maros:
zdravim.. Z priestorovych a dalsich dovodov mam len nieco cez 30 litrove akvarko a v nom Lamprologus multifasciatus. Teda keby o tom niekto chcel nieco vediet rad poradim ako to zariadit aby sa mali relativne dobre . mne prosperuju uz cca rok a pol a mnozia sa vcelku dost aj ked verim ze pri vacsom priestore by ich bolo ovela viac ..
ak bude zaujem tak sa prekonam z lenivosti, vstanem, spravim fotku a hodim ju sem
Administrátor
No ak sa budes velmi nudit posli neake foto. Rad by som sa pozrel ako sa im dari v tvojom akva. Ja som mal kedysi v 120l akvarku 20ks Lamprologus ocellatus, Gold mal som tam cca 50 ulit a tiez si krasne zili.
maros
Ja mam tych ulit tiez cca 50..v takom malom akva zaberaju cele dno ..bohuzial som zistil ze mobilom ziadnu fotku akvarka neurobim a klasicky fotak nemam tak to necham nabuduce...
k tvojmu prispevku: ocelaty su krasne a ked budem mat normalny byt (vacsi ako tento a hlavne nie podnajom) urcite vo velkom akva nebudu šnekáče chýbať
Administrátor
Podla mna su snekace velmi zaujimave rybky. Hlavne ked sledujem celu "rodinku" ako si spolu nazivaju a premiestnuju ulitky..
Karlowatz
By som nepovedal, že afriky môžu žiť v takom akvárku
romco
no vidis da sa to,ale ci su tie ryby stastne a vyhovuje im to to je uz druha vec.......je to naozaj male akva...ja mam doma akva 60x30x30 a neviem co s nim,uz by som do neho ryby asi nedal....
Administrátor
Lamprologusy su pomerne agresivne rybky. Nemal si s tym problem? ked sa vytvori parik tak vedia dost utocit medzi sebou.
Jirka
sice tanganiku nemam .... ale kamarad wladys ji ma a rikal ze prej min 100L ++ tedy spise ze je to idealni .... a myslim si to i ja i vzhledem ktomu ze je tam vjetsi stabilita co se tyce vymeny vody a jeji znecisteni ... jinak casem bych si prave nejake takove 150L akva s mini tanganikou chtel udelat
Administrátor
Pri cichlidách platí pravidlo, čím väčšie akvárium tým lepšie. Na čo by som kladol dôraz je vybrať si akvárium s čo najväčšou plochou dna. Cichlidy sú teritoriálne ryby a potrebujú skôr veľkú plochu dna ako výšku v akváriu.