UV lampa jsou vyhozený peníze.Pokud je údržba akva správná,není potřeba.
Odesláno z mého GT-N7100 pomocí Tapatalk
cai cai píše:tak vy dvaja ste mi teda fakt poradili a tou lampou.AQarista vraviz,ze ju pouzivas minimalne,co tak ju pozicat na skusku za poplatok???
miloš píše:UV lampa moze byt pomocnik pri lieceni ale nemala by bezat nonstop. V Rychnove sa preberlo pouzivanie UV lampy a vysledok bol taky, ze je vhodne ju mat doma ale rozhodne by nemala byt zapojena nonstop, ale ma sa zapojit a spustit len v dobe liecenia a to na vystupe s filtra. Prietok cez UV ma byt podla moznosti co najmensi a vraj treba kupovat UVcka s vacsou watazou na pouzitie v jazierkach. Preco nema bezat UV nonstop tu uz bolo spomenute ryby ziju v sterilnom prostredi a tedaich imunitny system je znacne oslabeny nemusi byt problem ak UV ide ale co sa stane ak UVcko vypadne? A preco nema byt UV zapojene ale ulozene v skrinke? No ide o to ze ako okolo nej obteka voda tak samozrejme vznikaju na UVcku rozne povlaky (kto ma externy filter vie co sa tvori v hadiciach) a pri spusteni je ucinnost znacne znizena. Na vstupe filtra sa vraj ma pouzit iba ak bojujeme so sinicou ale je to skor odstranenie nasledkou a teda ak ju vypneme a neodstranili sme pricinu sinica sa vrati.
Len dodam UV nemam aj ked uvazujem ze si ju zaobstaram a tieto info mam hlavne na zaklade diskusie z Rychnova.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 46 hostia