Rio Negro

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Re: Rio Negro

Poslaťod pavol69 » Ned 09. Feb 2014 14:21:26

Ani táto kombinácia rýb nie je zlá, okrem sumcov všetko Rio Negro. :)

http://www.fnzas.org.nz/?p=2088
pavol69

Reklama

Poslaťod stiff » Ned 09. Feb 2014 14:43:58

Super nádrž, gratulujem. :yes
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod pavol69 » Ned 09. Feb 2014 15:12:17

Aj mne sa veľmi páči, škoda, že nie je moja. :sad
Hlavne skladba rýb pre Rio Negro skoro podľa mojej predstavy, vymenil by som Geophagus altifrons za Geophagus winemilleri ( ľahšia starostlivosť, ako pri Satanoperca daemon ) a Heros Sp. ‘Rotkeil’ (red shoulder severum) za pár Hoplarchus psittacus + Dekeyseria pulchra a Hypancistrus inspector.
pavol69

Poslaťod pavol69 » Ned 09. Feb 2014 15:35:12

Skoro som zabudol, že je to Milošova téma o jeho akváriu, prestávam snívať a budem sa tešiť, keď Miloš predstaví svoju skladbu rýb. Obzvlášť ma bude zaujímať v akváriu Crenicichla regani "Tapajos", hlavne, ako sa bude druhovo znášať.
pavol69

Poslaťod miloš » Pon 17. Feb 2014 7:28:50

Takze ryby su uz doma :) 14ks S. Daemon,9 Ks C. regani "Tapajos" a 18Ks G. altifrons "Curua Una", S. daemon su v super kondicii a uz plne filtruju dno takze som ziskal problem navyse a to ako odfiltrovat jemny piesok ktoreho je plny vodny stlpec :). Pri C. regani sa nepotvrdil vyskyt vegetarianskej odrody a endlerky su uz pod neustalym dohladom. Nikdy by som neveril jak sa vedia drzat pokope ked musia a navyse to maju tazke lebo ked sa zhasne k lovu sa pridavaju aj daemoni. Na druhej strane reganky su este mlade a tak samice a aj odrastene samce su zatial v pohode (teda aspon kym sa nepridaju daemoni) drobizk to ma spocitane myslim do par dni lebo reganky lovili asi 5 minut nato ako som ich vypustil. G. altifrons su totalny krpci a tak su zatial v 200 l akvarku na vykrm.
S. daemon su zatial dost plachy tak ale ryby z odchytu si budu asi dlsie zvykat na nove prostredi a hlavne pohyb okolo akvarka. Momenalne pokial sedim na sedacke aj blizko skla tak sa po case osmelia a veselo si bagruju aj pri prednom skle aleked pridem do izby alebo sa pri akvarku postavim tak su hned schovane vzadu v korenoch. To C. regani su vyslovene zvedavci a pridu sa hned pozriet ak nieco robim v akvarku.
Chcel som dat aj foto a bol som prekvapeny ze to vcelku pojde odfotit aj v tmavej vode s minimom osvetlenia ale najprv budem musiet ocistit skla lebo ked uz bola fotka ako tak dobra ("aspon vo fotaku do PC som ich este nedaval") tak tam vznikali rozne smhy a adlesky spinaveho skla.
miloš

Been thanked: 8 times

Poslaťod Icin » Pon 17. Feb 2014 9:21:47

Super!! Budu se těšit na nějakej obrázek
Icin

Images: 2
Has thanked: 12 times
Been thanked: 9 times

Poslaťod Aquarista » Pon 17. Feb 2014 9:29:01

tai netrpezlivo cakam na tie slubene foto ;)
a ak sa da , tak detailnejsi záber na tie FW daemony poprosím, velmi som zvedavý :mrk
Obrázok užívateľa
Aquarista

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 11 times

Poslaťod pavol69 » Pon 17. Feb 2014 12:35:00

Gratulujem, nech sa darí.
Miloš, čítal som Tvoje príspevky dozadu a priznám sa nerozumiem ( nehanbím sa priznať, veľmi ma to zaujíma ), akým spôsobom si vyriešil prítok "čerstvej" vody ( množstvo, atď ) a zároveň odtok prebytočnej vody mimo akvária, ako to funguje ?
Ďakujem.

:mrk
pavol69

Poslaťod miloš » Pon 17. Feb 2014 13:20:50

pavol69 píše:Gratulujem, nech sa darí.
Miloš, čítal som Tvoje príspevky dozadu a priznám sa nerozumiem ( nehanbím sa priznať, veľmi ma to zaujíma ), akým spôsobom si vyriešil prítok "čerstvej" vody ( množstvo, atď ) a zároveň odtok prebytočnej vody mimo akvária, ako to funguje ?
Ďakujem.

:mrk

Pritok a odtok su riesene pomocou zavlahoveho systemu od Gardeny nasledovne:
Pritok z vodovodnej baterie ide rychlospojka, na ktoru je napojeny obmedzovac tlaku (max. tlak zavlahoveho systemu je 1.5 bar) a potom hadickou pripojeny ventil s regulaciou prietoku 0-20 l/h z ventilu to kvapka priamo do filtra
Odtok je rieseny obtokom okolo vypustacieho ventilu, kde su do trubky pred a za ventilom navrtane ventily s prietokom cca 4 l/h a tie su spojene hadickou.
Povodne som mal rovnaky ventil aj na pritoku, ale odtok bol pomalsi ako pritok (tlak vody sposobeny samospadom odtoku je mensi a aj ked pri merani v priebehu cca 1h vychadzalo, ze je prietok cez obe vetvy rovnaky, bol tam maly rozdiel, ktory ale dlhodobo sposoboval stupanie hladiny a teda mozne pretecenie filtra) a tak som musel pouzit na pritoku regulacny ventil. Momentalne riesim, ako cely system pritoku odstavit pomocou WC ventilu a potom by som dal asi aj na pritok rovnaky ventil ako je na odtoku.
Dalsia vec, nad ktorou uvazujem je predpriprava vody v plastovej prepravke nasledovne:
Vystup z WC ventilu by isiel hadicou do plastovej prepravky niekde na urovni dna, plastova prepravka by bola naplnena zeolitom, raselinou, listami mandlovnika a z jej vrchu by isla hadiska do filtra. tato plastova nadrzka by bola umiestnena nad filtrom takze v pripade ak by odtok nestihal (co by sa nemalo stat lebo sa to da jednoducho predimenzovat v porovnani s pritokom) bude pretekat do filtra. Plastovych nadrziek mozno bude viac a budu zapojene v serii kvoli kapacite naplni a mozno ich uplne nahradim a zapojim tam ionmenic. ionmencu by som sa ale rad vyhol nakolko by som sa chcel vyhnut manipulacii s nie malym mnozstvom chemikalii v byte.
Riesenie by bola aj RO ale tam je velky odpad a na pritok demi vody cca 2 l/h by bol odpad odhadom 6-8 l/h plus cca 2 l/h neupravenej vody a mame sumarny prietok vody 10-12 l/h co uz vodomer s pravdepodobnostou bliziacou sa istote rozkruti narozdiel od 4 l/h, ktore overene nekrutia :)
miloš

Been thanked: 8 times

Poslaťod pavol69 » Pon 17. Feb 2014 14:25:02

Či som tomu porozumel :
1. Na obrázku Prítok je batéria, na ktorej je namontované "kolienko", t.j. rýchlospojka s obmedzovačom tlaku, potom ide hadica, za hadicou ďalej pokračuje "oranžovo šedé zariadenie" s čiernou hadičkou na konci, to je ventil s reguláciou prietoku. Aby sa prítok vody odstavil pri zlyhaní odtoku, plánuješ uzavreť prítok pomocou plavákového ventilu, t.j. WC ventil ?
2. Na obrázku Odtok je rúrka, kolienko, rúrka, vypúšťací ventil, rúrka, kolienko a rúrka, ktorá ide dole za filter ( asi do odpadu ). Pred vypúšťacím ventilom, ktorý je na obrázku zatvorený, je v rúrke navŕtaná hadička, ktorá obchádza vypúšťací ventil a končí navŕtaná za ventilom v rúrke, možno nelogická otázka, alebo som prehliadol, kde sú "navŕtané ventily s prietokom cca 4 l/h" ? Odtok začína v akváriu, t.j. plastová rúrka s filtrénom na vrchu ?

:blush
pavol69

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 59 hostia