Dobrý deň,
Uhynuli mi všetky ryby počas čistenia akvária a rada by som počula váš názor. Mám 300 l akvárium, mala som v ňom malawi cichlidy, sumčekov kukučích a prísavníkov. Akvárium mám už vyše 2 roky. Dnes som ho čistila a zrazu mi uhynuli všetky ryby ako keby na otravu. Pritom som robila všetko tak ako vždy predtým. Povyberala som všetky veci a vytiahla som 2/3 vody. Zo štrku sa pri tom rozvírilo dosť vela sajrajtu, aj ma napadlo že sa v tom zadusia. Ale predtým sa im nikdy nič nestalo.
Umelé rastliny boli dosť obrastené riasami tak som ich namočila do Sava a potom poriadne opláchla. Ostatné veci som opláchla iba čistou vodou. Išla som tie veci potom poukladať späť a o chvílu vidím že polovica rýb je mŕtva a ostatné sa trepali, vykacovalo ich to hore bruchom a lapali po vzduchu. Niektoré ako keby chceli vyskočiť von. A o chvílu boli všetky mŕtve.
Nechápem tomu. Napadlo ma či sa neotrávili z toho Sava ale predtým som v Save čistila aj kamene a všetko ostatné a nič sa im nikdy nestalo.
Jediné čo bolo teraz inak je, že mám odnedávna nový filter. Asi tak 4 mesiace. Predtým som mala vnútorný a teraz mám vonkajší. Zdá sa mi že ten vnútorný filtroval ovela lepšie a teraz tam bolo dosť vela špiny, čo sa pri čistení rozvírilo. Mohla byť príčina otrava amoniakom alebo dusitanmi???
Ďakujem za váš názor
Zuzka