gogi píše:Nehnevajte sa priatelia-ale vyhrať sa tak pekne s akva(myslím hardvér)vyšpekulovať umiestnenie atd.a zariadiť ho vo forme pseudomora+farebné ledky? Toto už podľa mňa nie je akvaristika ale bytový dizajn(gýčový).Chápem že každý máme iný vkus,len mi vadí nekritickosť iných príspevkov.
Chápem, že si zástancom čitých biotopov v akva, alebo je aj potrebné trochu pichnúť a pripomenúť, čo je to pravé orechové pre akvaristiku?
Mne sa páčia tufové a vápencové kamene s množstvom dier a úkrytov. A je to dobré aj pre kvalitu vody pre Afriku. Ak majú ryby kvalitné prostredie, tak nejaký ten kasmeň si už prispôsobíme aj na svoj obraz. V Tanganyike prakticky rastliny neexistujú. Ale keď rybám neškodia, tak si na skrášlenie prostredia nejakú už len tam pichnem. A rybky tieto miesta aj využívajú. Niekedy pre relax si aj ja zapnem len modrú trubicu. Ale potom pri nej skoro zaspím, takže z pozerania nie je dlhý zážitok.
A aj pozitívna kritika je kritika. Či je to pre čistý biotop, alebo trochu prispôsobený.