Začiatočník - Malawi cichlidy

Diskusia o cichlidách z jazera Malawi

Začiatočník - Malawi cichlidy

Poslaťod pavucinar » Ned 08. Feb 2015 22:12:40

Čaute. Zriadil som si 300l akvarko a pred dvoma mesiacmi som si kúpil mláďatá cichlíd Malawi a dodnes som sa nedopátral aké druhy. Mám 8 druhov cichlíd a viem len , že jeden druh je Labidochromis hongi sweden a ďaľšie neviem. Vedel by mi niekto určiť z videa nay outube aké cichlidy to vôbec mám? Vopred ďakujem ! http://youtu.be/Iv7EprEq5jM
pavucinar

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Začiatočník - Malawi cichlidy

Poslaťod marlo » Uto 10. Feb 2015 19:13:56

A ked si to kupoval ta to nezaujimalo co kupujes ?
marlo
Administrátor
Administrátor

Images: 3
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod pavucinar » Štv 12. Feb 2015 10:45:29

Zaujímalo, viem že sú to všetko bylinožravé mbuny z jazera Malawi. A pokiaľ ide o pomenovanie, tak mi sľúbil, že mi to pošle SMSkou, ale jasne sa na mňa vykašlal. A ani neviem, čo to mám za sumčekov.
pavucinar

Poslaťod Imrich Fuljer » Štv 07. Máj 2015 10:55:04

Mas tam
Labidochromis hongi ( asi sweden )
Pseudotropheus crabro Nakatenga yellow
Metriaclima lombardoi,
Pseudotropheus acei Luwala
Pseudotropheus sp. " elongatus Chailosi " Chitande Island ( som si isty na 80% )
Metriaclima estherae ( zebra red red )
jedna rybka sa tam podoba na Cynotilapia zebroides Hara ( som si isty na 50% )
Metriaclima callainos Bright Blue

V nazvoch mozu byt drobne chyby pisem z pamati. Niektore ryby su zvlastne preto ta nie 100% identifikacia. Pre porovnanie nazov a druh pozri do mojej galerie
http://www.cichlid.sk/malawi-cichlids/

S pozdravom Imrich Fuljer
Obrázok užívateľa
Imrich Fuljer

Has thanked: 1 time

Poslaťod pavucinar » Sob 23. Máj 2015 8:58:25

Ďakujem p. Fuljerovi, všetko na 100% sedelo. Neviem ešte akých tam mám tých sumčekov: http://youtu.be/Iv7EprEq5jM
pavucinar

Poslaťod pavucinar » Ned 24. Máj 2015 9:14:43

Už som to zistil - Panciernik škvrnitý
pavucinar

Poslaťod TOMMY » Pon 25. Máj 2015 15:15:12

Dobrý deň zariadil som si akva s cichlidami doteraz som choval len bežne ryby ako mečune skalare a pod.potrebujem poradiť ako kombinovať cichlidy.mam 180 lit.akva osadka je pseudotrophehus socolofi 2 ks. Labidocromis caeruleus yellow 5 ks.pseudotropheus saulosi coral red 4ks.melanocromis auratus 1ks. altolamprologus calvus 2ks.a pseudotropheus socolofi albino 1ks.poradte mi či môže byť takato kombinácia Ďakujem .
TOMMY

Poslaťod Imrich Fuljer » Uto 26. Máj 2015 14:18:53

TOMMY tak by to nemalo byt. Melanochromis auratus 1ks je zbytocny zalozitost v akvariu pre africke mbunovite cichlidy a ich spolocenstva. Dalej calvus sa v takomto zlozeni moc nenapapa cize ti nenarastie. Inakje to ryba za jazer Tanganika.
Moj navrh a riesenie je taketo.
Za predpokladu ze to mas male ryby !
L. sp. yellow 6ks
Pseudotropheus socolofi 6ks
P. saulosi coral 6ks
Cize skus upravit mnozsva ryb podla toho ako som ti navrhol.
Pozor na to nemusi to tak na 100% fungovat ale malo by. Jednoducho 180l akvarium je velmi male akvarium cize problematicke pre zdarny chov mbunovitych z jazera Malawi.
Vela zdaru
IMO
Obrázok užívateľa
Imrich Fuljer

Has thanked: 1 time

Poslaťod TOMMY » Uto 26. Máj 2015 18:10:45

Dakujem za radu IMO budem sa tym zaoberat
TOMMY

Poslaťod threede » Ned 19. Júl 2015 12:49:10

Zdravím fanúšikov Cichlidov, pridávam sa do rodiny, a zajtra si idem vybrať prvé cochlidy, rozhodol som sa pre cochlidy z Malawi, no potrebujem poradiť niektoré veci, všeličo už som sa dočítal, ale ešte viac toho neviem, preto....

Ako základ by som si kúpil tento druh : Labidochromis sp. 'Mbamba', chcem sa pokúsiť ich aj množiť, no moja otázka znie, bolo by problém mať viacero druhov z Malawi ? Povedzme 2-4 ? Ak nie, tak koľko kusov z každého druhu musím kúpiť, počul som už aj dačo, že minimálne aspon 15 kusov z každého druhu, preto samci všetko vyzabíjajú :D ak by bol jeden alebo dvaja, a ak ich bude viac agresivita sa rozloží alebo čo.....ďalej, ak by sa dalo viac druhov, ktoré by ste odporučili ? Páčia sa mi napríklad Pseudotropheus saulosi red coral (tie čo samci sú modrí s čiernymi pruhmi a samičky oranžové) bol by to problém ?

Skoro som zabudol, akvárium mám 240L 120x40x50. (šírkou som si nie istý, ale dlžka a výška určite sedí. Aj Litre :D)
Akva mám zabehnuté vďaka filtru od známeho, ktorý ho už vyše pol roka používal ( Tetra EX 1200 Plus )

No nič...počkám si na nejakú radu a potom budem ďalej prejavovať svoje nezodpovedané myšlienky :)

ps : Ďakujem za každú "užitočnú" radu :P :wave:

S pozdravom Lukáš
threede

Ďalší

Späť na Malawi cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 28 hostia