ja mám v akváriu dva prísavníky (nie celkom ako zábehové ryby, ale zatiaľ sú tam jediné) a akvárium mi pomáha zabiehať kopa slimákov, ktoré sa tam asi dostali s rastlinou, a dosť sa namnožili a určité miesta sú celkom pekne okadené
Inak, čo som čítal, veľa afrikárov dáva na zábeh živorodky, či už gupky alebo endlerky, do väčších som u počul aj mečúne. Myslím si, že je to preto, lebo ako cichlidy dosť veľa odpadu produkujú. Tiež môžeš skúsiť niektoré menšie aterínky, napr. melanotaenia praecox alebo iné melanotaenie, výhodou je, že rastú dosť pomaly tie aterínky a teoreticky by tam aj mohli ostať potom, mjú rada tvrdú vodu a pláva v hornej a strednej časti nádrže- ale yellowkám by asi vadili, skôr by som ich dal k dnovej tanganickej osádke. Daniá by mohli občasné útoky yellowiek tiež dobre rozchodiť.
Čo sa týka chemie, nemám osobnú skúsenosť, ale predávať "zaručene živé (podotýkam aeróbne) nitrifikačné baktérie" vo vzduchotesne uzavretej fľaške s trojročnou dobou spotreby mi príde...no, povedzme že prinajmenšom nedôveryhodné. Z chémie používam len Aquatan, resp Aquasafe na odstránenie chlóru a ťažkých kovov a sódu bikarbónu na zvýšenie pH.