Perches
táto téma sa tu zjavila ako telepatia... práve v týchto dňoch totiž plánujem kúpiť jedno malé balenie tohto produktu. Dostal som totiž radu, že vo veľmi malom množstve by to nemalo zmeniť parametre vody ktorú potrebujeme a malo by to prospievať rybám. Kto mi to poradil? .... 3x hádaj
Mäkká voda neobsahuje veľa minerálnych látok a tak je možné, že niektoré druhy rýb môžu pri dlhšom chove v takejto vode trpieť ich nedostatkom. Ktoré to sú a do akej miery sa to prejaví je asi ťažko zistiteľné, možno sa na nich nikdy nič neprejaví, možno sa to prejaví úplne inak a my ani nebudeme tušiť že je to spôsobené práve nedostatkom minerálov. Iste, minerály získavajú z potravy, ale kto môže s istotou tvrdiť, že kŕmi ryby skutočne ideálnym krmivom. Možno na bielkoviny, tuky a nejaké vitamíny ... ale na minerály sa zabúda.
V každom prípade to chcem vyskúšať a budem sledovať či sa účinok nejako prejaví. Tu je nejaké info:
- Kód: Vybrať všetko
http://www.sera.sk/produkt/124.sera_mineral_salt-
Doporučená dávka je uvádzaná na vodu z RO ... tú ja žiaľ nemám, takže sa pokúsim improvizovať a budem pridávať len 1 kávovú lyžičku mesačne. To vychádza pri mojich výmenách vody že mesačne vymením celý objem nádrže a tak tá 1 lyžička snáď nenarobí vážnu šarapatu ... a možno ju ani ryby nepocítia ... kto vie?