Takže moje hodnotenie.
V balíku bolo obsiahnuté
Filtračná nádoba
Hlavica filtra s UV lampou 9W
Odnímateľná prípojka hadíc k filtru z reguláciou prietoku
Tri koše na filtračné materiáli
Dva kusy cca 150 cm hadice priemer 22mm
Jeden kus nasávania vody so zberačom a so skimrom (zberačom nečistôt z vodnej hladiny)
Jeden kus výstupu z filtra s možnosťou pripojenia vodnej rampy.
Návody a podobné papiere aj so záručným listom (24 mesiacov).
Filter ma objem 12L osobne som ho odmeral a nameral som po vrchnú hranu 14,6 litra teda objem samotného filtra má uvádzaných 12 litrov. Vo filtri sa nachádzajú tri koše s filtračnými vložkami . V balení som mal tri krát filtračnú vatu, raz keramické krúžky, raz aktívne uhlie, raz balíček zeolitu. Pôvodného filtračného materiálu je tak na jeden kôš teda bolo nutné doplniť z vlastných zásob ( to ma neprekvapilo). Ja som na spodný kôš umiestnil filtračnú vatu a biomolitán ktorý bol zabehnutý. Do druhého koša som umiestnil filtračnú vatu a biologickú filtráciu od Eheimu (bio guličký tiež zabehnuté) Do tretieho koša som umiestnil nové filtračné materiáli ale bez aktívneho uhlia a tretiu filtračnú vatu.
Montáž je jednoduchá a rýchla, filter tesni perfektne ( spím spokojným spánkom). Problém som mal s nasatím vody do filtra, po pol hodine pumpovania tam bolo cca 3 litre vody. Musel som filter otvoriť a načerpať vodu priamo z vodovodu. Po napustení filtra bolo nasatie do hadíc už rýchle a po zapojení do elektrického obvodu bol filter ihneď plne funkčný. Filter je trochu hlučnejší ako pôvodný
eheim ale nie je to nič hrozného. Počas dňa ho človek v podstate nemá šancu počuť no v noci pri posteli by mi asi už vadil. (Ale to je individuálne ja v noci potrebujem absolútny pokoj)
Filter má už spomínanú UV lampu ktorá je umiestnená tak že voda ktorá je vtiahnutá do filtra preteká popri sklenenej objímke a tak je voda vystavená UV žiareniu. Následne je voda vedená cez filtračné koše a prefiltrovaná naspäť do AQ. Samotná UV lampa ma na vrchnej časti filtra prepínač na zapnutie vypnutie spolu s kontrolkou činnosti UV lampy. Preto nie je nutné mať UV lampu neustále zapnuté ale môže sa zapínať podľa potreby a uváženia.
Filter má uvádzaný prietok 1400L/h ja som nameral s vloženými filtračnými vložkami prietok cca 1000L/H .
ZÁVER
Ja som osobne s filtrom veľmi spokojný. Filter je estetický, manipulácia s ním je veľmi jednoduchá, Obsahuje vstavanú UV lampu. Voda po 48 hodinách prevádzky je nádherne čistá (čistejšia ako s pôvodným eheimom eco comfort 2236). V podstate môžem povedať že je schopný ako aký koľ vek iný externý filter od renomovaného výrobcu a však za zlomok ceny. Mňa celý filter spolu s UV lampou a dopravou vyšiel na 68€ čo je bezkonkurenčná cena.