Prečo práve cichlidy?

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

Re: Prečo práve cichlidy?

Poslaťod Belial » Uto 23. Feb 2010 18:50:36

Frontosy sú krásne majestátne ryby, ktoré vyniknú vo veľkej nádrži. Ja osobne by som k nim pridal nejaké julidochromisy a lamrologines... To by bola Tanganjika ako vyšitá... :yes
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Reklama

Poslaťod hobo » Uto 23. Feb 2010 18:59:43

jusko píše:hobo:skúsim ťa nakopnúť ja.Roky chovám afriku,rukami mi fakt prešlo veľa cichlíd, len Tropheusov som úspešne choval a odchovával 9 druhov plus nemenované druhy Malawi a Tanganiky a choval som kedysi aj Frontózy. Niesom rýb prežratý, ale teraz po rokoch sa vraciam znovu k frontózam, pretože je to typ cichlidy, ktorý asi nemá konkurenciu vo svojej majestnástnosti, sposobe života. Pohľad na húf 20 ks frontózy keď dorastú je famózny - kedysi som to zažil a vraciam sa k tomu. Aj kvoli odchovu, ale aj kvoli relaxu pri akva - to je jediné akva/800L/, ktoré mám doma a nie v chovni.Samozrejme je to moj názor, pretože aj iné cichlidy majú svoje čaro, ale u Frontóz sa mi zdá, že je to o niečom inom.

A som skoro nakopnutý. :D Luto mi je mojich tropheusov, mam ich rok a pol, prave im menim vodu ináč, ale zmena je život.
A ked už si ma nakopol tak porad kde by som zohnal? Zatial sa mi velmi nedari. Chcem blue zaira. Ponuka bola zatial jedna a divokých, takže cena taká že som si musel sadnuť skoro. A to ja zvyknem ked niečo velmi chcem nepozerať až tak na peniaze.
hobo

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Rostratus » Uto 23. Feb 2010 19:18:02

Tak to som ťa sklamal, že som ťa správne nenakopol :D Tak ti poviem, ja som taký, že raz ma nakopnú Malawky, raz Tanganyika, teraz momentálne tak ako Stero povedal Amerika. Každé je o niečom inom a musíš prísť danej rybe na chuť. Pri Tropheusoch sa mi páči ich živosť, pri Frontózach ich majestátnosť a pri veľkých amerikách ich dravosť. Teraz si vyber :)
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Belial » Uto 23. Feb 2010 19:19:09

Myslím, že keď som bol u pána Foťka tak mi ich ukazoval. Mali vtedy asi 1,5cm... Ale to je už dosť dávno... Už vtedy až tak svietili. :cool
Obrázok užívateľa
Belial

Poslaťod hobo » Uto 23. Feb 2010 19:27:28

admin píše:Tak to som ťa sklamal, že som ťa správne nenakopol :D Tak ti poviem, ja som taký, že raz ma nakopnú Malawky, raz Tanganyika, teraz momentálne tak ako Stero povedal Amerika. Každé je o niečom inom a musíš prísť danej rybe na chuť. Pri Tropheusoch sa mi páči ich živosť, pri Frontózach ich majestátnosť a pri veľkých amerikách ich dravosť. Teraz si vyber :)

Však ja ta chápem. Aj ja by som chcel tropheusy si nechať a popri tom mať frontozy ako ty a ameriky ako má Stiff. Ale nejak mi to nevychádza :D
hobo

Poslaťod hobo » Uto 23. Feb 2010 19:39:55

Belial píše:Myslím, že keď som bol u pána Foťka tak mi ich ukazoval. Mali vtedy asi 1,5cm... Ale to je už dosť dávno... Už vtedy až tak svietili. :cool

Kto je to p.Foťko?
hobo

Poslaťod Belial » Uto 23. Feb 2010 19:53:11

Chovateľ z Handlovej. V nejakej téme je na neho aj tel. kontakt. Ak by si to nenašiel, pošlem ti ho.
Obrázok užívateľa
Belial

Poslaťod neoac » Uto 23. Feb 2010 21:05:39

ja sa vratim na chvilu k povodnej teme 8-) ja som začinal asi ako každy iny, prve boli gubky (nikdy sa my nepačili) :lol: potom zavojnatky, mečune, mrenky a xy dalšich. U mna sa to zmenilo ked som raz čital v knihe že Cichlidy sa vyborne staraju o mlade a su nenaročne to ma hned zaujalo, šiel do akvaristiky a ked som videl ako vyzeraju tak nebolo o čom, kupoval som ich podla farby a predajca my vobec neporadil, no a zaver si asi viete predstavit, ostala jedna.
teraz som po nejakej dobe oprašil nadrž a idem to skusit nanovo, ale už mam čo to pozistovane aspon teoreticky a kopu veci my poradili ludia na tomto portali za čo som vam všetkym velmy vdačny :yes :hand
A prečo cichlidy? u mna je to preto lebo tieto ryby maju šmrnc, rychlost, krasu, hierarchiu a čaro ake nema ani jedna akva ryba
neoac

Been thanked: 2 times

Poslaťod hobo » Ned 28. Feb 2010 8:56:35

Belial píše:Chovateľ z Handlovej. V nejakej téme je na neho aj tel. kontakt. Ak by si to nenašiel, pošlem ti ho.

Vďaka za tip. O týžden tam kupujem frontosy.
hobo

Poslaťod Belial » Ned 28. Feb 2010 18:36:32

Som rád, že som pomohol. :mrk
Obrázok užívateľa
Belial

Predchádzajúci

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia