Vychádzam z tohto príspevku pána Fuljera:
Dobry den,
tento vid nizsie napisany text treba brat s rezervou. Nemam to vyskusane v praxi. Ale myslim ze by to malo fungovat. Tieto spominane druhy som choval alebo chovam tak poznam ich navyky ci uz potravne alebo teritorialne, zivotny priestor.
Napr. budete mat
akvarium cca dlhe 150cm a siroke 60cm a vysoke 60cm.
Do pravej tretiny nastaviate po vyske stiepanu bridlicu alebo palenu skridlu a zasadite ped ne Cryptocorina usterianu. Do stredu date len a len piesok. Poslednu lavu tretinu akvaria budete mat " vystlanu " peknymi balvanmi s podporou jaskyn popripade vacsich ulit / morske Bulharske slimaky /. Vypustite do akvaria Altolamprologus calvus a Dimidochromis compressiceps tak si akvarium pekne rozdelia.
Dimidiochromis medzi bridlice a rastlinky a Altolamprologu calvus pekne medzi strbiny a ulity. Dalej sa da uvazovat na lavu polovicu date pekne balvaniky a dalej to uz poznate a na pravu peknu kopu riecneho pekne glateho piesku frakcie cca 0,5 az 3mm. Vsadite do akvaria Altolamprlogus calvus a Letrinops napre sp. Letrinops je nadherna ryba s Malawi paralela Cyantopharynx from Tanganjika see.
Alebo vysoke akvarium 80cm lava strana kamienky a ulity a jaskynky prava piesok a sem tam pomansi balvanik a opreta velka bridlica o stenu . Nad calvusmi plavaju napr. Copadiochromis borleyi. Ked bude mat Copadiochromis samec so smicou chtica tak pekne klesnu a vytvoria si pri opretej bridlici medzi kameni vytieracie teritorium.
Copadiochromis borleyi je planktonozrava nadherna cichlida. Preto je pre nu hlavny zivotny priesor medzi planktonom, cize "volna " voda.
atd ....
Neviem síce ako mám nastavať tú bridlicu ale skúsim to spraviť ako sa mi to bude páčiť. Skúšal som si vygooglit akvárium kde dimidiochromis chovajú ale nič som nenašiel užitočné. Všade je len fotka ryby a z pozadia neviem nič vyčíťať.