Mini tanganika... ( napísal Maroš)

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Poslaťod Rostratus » Ned 23. Aug 2009 11:46:27

maros:

zdravim.. Z priestorovych a dalsich dovodov mam len nieco cez 30 litrove akvarko a v nom Lamprologus multifasciatus. Teda keby o tom niekto chcel nieco vediet rad poradim ako to zariadit aby sa mali relativne dobre :). mne prosperuju uz cca rok a pol a mnozia sa vcelku dost aj ked verim ze pri vacsom priestore by ich bolo ovela viac :D..

ak bude zaujem tak sa prekonam z lenivosti, vstanem, spravim fotku a hodim ju sem

Administrátor

No ak sa budes velmi nudit posli neake foto. Rad by som sa pozrel ako sa im dari v tvojom akva. Ja som mal kedysi v 120l akvarku 20ks Lamprologus ocellatus, Gold mal som tam cca 50 ulit a tiez si krasne zili.

maros

Ja mam tych ulit tiez cca 50..v takom malom akva zaberaju cele dno :D..bohuzial som zistil ze mobilom ziadnu fotku akvarka neurobim a klasicky fotak nemam tak to necham nabuduce...

k tvojmu prispevku: ocelaty su krasne a ked budem mat normalny byt (vacsi ako tento a hlavne nie podnajom) urcite vo velkom akva nebudu šnekáče chýbať

Administrátor

Podla mna su snekace velmi zaujimave rybky. Hlavne ked sledujem celu "rodinku" ako si spolu nazivaju a premiestnuju ulitky..

Karlowatz

By som nepovedal, že afriky môžu žiť v takom akvárku

romco

no vidis da sa to,ale ci su tie ryby stastne a vyhovuje im to to je uz druha vec.......je to naozaj male akva...ja mam doma akva 60x30x30 a neviem co s nim,uz by som do neho ryby asi nedal....

Administrátor

Lamprologusy su pomerne agresivne rybky. Nemal si s tym problem? ked sa vytvori parik tak vedia dost utocit medzi sebou.

Jirka

sice tanganiku nemam .... ale kamarad wladys ji ma a rikal ze prej min 100L ++ tedy spise ze je to idealni .... a myslim si to i ja i vzhledem ktomu ze je tam vjetsi stabilita co se tyce vymeny vody a jeji znecisteni ... jinak casem bych si prave nejake takove 150L akva s mini tanganikou chtel udelat :)

Administrátor

Pri cichlidách platí pravidlo, čím väčšie akvárium tým lepšie. Na čo by som kladol dôraz je vybrať si akvárium s čo najväčšou plochou dna. Cichlidy sú teritoriálne ryby a potrebujú skôr veľkú plochu dna ako výšku v akváriu.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Re: Mini tanganika... ( napísal Maroš)

Poslaťod Karpatska » Uto 06. Okt 2009 8:06:55

Mám tiež v mini akva L. Multifasciatum a darí sa im dobre (predtým boli vo väčšom a teiž sa nesťažovali :D.) Myslím si, že Multáci sú jedna z výnimok, kďe aj v mešom akva sa agresivita stačí rozložiť.

Vo väčšom akva mam Brevisky a tie si pekne dávajú do tela.

A čo hovoríte na druh telmatochromis burgeoni - mám ich na ploche 90x30 6 ks - z toho 5 samičiek a 1 samec. Jedna samička si neuchytila teritórium. Chcem ešte doplniť niake samčeky. Máte skúsenosti s týmto druhom?? dik za odp. Karp.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Rostratus » Pia 09. Okt 2009 11:18:56

To máš pravdu Lamprologusy sa dajú chovať i menších nádržiach. Ja som ich mal v 130tke. Čo som im ale musel zabezpečiť bolo veľa ulít pre nich. V tejto nádrži som mal 15 ks Lamprologus ocellatus a ulít som im tam dal cca 40 ks.

telmatochromis burgeoni: ja si myslím, že pre 6ks je táto plocha dna vhodná. Pomer máš tiež parádny. Už len čakať na potomstvo :)
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Karpatska » Ned 11. Okt 2009 21:16:38

No Predvčerom večer som sa pozeral do akva a čo nevidím :D mladé. takže tie Telematochromis burgeoni už majú mladé tak cca 20-25 ks. Jedna samička a tá najagresívnejšia. Asi budem musieť k nim časom vybaviť niečo na redukciu poteru ak to takto pôjde dalej.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Poslaťod Rostratus » Pon 12. Okt 2009 17:55:57

Tak ti gratulujem k novým prírastkom.... teraz aby si začal zháňať priestor pre nové ryby ;)
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Belial » Pon 12. Okt 2009 19:13:24

No vidíš, na nové akva sa vždy dôvod nájde. :lol:
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Karpatska » Uto 13. Okt 2009 6:37:32

No to je síce pravda :D ale nové sa nechystám. Nemám miesto. Ale myslím, že stačí 3 akva tanga aj ked sú dve malé. :D. Ale 450 L mi to vynahradí do pestrosti.

Veď ked mi vráti bracho foták aj fotečky priložím. ;)
Obrázok užívateľa
Karpatska

Poslaťod Belial » Uto 13. Okt 2009 8:44:54

No 450l je už celkom pekný objem... Také by som si vedel predstaviť aj u mňa doma. ;)
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Karpatska » Uto 13. Okt 2009 19:21:45

Som rád :D, že mám aspoň také. Lebo tiež som pokukoval po väčšom.

Jedna samička to už má zasebov, bola to tá bez teritória. Ostatné samičky sa majú fajn :D. Mladé rybky sa pomaly rozplávali po území, čo chráni samička(Mamina) :D a že má sama 40% s plochy.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Poslaťod Karpatska » Ned 18. Okt 2009 9:03:05

Nemám ešte vlastné fotky v come a tak som niečo o mojich rybkách pohľadal v you..... Mladé mám a dokonca sa aj druhá samička vytrela a dneska už by mali byť mladé niekde pod skalov. :D.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yi8Fyu_YdQ8[/youtube] - spawning par

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=s3HTL7QXLqA[/youtube] - v spoločenstve

http://www.youtube.com/watch?v=foQdhz8L ... re=related - Keď niečo bráni Very Happy

Dúfam, že poteší aspoň video.

Kód: Vybrať všetko
http://www.suephoto.com/index.php/galeria/index/5/393
- ešte par kvalitných foto.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Ďalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia