Nakup filtra z Poľska

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Nakup filtra z Poľska

Poslaťod kofola » Sob 06. Feb 2010 9:42:54

Napisal som len svoju skusenost tykajucu sa polskych e-shopov. Islo vsak vacsinou o strojne, prip. automobilove suciastky, elektrotechniku, prip o spotrebnu elektroniku. Nikdy som neobjednaval nic "ZOO".
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Reklama

Poslaťod Belial » Sob 06. Feb 2010 12:57:45

Nechcem ťa nejako strašiť, ale keď som chcel z poľska osmózu tak mi kamarát radil, aby som ju kúpil radšej u nás. Cenový rozdiel nebol až taký markantný a čo sa týka prípadnej reklamácie tak s poliakmi je dosť ťažká reč. Dúfam a prajem ti, aby ti to všetko dobre dopadlo a toto bol len taký zbytočný príspevok... :mrk
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod hobo » Sob 06. Feb 2010 13:15:11

Viem že to nie je celkom k teme filtra z Polska ale včera sa stala taka vec v Komárne že vypadla tak na hodinu a pol elektrina v celom meste. Ako dlho može byť biologicky filter vypnuty aby to neohrozilo tropheusy? podla mna nejde tak o to že nevydržia bez kyslika tolko ryby ale že ked sa znova zapne tak to čo vypušta podlhšej dobe je škodlive. No nie je mi to celkom jasne preto sa pytam.A vela štastia s tym filtrom z Polska. Podla mna ináč ja lacnejšie filtre splnaju to čo drahšie len je tam otazka komfortu pri čisteni a čo je u mna doležite hlučnosť. Ten filter čo mam teraz je jednoducho nepočutelny. nechcem spominať značku lebo niektori ludia su alergicki na tu značku :D Pred tym som mal tiež nie lacny a bolo ho po pol roku počuť
hobo

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

tetratec ex 1200

Poslaťod tomaspe » Pia 05. Mar 2010 16:01:40

zdravim vsetkych ma niekto prosim vas skusenosti s tymto filtrom- TetraTec EX1200.chcel by som ho do 300 l akva pre duboisov,mohlo by to stacit,no nie?cena je celkom ok cca 110eur.rozmyslam...
tomaspe

Images: 6
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Stero » Pia 05. Mar 2010 19:01:55

Dnes som obdržal zásielku z poľská. Všetko vyzerá ok, filter je veľký zajtra pôjde do aq napíšem potom revue. :yes
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Rostratus » Ned 07. Mar 2010 11:23:00

Ahoj kamarátko no čo si spokojný s filtrom? Dúfam, že áno :yes
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Stero » Pon 08. Mar 2010 10:18:51

Takže moje hodnotenie.
V balíku bolo obsiahnuté
Filtračná nádoba
Hlavica filtra s UV lampou 9W
Odnímateľná prípojka hadíc k filtru z reguláciou prietoku
Tri koše na filtračné materiáli
Dva kusy cca 150 cm hadice priemer 22mm
Jeden kus nasávania vody so zberačom a so skimrom (zberačom nečistôt z vodnej hladiny)
Jeden kus výstupu z filtra s možnosťou pripojenia vodnej rampy.
Návody a podobné papiere aj so záručným listom (24 mesiacov).

Filter ma objem 12L osobne som ho odmeral a nameral som po vrchnú hranu 14,6 litra teda objem samotného filtra má uvádzaných 12 litrov. Vo filtri sa nachádzajú tri koše s filtračnými vložkami . V balení som mal tri krát filtračnú vatu, raz keramické krúžky, raz aktívne uhlie, raz balíček zeolitu. Pôvodného filtračného materiálu je tak na jeden kôš teda bolo nutné doplniť z vlastných zásob ( to ma neprekvapilo). Ja som na spodný kôš umiestnil filtračnú vatu a biomolitán ktorý bol zabehnutý. Do druhého koša som umiestnil filtračnú vatu a biologickú filtráciu od Eheimu (bio guličký tiež zabehnuté) Do tretieho koša som umiestnil nové filtračné materiáli ale bez aktívneho uhlia a tretiu filtračnú vatu.

Montáž je jednoduchá a rýchla, filter tesni perfektne ( spím spokojným spánkom). Problém som mal s nasatím vody do filtra, po pol hodine pumpovania tam bolo cca 3 litre vody. Musel som filter otvoriť a načerpať vodu priamo z vodovodu. Po napustení filtra bolo nasatie do hadíc už rýchle a po zapojení do elektrického obvodu bol filter ihneď plne funkčný. Filter je trochu hlučnejší ako pôvodný eheim ale nie je to nič hrozného. Počas dňa ho človek v podstate nemá šancu počuť no v noci pri posteli by mi asi už vadil. (Ale to je individuálne ja v noci potrebujem absolútny pokoj)

Filter má už spomínanú UV lampu ktorá je umiestnená tak že voda ktorá je vtiahnutá do filtra preteká popri sklenenej objímke a tak je voda vystavená UV žiareniu. Následne je voda vedená cez filtračné koše a prefiltrovaná naspäť do AQ. Samotná UV lampa ma na vrchnej časti filtra prepínač na zapnutie vypnutie spolu s kontrolkou činnosti UV lampy. Preto nie je nutné mať UV lampu neustále zapnuté ale môže sa zapínať podľa potreby a uváženia.

Filter má uvádzaný prietok 1400L/h ja som nameral s vloženými filtračnými vložkami prietok cca 1000L/H .

ZÁVER
Ja som osobne s filtrom veľmi spokojný. Filter je estetický, manipulácia s ním je veľmi jednoduchá, Obsahuje vstavanú UV lampu. Voda po 48 hodinách prevádzky je nádherne čistá (čistejšia ako s pôvodným eheimom eco comfort 2236). V podstate môžem povedať že je schopný ako aký koľ vek iný externý filter od renomovaného výrobcu a však za zlomok ceny. Mňa celý filter spolu s UV lampou a dopravou vyšiel na 68€ čo je bezkonkurenčná cena.
:yes :yes :yes
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Rostratus » Pon 08. Mar 2010 10:40:52

Ahoj Stero, dík za vyčerpávajúcu recenziu ohľadom tohto výrobku.

K tomu nasatiu vody do filtra: ja osobne svoj externý filter naplním vodou, na vrchu hlavice mám uzatvárateľný otvor, ktorý slúži únik posledného vzduchu vo filtry. Najskôr naplním doplna celú nádobu filtra, potom nasadím horný kryt filtra, otvorím uzatvárateľný otvor, doplním ostatok vody, zatvorým otvor a spustím filter. Pustiť ho naprázdno a čakať dokým sa zaplní by som sa bál. :blush
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod jovan » Pon 08. Mar 2010 11:41:17

Ono na začiatku väčšinou funguje všetko....čas ukáže či to bola správna voľba.Keď pôjde 5 rokov a nič sa mu nestane,potom majú ostatní výrobcovia problém :think
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod kofola » Uto 09. Mar 2010 6:30:44

Stero tak nech sluzi. Som rad ze ti to takto dobre dopadlo :yes
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia