Bodis píše:Do toho rohu by to bylo nejpřijatelnější, jenže jelikož jsem nikdy pozadí nedělal, ani nikdy u nikoho v akva neviděl a taky z obrázků to není patrné, nechápu ten systém jak to za tím pozadím udělat. To tam mám udělat kapsu, kde bude proudit voda, a v té kapse bude topítko?. Nezlobte se, že se tak blbě ptám, ale fakt nevím.
príklad profesionálne zvládnutého rohového pozadia (L-ková kapsa):
http://akvapozadia.sk/images/phocagalle ... _co166.jpgKeď si všimneš, je to také do L-ka a kúsok rovného pozadia na dve steny. Tá diera dole je jaskyňa a zároveň nasávacia/výpustová diera. Ľudia tam väčšinou skrývajú aj hadice z filtra do tej kapsy. Ak sa bojíš, že by ti to mohlo ryby uväzniť, prekry diery plastovou sieťkou.
Druhá možnosť, čo som spomínal, úplne jednoduché rohové pozadie je napríklad niečo takéto, ako mám ja:
gallery/image.php?album_id=28&image_id=404&view=no_countNevyzerá to zďaleka tak dobre ako to adminove, ale v rámci priestorových možností akvária a na to, že som to robil prvýkrát, som s tým spokojný. Výpustová diera by mohla byť menšia, ale inak to ujde. Robil som to z 5cm polystyrénu, ale v tomto prípade by kľudne stačil aj 2cm, polystyrén je zrezaný takmer až na "škrupinu" z epoxy a piesku, hrúbka tak 1,5 cm maximálne a na dĺžku to má tak 22 cm tuším. Akvárium má 126l hrubý objem a nezaberá vôbec veľa miesta, navyše je za ním dosť miesta pre ryby, ktoré by tam chceli na dne bývať. A robí to celkom zaujímavú vizuálnu dominantu v inak pomerne plochom akváriu