mišiakov pokus o Amazon

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Re: mišiakov pokus o Amazon

Poslaťod Plzenaak » Pon 25. Nov 2013 12:02:04

mišiak píše:mám strašný problém fotiť :( som vyleštil akvárium a odrážam sa tak jak besný, netuším, čo by pomohlo

Foť jen za tmy. Všechny světla včetně TV a pod. zhasni, nech svítit pouze akvárium. Trošku si pohraj s nastavením bílé ve fotoaparátu, fotky máš hodně zelené.
Plzenaak

Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times

Reklama

Poslaťod peca » Pon 25. Nov 2013 14:44:51

Gratulujem, pekné AQ, rastliny super ! Akurát mi tam chýbajú ryby..... :chuckle :rofl
Tie co tam sú, sú ešte malé, takže je to zatiaľ nejaké prázdne ? Kedy pribudnú ďalšie ???
Obrázok užívateľa
peca

Images: 7
Been thanked: 3 times

Poslaťod mišiak » Pon 25. Nov 2013 21:25:39

njn ryby sú malé, ale oni dorastú :) definitívne nákupy budú cez tento víkend v ZA na burze, ak teda pán čo má doniesť Manacapuru nesklame, lebo zohnať ich na SVK je pre mňa akosi nemožné :problem: a miloš uvidíme, ako sa to vykryštalizuje, určite chcem páry len z rovnakej varianty, takže ak by bol problém pri spárovaní, Peruánci asi pôjdu o dom ďalej, zatiaľ nič zlé na tom nevidím, je tam miesta pre obe varianty :D
mišiak

Been thanked: 2 times

Poslaťod mišiak » Pon 25. Nov 2013 21:27:06

Plzenaak píše:
mišiak píše:mám strašný problém fotiť :( som vyleštil akvárium a odrážam sa tak jak besný, netuším, čo by pomohlo

Foť jen za tmy. Všechny světla včetně TV a pod. zhasni, nech svítit pouze akvárium. Trošku si pohraj s nastavením bílé ve fotoaparátu, fotky máš hodně zelené.

toť ja som max. fotoamatér ale skúsim a uvidíme, čo to urobí, zatiaľ ďakujem za rady :beer
mišiak

Poslaťod mišiak » Pon 14. Júl 2014 20:28:38

tak skoro po roku sa ozývam, mojou úplnou hlúposťou ( nikdy sa mi to nestalo a to som karanténu nepoužíval ) som si vykántril celú obsádku nejakou pliagou ... :(

Takže som sa rozhodol akvárium dôkladne dezinfikovať, založiť nanovo a presedlať z mierumilovných rybičiek na nejaké krvilačné beštie :D
biotop je fajn ale momentálne ma neláka, rozmýšľam nad dvoma variantami hlavného druhu:

1. Astronotus ocellatus
2. Neolamprologus brichardi

k tomu nejaké doplnkové ryby, tu sa chcem poradiť, na rozmery môjho akva by ste preferovali variantu 1 či 2 a aké ryby k nim ? Nikdy som takéto "monštrá" nechoval :D vždy iba skaláriky, guramky apod. Dík za odpovede ;)
mišiak

Poslaťod paloi » Uto 15. Júl 2014 9:31:30

Astronotus ocellatus nie je krvilačná beštia, ale pažravé hovádko. Nie je to nijaký zabiják. Len zožerie všetko, čo sa mu zmestí do papule, podobne ako sumce :-)

K astronotusom sa mi osvedčili napr. Petenia splendida (rýchle špliechajúce torpédo, veľká papuľa ako astronotus, akurát je prieberčivejšia, napr. šalát žrať nebude).
Ex-cichlasoma bocourti - tvarom tela podobná astronotusom, nie je to taký pažravec a nie je ani taká rýchla, tej chutí viac rastlinná strava, pomerne rýchlo rastie, myslím, že rýchlejšie ako petenia.
A k tomu by sa ešte dali doplniť nejaké druhy - napr. Herichthys carpintis (ten nikdy taký veľký nebude ako predchádzajúce 3 druhy, rastie pomaly, má problémy s vredmi, ale povahovo nemá s ostatnými problémy).
Niečo podobné ako bocourti sa mi ukázali Vieja maculicauda... z tohto by sa dalo vyberať. Mám nejaké osobné poznatky aj s inými druhmi, ale týchto 5 je asi taký "základ". Ak by si chytil slinu na nejaký iný druh, že sa Ti zapáči, tak napíš, možno som to s astronotusmi a peteniami choval (alebo ešte stále chovám), tak by som Ti vedel dať info z vlastnej skúsenosti. Toto je len tak v krátkosti, pre hrubú predstavu. Dali by sa o tom písať slohové práce. Takže to trochu poštuduj a nasmeruj...

A Neolaprologus brichardi je Tanganika, trochu ďaleko od Amazonu.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod mišiak » Uto 15. Júl 2014 18:12:47

díky ;) určite ešte poštudujem, nechcem nič uponáhľať, pretože rád by som mal akva dlhšie ako rok :D ako je to s Astronotusmi a rastlinkami ? chcem nechať nejaké Microsorium, tak či to má význam :)
mišiak

Poslaťod paloi » Uto 15. Júl 2014 20:36:36

Pri malých astronotusoch to skvele vyzerá. Pri veľkých je to skvelé krmivo :-)

Vyskúšaš, uvidíš. Možno sa Ti zadarí. Ja už neskúšam :-(
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod mišiak » Pia 18. Júl 2014 21:11:26

tak zatial je obsadka viac menej jasna, po poradeni sa s paloiom :) trošku zaimprovizujem a uvidím ako sa to ujme - cichlidy: Astronotus ocellatus, Parachromis managuensis + Erpetoichthys calabaricus + nejaký gibíkovia, možno synodontisy, ako sa vám to zdá, máte s tým skúsenosti ? Hlavne kombinácia managuensis a ocellatus, myslite že to bude v poho ? A koľko rýb by ste odporúčali na začiatok ?
mišiak

Predchádzajúci

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 40 hostia