Prečo mi uhynuli všetky cichlidy?

Diskusia o cichlidách, o ktoré neviete zaradiť do kategórie.

Prečo mi uhynuli všetky cichlidy?

Poslaťod zoobaby » Uto 16. Feb 2016 20:27:57

Dobrý deň,
Uhynuli mi všetky ryby počas čistenia akvária a rada by som počula váš názor. Mám 300 l akvárium, mala som v ňom malawi cichlidy, sumčekov kukučích a prísavníkov. Akvárium mám už vyše 2 roky. Dnes som ho čistila a zrazu mi uhynuli všetky ryby ako keby na otravu. Pritom som robila všetko tak ako vždy predtým. Povyberala som všetky veci a vytiahla som 2/3 vody. Zo štrku sa pri tom rozvírilo dosť vela sajrajtu, aj ma napadlo že sa v tom zadusia. Ale predtým sa im nikdy nič nestalo.
Umelé rastliny boli dosť obrastené riasami tak som ich namočila do Sava a potom poriadne opláchla. Ostatné veci som opláchla iba čistou vodou. Išla som tie veci potom poukladať späť a o chvílu vidím že polovica rýb je mŕtva a ostatné sa trepali, vykacovalo ich to hore bruchom a lapali po vzduchu. Niektoré ako keby chceli vyskočiť von. A o chvílu boli všetky mŕtve.
Nechápem tomu. Napadlo ma či sa neotrávili z toho Sava ale predtým som v Save čistila aj kamene a všetko ostatné a nič sa im nikdy nestalo.
Jediné čo bolo teraz inak je, že mám odnedávna nový filter. Asi tak 4 mesiace. Predtým som mala vnútorný a teraz mám vonkajší. Zdá sa mi že ten vnútorný filtroval ovela lepšie a teraz tam bolo dosť vela špiny, čo sa pri čistení rozvírilo. Mohla byť príčina otrava amoniakom alebo dusitanmi???
Ďakujem za váš názor
Zuzka
zoobaby

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Prečo mi uhynuli všetky cichlidy?

Poslaťod xneo » Pon 07. Mar 2016 10:10:56

Ja typujem to SAVO. So Savom opatrne.
Mával som veľmi prerybnené Malawi akva 600l s vonkajším fitrom 2xJBL 1500,
keď bolo veľa dusiščnanov, prestávali temperamentne žrať....(ale to je proces niekoľkých dní)
**
Nemenil som viac ako 1/2 vody, obvykle 1/3 týždenne....
xneo

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Prečo mi uhynuli všetky cichlidy?

Poslaťod marlo » Pon 07. Mar 2016 18:50:52

Z dna sa uvolnil asi amoniak a ten ich zabil. Moj nazor.

Odoslané z Lenovo P70-A pomocou Tapatalku
marlo
Administrátor
Administrátor

Images: 3
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Späť na Všeobecne o cichlidách

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 18 hostia