kde zozeniem zivy cyklop???

Diskusia o kŕmení cichlíd

Re: kde zozeniem zivy cyklop???

Poslaťod kofola » Pon 16. Nov 2009 13:54:28

Nie z hladiny ale z vody medzi dnom a hladinou. Takze tam vela bordelu nenachytas aby si to musel cistit. Mne doma vydrzi zivy tak cca 2 -3 dni, ale ja vzdy skrmujem hned vsetko, alebo zamrazim.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Reklama

Poslaťod ferinko » Pon 16. Nov 2009 14:51:06

ja som to pochopil ze to beries z povrchu hladiny jazierka. a ako odcedis cyklop od necistot?
Obrázok užívateľa
ferinko

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod kofola » Pon 16. Nov 2009 15:09:23

Ked ho nachytas dobre, tak tam necistoty mat nebudes a ak sa nahodou pritrafi list alebo nieco vacsie tak mechanicky rukou. Ak to bude nieco mensie tak to mozes doma preliat do nejakej nadoby a pockat kym sa necistoty usadia, potom odchytat opatrne cyklop este raz a tentokrat uz bez necistot. Dalsou moznostou je preplachovanie pod tecucou vodou cez sitko.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod rybarik » Ned 21. Mar 2010 22:19:46

Dnes sme sa boli s Chrustom mrknut na zivu potravu a nazbieral som si uplne maleho cyklopa ale co ma prekvapilo bolo ze som nachytal aj nejake larvy komarov :shock:
Obrázok užívateľa
rybarik

Images: 17
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod jovan » Pon 22. Mar 2010 20:56:22

rybarik píše:Dnes sme sa boli s Chrustom mrknut na zivu potravu a nazbieral som si uplne maleho cyklopa ale co ma prekvapilo bolo ze som nachytal aj nejake larvy komarov :shock:

Je to úplne normálne,tento rok sú trošku neskôr ,po minulé roky sme už o takomto čase mali namrazených niekoľko litríkov,tieto prvé larvy sú najjemnejšie najkvalitnejšie a najčistejšie :nerd
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod kofola » Uto 23. Mar 2010 6:36:51

Ja som bol 2 tyzdne dozadu a nedoniesol som nic! Tento vikend som nestihol ale dalsi pojdem pozriet. Dufam, ze este bude :D
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod Byk1984 » Uto 23. Mar 2010 7:14:16

Vsetkemu tu chapem,len dve veci ma este trapia.Odchytany cyklop,skladujete vo vode v ktorej ste ho chytili,alebo do klasickej vodovodnej.
Doma mam jazierko,neni velke,ale ryby v nom nesu.Bude cyklop aj tam???
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod kofola » Str 24. Mar 2010 6:55:06

Ja skladujem odchytany cyklop vo vode v ktorej som ho doniesol (cca 7L vedro). Vacsinou vsak neskladujem, ale hned ho skrmim. Ak mas doma jazierko je mozne ze tam cyklop bude. Ak tam nebude mozes si ho tam nasadit takym sposobom ze donesies cyklopa z prirody a vypustis ho do jazierka. Podmienkou je aby na dne bolo uhnite listie a taky humus.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod Byk1984 » Str 24. Mar 2010 9:02:22

Tak humusu tam mam dost aj listia asi,lebo navrchu my po zime listie plave,tak urcite bude aj na dne.No musim vyskusat
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Jules » Ned 04. Apr 2010 19:47:15

S kolegom akvaristom chodime na cyklop do okolia Prešova. Samozrejme nachytame ho dost hlavne na jar a na jesen, ale aj tak je to minimalne hodina casu pri vode. Cez zimu som doteraz nikdy nebol na cyklopa, ale kedze tato zima bola plodna na akary potocne, tak som sa s malou dusickou vybral na zamrznutu vodnu plochu pri Toryse / obec Haniska pri Prešove/. Nedaleko mna deti hrali hokej a pozerali na mna asi viete ako ... V aute som mal zo sebou sekerku a na mieste na ktorom som stal nevyzerala hrubka ladu velka. Tak som tam vysekal dieru asi o priemere 1 m, co slo na moje prekvapenie dost rychlo. Kusky ladu som povyberal podberakom s jemnou sietovinou ktory pouzivam na cyklopa. Uz pri vyberani ladu som si vsimol, ze niekolko kuskou cyklopa uz mam na sietke :wtf: . Pri prvych naberaniach som ho mal velmi malo, tak som sa rozhodol chvilu pockat. Po 5 minutach hned na prve ponorenie ho ostalo na sietke asi deco /1 dcl/ cisteho cyklopu :shock: . Mal so 20 litrove vedro, tak som donho napraskal co to slo a hura domov. Vydrzal mi az doteraz. Samozrejme ze som ho nechal vo vode v ktorej som ho doniesol v pivnici v chlade. Ked som po case /asi tyzden/videl, ze sa dolu uz vytvara vacsia vrstva uz neplavajuceho cyklopu, tak som zvysok zamrazil v sackoch. Bol som tam este neskor 2x na tom istom mieste a vzdy s tym istym vysledkom. Nikdy som tolko nenachytal ani v lete. Az ked som sa neskor o tom rozpraval s kamosmy na rybach prisli sme na to, ze cyklop tak ako ostatne zivocichy potrebuje kyslik. Takze ked som tam vysekal dieru okamzite sa k nej zacal vznasat :idea: . Takze toto bola parada ktoru si buducu zimu urcite zopakujem. :mrk
Obrázok užívateľa
Jules

Images: 22
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Kŕmenie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia