Tanganyika 300 l

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
6
75%
2
2
25%
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 8

Re: Tanganyika 300 l

Poslaťod simon » Str 12. Feb 2014 13:25:24

Áno robil som to klasický vykružovákom. Myslím, že tam nie je čo viac fotiť. Robil som to zo smrekolitu, zo starej skrine /zo zadného čela/. K tomu je potrebné mať vŕtačku s nástavcom na rezanie kruhových otvorov, brúsny papier, farbu a to je všetko. Zo spodnej strany som kryty natrel na bielo, aby bol lepší odraz svetla dovnútra a z vrchu som zalepil samolepiacu tapetu, ktorú so potom na otvoroch nožom vyrezal. Nemám tam žiadne krytky. Aj som nad nimi uvažoval, že tam dám taký nejaký kryt, ako býva na komínoch. Použil by som na to vyrezané kolieska práve z toho istého kusa, v ktorom som to vyrezával. A otvory po vrtáku by sa vlastne prekryli tapetou, ktorá upravuje povrch. Tie som tam nakoniec nedával, aby bolo lepšie prúdenie vzduchu.
Tieto kryty som používal len na začiatku, keď som ešte svietil asi 10 -12 hod. denne. Keď sa mi začali premnožovať riasy, svietiť som prestal. Svetlo som cez leto zapínal len vtedy, keď som kŕmil, alebo keď som pred ním sedel a pozeral a pozeral. Teraz v zime, keď je aj vonku menej svetla a je aj nižšia teplota ako v tom tropickom lete, svietim viac, ale teplota v akva je stabilizovaná.
Multíky sa mi zatiaľ nemnožia. Neviem čím to je. Ale ich mám už len 11 z 20-tich. Tých 9 mi ulovili a zožrali Nkambae. Musel som sa rozhodnúť, či multíky alebo Nkambae. Rozhodovanie bolo jednoduché, lebo základ boli multíky.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Reklama

Poslaťod Nawi » Str 12. Feb 2014 13:51:44

Príčinou že sa ti multíky nerozmnožujú možu byť Altolamprologusy,tie ich radi lovia.Ono možno sa aj vytierajú,no ako sa rozplávajú altáče ich lovia.Mal som podobnú skúsenosť,dal som ku skupine multíkov 4 calvusov a mladé multíky mi mizli,nakoniec som calvusy preložil do inej nádrže a behom mesiacu mám opäť kopu mladých :lol:
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod simon » Str 12. Feb 2014 16:42:38

Nawi píše:Príčinou že sa ti multíky nerozmnožujú možu byť Altolamprologusy,tie ich radi lovia.Ono možno sa aj vytierajú,no ako sa rozplávajú altáče ich lovia.Mal som podobnú skúsenosť,dal som ku skupine multíkov 4 calvusov a mladé multíky mi mizli,nakoniec som calvusy preložil do inej nádrže a behom mesiacu mám opäť kopu mladých :lol:

Je to možné, ale zatiaľ čo som pozoroval, tak Calvusy nejavia záujem o okoloie ulít. Vôbec sa tam nezdržujú. Zatiaľ sú ešte vzrastom dosť malé. Mám ich len dvoch.
Myslím, že príčina bola aj vtom, že som doterz aj častejšie upravoval dno a aj ulity. Posúval som a upravoval kamene. Teraz je to už ustálené a tak uvidím, čo sa bude diať. Pri odkaľovaní pôjdem len na takú vzdialenosť od ulít, aby som ich vôbec nezasahoval do ich vytvoreného teritória.
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod neoac » Str 12. Feb 2014 20:22:37

simon píše:Áno robil som to klasický vykružovákom. Myslím, že tam nie je čo viac fotiť. Robil som to zo smrekolitu, zo starej skrine /zo zadného čela/. K tomu je potrebné mať vŕtačku s nástavcom na rezanie kruhových otvorov, brúsny papier, farbu a to je všetko. Zo spodnej strany som kryty natrel na bielo, aby bol lepší odraz svetla dovnútra a z vrchu som zalepil samolepiacu tapetu, ktorú so potom na otvoroch nožom vyrezal. Nemám tam žiadne krytky. Aj som nad nimi uvažoval, že tam dám taký nejaký kryt, ako býva na komínoch. Použil by som na to vyrezané kolieska práve z toho istého kusa, v ktorom som to vyrezával. A otvory po vrtáku by sa vlastne prekryli tapetou, ktorá upravuje povrch. Tie som tam nakoniec nedával, aby bolo lepšie prúdenie vzduchu.
Tieto kryty som používal len na začiatku, keď som ešte svietil asi 10 -12 hod. denne. Keď sa mi začali premnožovať riasy, svietiť som prestal. Svetlo som cez leto zapínal len vtedy, keď som kŕmil, alebo keď som pred ním sedel a pozeral a pozeral. Teraz v zime, keď je aj vonku menej svetla a je aj nižšia teplota ako v tom tropickom lete, svietim viac, ale teplota v akva je stabilizovaná.
Multíky sa mi zatiaľ nemnožia. Neviem čím to je. Ale ich mám už len 11 z 20-tich. Tých 9 mi ulovili a zožrali Nkambae. Musel som sa rozhodnúť, či multíky alebo Nkambae. Rozhodovanie bolo jednoduché, lebo základ boli multíky.

dik za info myslel som že takto nejak to bude :-D
no ja som mal niekedy multikov a množili sa jedna radost ale nemali predadora v nadrži.
Teraz mam similisov ale možem povedat že multici boli asi lepši teda viac aktivnejši rozmnožovali a vždy robili rozruch a rozhodne viac ryli.
Similisi zasa bez problemov plavaju hore ku hladine a nestražia si až tak svoje ulity.
Držim palce nech sa ti pekne množia a robia radost
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod simon » Ned 09. Mar 2014 15:35:37

Druhý kvet.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod simon » Ned 09. Mar 2014 15:41:21

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-r-DzBICg6o[/youtube]
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod simon » Ned 09. Mar 2014 17:17:19

Rozkvitol aj druhý kvet.
Video: predvádzanie sa, porovnávanie svojich predností u L. Tanganicanusov. Už plávali popod hladinu malí tangani, ale na prežitie nie je šanca. Za čas sa im darilo unikať a schovávať medzi bublinami. Márne.
Je už aj prvý prírastok u Multíkov. Myslím, že po tom, ako už nemajú predátorov, sa im bude dariť reprodukcia viac.
Kvalita videa nič moc, ale synov mobil nebol k dispozícii.
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod simon » Štv 03. Apr 2014 14:32:07

Mám menšie zmeny. Julidky a Brichardu som dal preč a doplnil Cyprichrimis Leptosoma Mpulungu - 7ks. Multíky sa rozmnožujú. Starší súrodenci (4-6mm) majú mladších(1-2mm). Tí starší sa už podieľajú na upratovaní ulít a dokážu preniesť aj nejaké to zrnko piesku. Gibiceps už tiež pekne podrástol. Ak sa podarí urobiť nejaký kvalitnejší záznam, pridám.
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod simon » Ned 13. Apr 2014 14:58:48

Podrástol
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod simon » Pia 18. Apr 2014 17:53:36

Rodinka multíkov
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E3-lgBNWvQU[/youtube]
Nové rybky / Ciprichromis Leptosoma Mpulungu
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3PjymK9ilHs[/youtube]
Obrázok užívateľa
simon

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 40 hostia