Mpimbwe - 540 l

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
5
100%
2
0
Nehlasovalo
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 5

Re: Mpimbwe - 540 l

Poslaťod terrible » Pia 12. Apr 2013 11:48:17

Ano, presne na to som mysel, ze ono teraz vyzera dost svetle, lebo je tam dost bielych čiastočiek, ale časom sa "zašpinia" a budú podstatne tmavšie, tak ako aj biely filtračný piesok má po čase ďaleko od bielej farby.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Reklama

Poslaťod terrible » Štv 27. Jún 2013 9:52:32

Pridávam zopár fotiek po pár mesiacoch. Ryby rastú ako z vody, hlavne tie Cyphotilapie narástli už na dvojnásobnú veľkosť. Vlastnou chybou som ale prišiel o 5 ks rýb, keď som menil vodu tak som tam dal toľko vody, že sa dotýkala krycích skiel, som si povedal, že nevadí, veď sa tá trocha odparí :crazy: a tým pádom sa samozrejme nečerila voda ani pri výstupe z filtra. Na tretí deň večer ešte bolo všetko v pohode, štvrtý deň ráno som s hrôzou uvidel 3 mŕtve ryby hneď pri skle, neskôr aj ďalšie dve. Ostatné ryby boli malátne, niektoré už len ležali na dne na boku, ale ešte žili. Najprv som pomeral hodnoty vody, tam bolo všetko OK, potom ma hneď napadol kyslík. Nasledovala okamžitá výmena cca 50% vody, ryby viditeľne ožili, frontosy aj leleupky boli za chvilu v pohode, ale calvusy aj brevisy to znasali velmi zle a trvalo im 24 hodin kym sa rozplavali, dovtedy boli stale na jednom mieste. Ale bol som rad ze to nakoniec rozdychali aj tie, ktore uz len ležali na boku. Zaujímavé je, že frontosy, leleupky aj ancistrusy to znasali vcelku dobre, calvusy a brevisy si to odniesli. Takze nakoniec som prisiel o 3 mladé calvusy a jedného dospelého a o jedného dospelého brevisa. No čo už, poučil som sa a pre istotu som kúpil malý kompresor a už sú v nádrži aj bublinky, aj keď som ich pôvodne nechcel. Ale dal som ich tak za kamene že nie sú veľmi vidieť.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
terrible

Poslaťod cai cai » Štv 27. Jún 2013 9:55:24

velmi pekne Ti to vsetko ladi,len tak dalej,nech rastu a mas z toho aj nadalej taku radost!!! :yes
cai cai

Has thanked: 26 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod terrible » Str 05. Feb 2014 8:05:01

Stáe rastieme! :)
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
terrible

Poslaťod peca » Str 05. Feb 2014 12:39:01

Este nie su dospele a uz su tie frontosky pekne kusky........gratulujem
Dostanu calvusy nejakych kolegov, ked im tí predchadzajuci odisli na pravdu boziu ??? :cry
Obrázok užívateľa
peca

Images: 7
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod terrible » Str 05. Feb 2014 15:58:56

Zatiaľ asi pridávať nič nebudem, je tam teraz 5 calvusov, aj sa množia, ale zatiaľ nič nedožilo dospelosti, možno sa nejakému šikovnkovi podarí prežiť a bude ich viac. :) skôr uvažujem, či tam nedám multíkov, ktorých mám momentálne v samostatnom akvárku a množia sa tam ako potkani, za chvíľu nebudem vedieť čo s nimi. Tu by ich počty boli rýchlo zredukované.
Obrázok užívateľa
terrible

Predchádzajúci

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 43 hostia