Jak schovat topítko

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Jak schovat topítko

Poslaťod Bodis » Pon 18. Jan 2010 20:57:43

Nakonec jsem se rozhodl, že udělám svým tropheusům pozadí z polystyrénu. Akva mám 300x50x50 cm a jelikož jim nechci ubírat prostor a objem vody, chci je dle rady udělat jen z tloušťky 5 cm. Problém je v tom, že nevím jakým způsobem schovat topítko. Mohli byste mi někdo poradit jak na to?
Přemýšlel jsem i nad tím, že bych to topítko natřel epoxy lepidlem a posypal pískem, tak jak pozadí. Ale nevím jestli by to nebyl následně problém s tím, že by se přehřívalo.
Obrázok užívateľa
Bodis

Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Reklama

Re: Jak schovat topítko

Poslaťod neoac » Pon 18. Jan 2010 21:02:09

urob v jednom rohu L-ko a mas to vyriešene pozriem nejake linky kde by to bolo vydiet
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod neoac » Pon 18. Jan 2010 21:05:52

tu je jeden pekny članok, skus to riešit podobne ako v obrazku 2-ibaže on ten otvor využiva na externy filter
neoac

Poslaťod Aldebaran » Pon 18. Jan 2010 21:07:07

urob takú rohovú kapsu na techniku. Niekde to tu na fóre tuším aj je nafotené, skúsim to pohľadať a hodiť ti link konkrétny. Alebo môžeš urobiť len také jednoduché pozadie len cez roh, za ktoré sa dá schovať technika (tak to mám ja v mojej nádrži). Záleží len od toho, čo si vyberieš a hlavne na čo sa cítiš. Admin má s pozadiami bohaté skúsenosti, určite ti bude vedieť konkrétnejšie poradiť...

Ohrievač by som asi epoxy s pieskom nenatieral, pravdepodobne by sa prehrieval alebo niečo iné by sa mohl stať, ja by som to takto neriskoval.
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod neoac » Pon 18. Jan 2010 21:25:12

normalne my hrabe jeden članok pišem na tri krat http://www.akvamalawi.com/phpBB/viewtopic.php?t=439
neoac

Poslaťod Bodis » Pon 18. Jan 2010 21:33:54

Do toho rohu by to bylo nejpřijatelnější, jenže jelikož jsem nikdy pozadí nedělal, ani nikdy u nikoho v akva neviděl a taky z obrázků to není patrné, nechápu ten systém jak to za tím pozadím udělat. To tam mám udělat kapsu, kde bude proudit voda, a v té kapse bude topítko?. Nezlobte se, že se tak blbě ptám, ale fakt nevím. :)
Obrázok užívateľa
Bodis

Poslaťod jovan » Pon 18. Jan 2010 21:35:38

Epoxid sa ti roztopí,má teplotu tavenia okolo 120 °C :!: Mohol by si použiť jeden alebo aj viac topných káblov ,je to lepšie v tak veľkom akváriu ,pretože pri použití ohrievača môžu nastať teplotné hluché zóny :nerd čo pri kábloch nehrozí.
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod jovan » Pon 18. Jan 2010 21:38:21

neoac píše:normalne my hrabe jeden članok pišem na tri krat http://www.akvamalawi.com/phpBB/viewtopic.php?t=439

Šak tam máš tlačítko edituj-môžeš do zbláznenia a nie zakaždým nový.... :lolno:
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod Bodis » Pon 18. Jan 2010 21:43:24

jovan píše:Epoxid sa ti roztopí,má teplotu tavenia okolo 120 °C :!: Mohol by si použiť jeden alebo aj viac topných káblov ,je to lepšie v tak veľkom akváriu ,pretože pri použití ohrievača môžu nastať teplotné hluché zóny :nerd čo pri kábloch nehrozí.

S tím epoxy na topítku je to fakt blbost :crazy:
Obrázok užívateľa
Bodis

Poslaťod Aldebaran » Pon 18. Jan 2010 21:55:18

Bodis píše:Do toho rohu by to bylo nejpřijatelnější, jenže jelikož jsem nikdy pozadí nedělal, ani nikdy u nikoho v akva neviděl a taky z obrázků to není patrné, nechápu ten systém jak to za tím pozadím udělat. To tam mám udělat kapsu, kde bude proudit voda, a v té kapse bude topítko?. Nezlobte se, že se tak blbě ptám, ale fakt nevím. :)

príklad profesionálne zvládnutého rohového pozadia (L-ková kapsa): http://akvapozadia.sk/images/phocagalle ... _co166.jpg
Keď si všimneš, je to také do L-ka a kúsok rovného pozadia na dve steny. Tá diera dole je jaskyňa a zároveň nasávacia/výpustová diera. Ľudia tam väčšinou skrývajú aj hadice z filtra do tej kapsy. Ak sa bojíš, že by ti to mohlo ryby uväzniť, prekry diery plastovou sieťkou.

Druhá možnosť, čo som spomínal, úplne jednoduché rohové pozadie je napríklad niečo takéto, ako mám ja: gallery/image.php?album_id=28&image_id=404&view=no_count
Nevyzerá to zďaleka tak dobre ako to adminove, ale v rámci priestorových možností akvária a na to, že som to robil prvýkrát, som s tým spokojný. Výpustová diera by mohla byť menšia, ale inak to ujde. Robil som to z 5cm polystyrénu, ale v tomto prípade by kľudne stačil aj 2cm, polystyrén je zrezaný takmer až na "škrupinu" z epoxy a piesku, hrúbka tak 1,5 cm maximálne a na dĺžku to má tak 22 cm tuším. Akvárium má 126l hrubý objem a nezaberá vôbec veľa miesta, navyše je za ním dosť miesta pre ryby, ktoré by tam chceli na dne bývať. A robí to celkom zaujímavú vizuálnu dominantu v inak pomerne plochom akváriu :mrk
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Ďalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 20 hostia