Tipy a fakty o afrických cichlidách

Diskusia o cichlidách, o ktoré neviete zaradiť do kategórie.

Re: Tipy a fakty o afrických cichlidách

Poslaťod jovan » Štv 28. Jan 2010 16:49:14

Stero píše:
Belial píše:
jovan píše:No a keď číta tretiu,štvrtú zistí že odporuje predošlým... :wtf: V každom prípade treba mať najskôr aké také teórie a odvahu začať,a ono to ostatné príde aj samo :nerd

Tiež si myslím. Veď akvaristika nieje jadrová fyzika a omyly sú na dennom poriadku. :chuckle

No to máš pravdu inač by bol asi v každom meste nejaký ten Černobyľ. Ale na druhej strane som sa ešte nestretol s tým aby si niekto kúpil napr Tropheusa a sám od seba ( bez nejakého štúdia) prišiel sám nato čo je pre neho vhodné. Základne (a aj pokročilé) informácie človek musí mať a potom hlavne prax. Lebo teória ti ešte nezaručí úspech.

No ja som pri viac druhoch skúšal pokus-omyl.A veľakrát to stálo nemalé peniaze :envy Existujú v akvaristike totiž grify o ktorých sa v žiadnej knižke nepíše ale pre odchov rýb ich jednoducho treba.V jednej téme,myslím o spolkoch som písal,že pred x rokmi infá chýbali a ťahali sa veľmi ťažko.Neostávalo nič iné ako skúsiť alebo nie.V tejto elektronickej dobe majú terajší akvaristi v tomto výhodu,ale nie je všetko na nete a nikdy ani nebude,to si treba uvedomiť. :talk :P
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Reklama

Poslaťod Rostratus » Sob 30. Jan 2010 15:25:12

To máš pravdu Jovan. Internet je dobrý zdroj informácií, ale všetko sa tu nenájde. Niekedy je problém aj v tom, že ak nájdeš neaké info o rybách nieje to zaručene pravdivá informácia. Niekedy nieje na škodu pozerať, kto článok napísal a bádať o autorovi a jeho skúsenostiach. Ale v podstate základné informácie sa na internete dajú nájsť a potom už len skúšať a zisťovať sám na svojich rybách.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Belial » Sob 30. Jan 2010 15:30:48

O tom by som vedel napísať román... Mám doma pár diskov, osmózu a aj tak nie a nie im urobiť tú správnu vodu... Naposledy to už vyzeralo nádejne a samica si na druhý deň požrala ikry... Teraz som pre istotu urobil sieťku na kužeľ a čakám na ďalší výter... :S
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod jovan » Sob 30. Jan 2010 15:42:10

Belial píše:O tom by som vedel napísať román... Mám doma pár diskov, osmózu a aj tak nie a nie im urobiť tú správnu vodu... Naposledy to už vyzeralo nádejne a samica si na druhý deň požrala ikry... Teraz som pre istotu urobil sieťku na kužeľ a čakám na ďalší výter... :S

Ono s tou vodou to nie je až také jednoduché :ugeek: Mne osobne trvalo niekoľko rokov kým som teoretické vedomosti z literatúry pretavil do praxe. :F Aj v dnešnej dobe sa koľkokrát "seknem" ale viem už ,čo mám potom robiť.Zničil som tisíce litrov vody a desiatky rýb,ale aj tak musím povedať že to stálo za to. :rock Vraví sa ,že hlúpy človek sa učí na vlastných chybách,múdry na cudzích,ale pre tento prípad to asi neplatí...
A z nárokmi pre výter je to to isté-tam tiež treba z praxe vedieť či je chyba vo vode alebo v rybách......
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod Belial » Sob 30. Jan 2010 18:27:10

Uvidím, ešte poskúšam a ak to je vo vode, určite to nejako zvládnem...
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Junaksk » Sob 06. Feb 2010 15:20:18

na margo stera : vermi su aj taky ludia co si kupia ryby len za to ze sa im pacia zazil som mnoho takych. napr dali neonky a gupky spolu s tromi rajovcami a cudovali sa ze preco po tyzdni maju len rajovce :rofl :rofl :rofl :rofl
ale normalny trosku uvedomely akvarista si to fakt rozmysli ze co s cim da dokopy
Obrázok užívateľa
Junaksk

Images: 2
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Predchádzajúci

Späť na Všeobecne o cichlidách

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia