Prosim o radu pri zakladani 112L Tanganiky

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Prosim o radu pri zakladani 112L Tanganiky

Poslaťod kuzel » Ned 10. Apr 2016 21:50:35

Zdravim vsetkych
zakladam akva 112L (dno 80x35cm) a rad by som sa pustil do chovu cichlid, vzhladom na velkost AQ tam planujem Tanganiku
Akva som napustil vcera dole je foto (ospravedlnujem sa za kvalitu, zatial je kalne ale pridam fotos ked sa to trochu ustali .

http://postimg.org/image/bm59d4u8t/

Preliezol som fora hore dole, ale niektore informacie a skusenosti si trochu odporuju preto som sa rozhodol opytat sa radsej tu, nech od zaciatku nieco nepohnojim

Moj predstava o obyvateloch je nasledovna

Neolamprologus similis 4-5 kusov (pripadne nahradit Neolamprologus multifasciatus).

Parik Julidochromisov (regani alebo Ornatus)

1 kus Altolamprologus compressiceps alebo calvus - niekde som videl ze aj do tychto mensich akva moze ist 1 kus na "redukovanie poteru", ale niesom si tym isty. Ryba sa mi paci ale zas ju nechcem tlacit nasilu.

Akva je zatial len napustene, este doplnim ulitky pre snekacov a pockam kym sa zabehne a rybky kupim potom.

Mam este trosku dilemu co sa tyka vzduchovania. Robil som si pozadie sam, ale vypust z filtra je cca 7cm pod hladinou vody a takze nedochadza k jej cereniu. Bolo to moje prve pozadie takze mi zopar takychto "drobnosti" nedoslo :?. Filtrujem to cez Powerhead + biomolitan a planujem vzduchovat cez ten difuzer co je na vyvode z powerhady. Bubliniek vie urobit dost ale niekde som cital ze tymto sposobom sa kyslik nerozupusta dostatocne vo vode. Bude to stacit alebo mam to vzduchovanie este nejak vyriesit (cez kamienok alebo nejak podobne)?

Dakujem vopred za postrehy
kuzel

Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Prosim o radu pri zakladani 112L Tanganiky

Poslaťod malymed » Str 20. Apr 2016 20:55:21

Ahoj, tak do 112ky toho moc nenakombinujes. Mam nedavnu skusenost zo zakladanim 180l. V podstate mas len jednu moznost. Jeden druh "snekacov" kludne 8 ks simillis, alebo multifasciatus, casom sa rozmnozia na koloniu. Osvedcila sa mi aj mensia rodinka ocellatus gold, kde vsak dospely par moze mat neskor vacsie naroky na teritorium. Ale rozhodne nekombinuj viac druhov snekacov a ani leleupi a ani brichardi k nim nedavaj. Altolamprologus by som nedaval v tak malom akva tiez, bude uhanat snekace a vyzobavat im z ulit poter. K nim asi uz len tie juliditky, ale nie ornatus, tie su agresivnejsie. Ked tak dickfeldi, pripadne tranciptus. Ale budes musiet kupit tak 5 kuskov a pockat az sa ten par vytvori sam. Kazdopadne budes mat rybky len na dne a juliditky budu poschovavane medzi kamenmi, takze budes mat v akva vela "mrtveho" priestoru a pestrostou moc vynikat tiez nebude. Radsej porozmyslaj nad nejakymi amazonskymi cichlidkami, mas tam viac moznosti a aj to bude pestrejsie. S afrikou fakt nema cenu experimentovat s menej ako 200l. Keby som to mohol vratit, siel by som do ameriky.
Edit: Tak po zhliadnuti fotky, tam radsej nedavaj ani tie juliditky, to pozadie rapidne zmensilo uz tak maly priestor. To by neustale do seba dotierali. Aj tie snekace, ked nemaju svoj kusok dna, tak su voci sebe pekne mrchy. Vyhod to pozadie, daj tam radsej rastlinky, toto nie je dobre.
malymed

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Prosim o radu pri zakladani 112L Tanganiky

Poslaťod neoac » Uto 04. Okt 2016 19:50:06

ahoj
skus pozret moju nadrž 128l Tanga aj ked vysledne foto tam už neni, skusim pohladat, mne to fungovalo takto dlho dlho ale mlade som nemal a ani som nikdy nijake nevidel, predtym som mal v podobnej nadrži 80x 30 dno a vyska 40 cca 10-16 ks multifaciatov a cca 10-12ks cyprichromismyslim leptosoma (dufam že dobre som to napisal) cyprišky boli male a plavali krasne hore a multici pri krmneni vyražali až k hladine a boli strašne rychli, ak ti mam poradit choval som aj simillis ale ty su oproti multikom "nudny"
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia