Ahojte,
Keďže mám dosť ťažké srdiečko na jednu akva predajňu v Prešove, chcem sa s Vami podeliť o svoju skúsenosť, aby ste sa jej mohli vyvarovať v budúcnosti aj vy. Po dlhšom čase som navštívil akvaristiku - konkrétne Aqua - Exotic v Prešove, kde mi do očka padli pancierničky pekné vyšľachtené, tak som si ich zakúpil do svojho 150 l akvária, v ktorom som mal párik 15 roćných ancistrusov škvrnitých so štyrmi generáciami potomstva, a pre mňa asi moje najcenejšie rybičky Botia Macracantha veľkostne od 5 do 8 cm, ktorým som sa tešil najviac. No teraz možem už len spomínať,....celé akvárium mi uhynulo vinou parazita, ktorého som si zaniesol s tejto predajne. Infekciu rýb som zistil zavčasu, keď sa na rybách začali objavovať po dve až tri bodky...ihneď som nasadil liečbu zvýšením teploty pridaním soli, no o deň neskôr som splikoval aj sera Costapur.....nič, už len sa to zhoršovalo a ja som na to nemohol pozerať...neprajem to nikdy a nikomu keď vydˇi ako mu hynú a trápia sa jeho rybičky, ktoré mu boli toľko rokov potešením. Ktokoľvek sa ma spýta - nikdy mu neodporučím tieto predajne v PO sú tri, kde predávajú bez problémov nainfikované ryby...človek si to nevšímne keď to má ryba pod kožou, alebo z vnútornej strany žiabier. Po telefonickom kontaktovaní s predajňou mi bolo povedané, že je im to ľúto a že mi dajú prípravok nejaký silnejší ako costapur grátis,....ďakujem pekne to mi nikdy nenahradí škody ktoré som utrpel tým, že som zakúpil ryby s predajne, ktorá sa chváli jednotkou v PO, hanba im....koľko ľudí ako ja už asi takto dopadlo....