebo ho znechutil od akvaristika ale preto lebo mám cichlidy rád. Ak máš k tomu prístup ale veď to je jedno ,tak ich môžeš potom vložiť do sklenej gule o objeme 3l a veď čo. Áno ak je ten koreň malí tak na ňom až tak nezáleží. Ale ja som nevedel aký je veľký, ten koreň mohol mať kľudne rozmery polovice aq a to už by malo vplyv.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia