Výroba vlastnej nádrže.

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Výroba vlastnej nádrže.

Poslaťod Rostratus » Pon 01. Mar 2010 21:19:34

Keď sme už pri týchto extrémoch, našiel som síce pomerne malú nádrž s rozmermi : 150x60x55cm ale je celá z plexiskla :)

plexiglass.jpg

To len tak na okraj. Teraz sa môžme vrátiť k BIG nádržiam
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Poslaťod neoac » Uto 02. Mar 2010 0:21:04

ja neviem či sa natieraju drevenne živicou ale asi najučinnejšie je ju obizolovat bazenovou foliou.
k murovanym- to by som asi tiež neriskoval aby to neprasklo to už skor betonovu :lol: ale robit hned so stavbou domu :D
asi najlepšia možnost by bola asi fakt ocelova konštrukcia a vnutorne ju obložit tym antikorom, pripadne drevom.
P.S. viem čo urobi beton v stabencitve ako dokaže roztahovat debnenia ale asi ani na jednu takuto nadrž by som si netrufol možno niečo ozaj do tych 3000L
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod jovan » Uto 02. Mar 2010 19:37:18

Chlapci nestrečkujte,a 5-10 000 litrové drevené sudy? Šikovný debnár urobí z dreva čokoľvek.Ja by som sa skôr obával hygieny v takejto nádrži,aj keď sa hovorí že drevo je oveľa baktério-statickejšie ako plast. :think
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod Rostratus » Ned 18. Apr 2010 11:05:03

Podľa mňa je vlastne jedno z čoho to bude, veď vnútorný náter musí byť špeciálny, tak aby voda nepretekala. Potom je jedno z čoho je konštrukcia....hlavne že drží toľký objem vody.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Byk1984 » Ned 18. Apr 2010 11:38:37

Na drevo nemsuis davat ziadn& nater.drevo od vody napucneje a voda neprejde.Mam vinicu a sudy s vinom a su to obycajne sudy,nicim natierane a drzi to.Samozrejme ak v nom dlho nic neni,sa rozzsusi
Byk1984

Images: 2
Been thanked: 27 times

Poslaťod vladko » Sob 27. Nov 2010 20:42:12

poprosim znameho ci ma nevezme k nim do prace :) oni robia troska ine AQ .. klasicky mur stena vymuruju sa bocnice vsetko sa niecim natrie, je to nieco co sa pouziva napr pri vondych elektrarnach a podobnych vodnych dielach a z predu sa da sklo.
Take nieco maju vo firme :)
je to firma co robi izolacie :) predstavte si doma take AQ :)
a k doskam a AQ myslim ze amici maju s montovanymi vecami niekolko desiatok rokov skusenosti tak si myslim ze aj to AQ je a bude v pohode a je vidno aj rohove vystuze ako aj priecne pozdlzne co sa robi pri velkych AQ .. plus dvojite dno.
bratranes ma doma v dome 1000L +- .. a ma to podobne riesene ako je aj ta drevena buxicka akurat sa lisi hrubka materialu.
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod vladko » Sob 27. Nov 2010 20:44:34

Byk1984 píše:Na drevo nemsuis davat ziadn& nater.drevo od vody napucneje a voda neprejde.Mam vinicu a sudy s vinom a su to obycajne sudy,nicim natierane a drzi to.Samozrejme ak v nom dlho nic neni,sa rozzsusi

pokial viem sudy sa niecim predsa len impregnuju a po dalsie spoje su tam tak riesene ze obruce vynalozia nato dostatocny tlak aby to utesnilo a splinulo spolu plus niekde som videl ze sa do toho vbijalo konoplne vlakno ak sa mylim pardon :)
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Rostratus » Sob 27. Nov 2010 21:06:32

vladko píše:poprosim znameho ci ma nevezme k nim do prace :) oni robia troska ine AQ .. klasicky mur stena vymuruju sa bocnice vsetko sa niecim natrie, je to nieco co sa pouziva napr pri vondych elektrarnach a podobnych vodnych dielach a z predu sa da sklo.
a k doskam a AQ myslim ze amici maju s montovanymi vecami niekolko desiatok rokov skusenosti tak si myslim ze aj to AQ je a bude v pohode a je vidno aj rohove vystuze ako aj priecne pozdlzne co sa robi pri velkych AQ .. plus dvojite dno.
bratranes ma doma v dome 1000L +- .. a ma to podobne riesene ako je aj ta drevena buxicka akurat sa lisi hrubka materialu.

A ako sa volá tá firma? Ak to nieje tajomstvo? :wasntme
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod vladko » Ned 28. Nov 2010 9:45:51

admin píše:
vladko píše:poprosim znameho ci ma nevezme k nim do prace :) oni robia troska ine AQ .. klasicky mur stena vymuruju sa bocnice vsetko sa niecim natrie, je to nieco co sa pouziva napr pri vondych elektrarnach a podobnych vodnych dielach a z predu sa da sklo.

A ako sa volá tá firma? Ak to nieje tajomstvo? :wasntme

zistim a dam vediet
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Byk1984 » Ned 28. Nov 2010 11:24:55

Vladko nevidel som ako sa sudy vyrabaju teraz.Ja mam sudy,ktore maju asi 25 rokov a 25 rokov v nich drzim vino.Kazdo rocne vyrabam okolo 700-1000 litrov vina a sudy drzia.
Co sa tyka obruci,tak ano,tie tam musia byt lebo drzia ten sud pokope.Inak by sa rozpadol.Ale pomedzi spoje mi nikdy nic nepretekalo a fakt maju co ja pametam 25 rokov.Mozno aj viac
Byk1984

Images: 2
Been thanked: 27 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 9 hostia