Moje nové akvárium

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Re: Moje nové akvárium

Poslaťod simon » Str 25. Jún 2014 10:29:08

gogi píše:Nehnevajte sa priatelia-ale vyhrať sa tak pekne s akva(myslím hardvér)vyšpekulovať umiestnenie atd.a zariadiť ho vo forme pseudomora+farebné ledky? Toto už podľa mňa nie je akvaristika ale bytový dizajn(gýčový).Chápem že každý máme iný vkus,len mi vadí nekritickosť iných príspevkov.

Chápem, že si zástancom čitých biotopov v akva, alebo je aj potrebné trochu pichnúť a pripomenúť, čo je to pravé orechové pre akvaristiku?
Mne sa páčia tufové a vápencové kamene s množstvom dier a úkrytov. A je to dobré aj pre kvalitu vody pre Afriku. Ak majú ryby kvalitné prostredie, tak nejaký ten kasmeň si už prispôsobíme aj na svoj obraz. V Tanganyike prakticky rastliny neexistujú. Ale keď rybám neškodia, tak si na skrášlenie prostredia nejakú už len tam pichnem. A rybky tieto miesta aj využívajú. Niekedy pre relax si aj ja zapnem len modrú trubicu. Ale potom pri nej skoro zaspím, takže z pozerania nie je dlhý zážitok. :yawn
A aj pozitívna kritika je kritika. Či je to pre čistý biotop, alebo trochu prispôsobený. :hmm
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Reklama

Poslaťod polda-no » Štv 03. Júl 2014 12:02:42

gogi píše:Nehnevajte sa priatelia-ale vyhrať sa tak pekne s akva(myslím hardvér)vyšpekulovať umiestnenie atd.a zariadiť ho vo forme pseudomora+farebné ledky? Toto už podľa mňa nie je akvaristika ale bytový dizajn(gýčový).Chápem že každý máme iný vkus,len mi vadí nekritickosť iných príspevkov.

Ja vítam každý názor na moje akva, ale určite nekritizujem niečo o čom sa riadne nepresvedčil resp. sa nespýtal na podrobnosti. Všetko sa nedá zachytiť fotografiou, resp. táto nemusí odzrkadľovať daný stav. Preto to chcem uviesť na správnu mieru. Tie ledky (2 x modré) nepoužívam na nejaké dlhé svietenie. Presunul som ich nad vodu, teda nad krycie sklo (nie je ich vidno) a začínajú svietiť asi okolo 21.00 hod a to len asi jednu hodiny a následne sa v akva zotmie. Je to len prechod z hlavného osvetlenia do tmy. V žiadnom prípade nechcem robiť z akvária bytový doplnok. Snažím sa rybám vytvoriť prirodzené prostredie. Na fotke je vidno len nasvietenie ledkami (hlavné svetlo je vypnuté), lebo inak by ich nebolo moc vidieť ako svietia. Teda ledky svietia (1 hod.) spolu s hlavným osvetlením a to určite pri použitých trubicách (Žiarivka Power Glo 120cm, 40W, T8 / JBL Solar Natur 36W 120 cm, T8) nie je do modra.
Obrázok užívateľa
polda-no

Images: 28
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod gogi » Štv 03. Júl 2014 15:51:21

OK,OK,trocha som to prehnal.Ale stále tvrdím(rešpektujem že každý má iný vkus),že to akva má podľa mňa lepší potenciál.
Obrázok užívateľa
gogi

Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod gogi » Štv 03. Júl 2014 16:11:35

Už len v rýchlosti k môjmu prísp.vyššie-viď Tanganyika 576,napr.(myslím prirodz.dekor atd)
Obrázok užívateľa
gogi

Poslaťod terrible » Štv 03. Júl 2014 16:26:06

Pekná nádrž, ale ak je tá ochranná sieťka kovová, tak neviem či je to najlepší nápad. Ak je z plastu tak môže byť. :)
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod polda-no » Štv 03. Júl 2014 18:30:24

Sieťka je plastová, kovové veci by som do akva asi ani nedával.
Obrázok užívateľa
polda-no

Poslaťod polda-no » Štv 03. Júl 2014 18:33:13

gogi píše:Už len v rýchlosti k môjmu prísp.vyššie-viď Tanganyika 576,napr.(myslím prirodz.dekor atd)

Je to pekné akva,ale môj problém je, že nemôžem dať pozadie, kvôli umiestneniu akva v priestore sa to nehodí a nebolo by to ani pekné. Jednoducho nemám pre akva iné miesto.
Obrázok užívateľa
polda-no

Poslaťod polda-no » Štv 03. Júl 2014 19:03:58

V mojom druhom akvariu mám aj pozadie, ktoré som si vyrábal sám. To mi slúži pre rybky, ktoré som sám ako sa povie "odrodil".
DSCF2129_Změnit velikost.JPG

DSCF2125_Změnit velikost.JPG

DSCF2124_Změnit velikost.JPG
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
polda-no

Poslaťod Juraj1973 » Pia 04. Júl 2014 12:14:39

máš to fakt pekné aj jedno aj druhé .. .gogi mal 22.6. taký nejaký zlý deň keď nabúchal myslím nejakých 4-5 príspevkov s konštruktívnou kritikou .. ..tiež sa stotožňujem s názorom "hovorte mi o mojich chybách , pomáha mi to napredovať" (preto mi už radšej nikto nič nehovorí :-D ) ale v tomto prípade je to vec individuálneho pohľadu .čo sa komu páči. samozrejme som si vedomý , že ja to správne posúdiť nemôžem a prezentujem len môj osobný neobjektívny pocit ;)
Obrázok užívateľa
Juraj1973

Images: 2
Has thanked: 15 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod gogi » Pia 04. Júl 2014 20:51:16

Gogi mal práveže dobrý deň,lebo mal čas trocha popísať...K samotn.akva,ja plne chápem,že je priehľadové,aj som ocenil celk.spracovanie,len som chcel poukázať na ten mišung ala more,kde mi vadí že prioritou je výzor a nie fauna.Verím že mnohím padne sánka ak vidia akva naživo,no nič nechám tak,už sa zamotávam,držím palce samozrejme.
Obrázok užívateľa
gogi

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 42 hostia