Pridávam zopár fotiek po pár mesiacoch. Ryby rastú ako z vody, hlavne tie Cyphotilapie narástli už na dvojnásobnú veľkosť. Vlastnou chybou som ale prišiel o 5 ks rýb, keď som menil vodu tak som tam dal toľko vody, že sa dotýkala krycích skiel, som si povedal, že nevadí, veď sa tá trocha odparí
a tým pádom sa samozrejme nečerila voda ani pri výstupe z filtra. Na tretí deň večer ešte bolo všetko v pohode, štvrtý deň ráno som s hrôzou uvidel 3 mŕtve ryby hneď pri skle, neskôr aj ďalšie dve. Ostatné ryby boli malátne, niektoré už len ležali na dne na boku, ale ešte žili. Najprv som pomeral hodnoty vody, tam bolo všetko OK, potom ma hneď napadol kyslík. Nasledovala okamžitá výmena cca 50% vody, ryby viditeľne ožili, frontosy aj leleupky boli za chvilu v pohode, ale calvusy aj brevisy to znasali velmi zle a trvalo im 24 hodin kym sa rozplavali, dovtedy boli stale na jednom mieste. Ale bol som rad ze to nakoniec rozdychali aj tie, ktore uz len ležali na boku. Zaujímavé je, že frontosy, leleupky aj ancistrusy to znasali vcelku dobre, calvusy a brevisy si to odniesli. Takze nakoniec som prisiel o 3 mladé calvusy a jedného dospelého a o jedného dospelého brevisa. No čo už, poučil som sa a pre istotu som kúpil malý kompresor a už sú v nádrži aj bublinky, aj keď som ich pôvodne nechcel. Ale dal som ich tak za kamene že nie sú veľmi vidieť.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.