600-ka pre cichlidy

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
0
Nehlasovalo
2
0
Nehlasovalo
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 0

Re: 600-ka pre cichlidy

Poslaťod vaku70 » Štv 31. Okt 2013 9:03:40

UV lampa jsou vyhozený peníze.Pokud je údržba akva správná,není potřeba.

Odesláno z mého GT-N7100 pomocí Tapatalk
Obrázok užívateľa
vaku70

Has thanked: 6 times
Been thanked: 2 times

Reklama

Poslaťod Aquarista » Štv 31. Okt 2013 18:14:21

cai cai píše:tak vy dvaja ste mi teda fakt poradili a tou lampou.AQarista vraviz,ze ju pouzivas minimalne,co tak ju pozicat na skusku za poplatok???

prepáč nejak sme skončili mimo temy. ;)

UV mám napevno zabudovanú v kolobehu vody , hned za filtrom, takže ju neviem len tak vybrať preto ti ju nemôžem požičiať.

Ale na základe svojich skúseností, by som súhlasil s "vaku70". Ak akva poriadne zabehneš a pri dobrej starostlivosti UV nepotrebuješ.

Možno do karantény, alebo ak chováš discusy či iné náročnejšie ryby. No čítal som aj názor, že používaním UV ryby strácajú imunitu, lebo sú držané v sterilnej vode a následne pri výpadku UV a náhlej zmene kvality vody chorlavejú . Aj to bol dôvod, prečo som ja takmer prestal UV používať.
Obrázok užívateľa
Aquarista

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 11 times

Poslaťod Belial » Štv 31. Okt 2013 19:04:43

UV som tiež používal len sporadicky. Zbytok je napísaný už vyššie.
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Plzenaak » Pia 01. Nov 2013 17:25:29

Nejsem odborník a UV lampu mám chvilku. Je pravda, že jsem ji spostu let nikdy neměl a taky to šlo. Kopil jsem UV lampu Eheim UV Reeflex 500. Podle doporučení výrobce ji mám zapnutou neustále. Jediná změna je, že se rybky už neotírají o dekoraci akvária jako tomu bylo před instalací. Jestli to za to stojí? Já jsem spokojený. Víc jsem nečekal a těch 7watů snad ještě zaplatím.
http://www.youtube.com/watch?v=ITotmymiJ2Q UV sterilizátor se tam představuje od času 4:05.
Jo a ještě jedna zásadní věc, od instalace UV lampy jsem konečně totálně zničil modrou řasu (sinice) v akváriu. Boj jsem s ní vedl víc než rok a nepomohla ani kompletní přestavba akvária ( i když to sinici v akváriu dost omezilo).
Plzenaak

Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod miloš » Pon 04. Nov 2013 7:57:54

UV lampa moze byt pomocnik pri lieceni ale nemala by bezat nonstop. V Rychnove sa preberlo pouzivanie UV lampy a vysledok bol taky, ze je vhodne ju mat doma ale rozhodne by nemala byt zapojena nonstop, ale ma sa zapojit a spustit len v dobe liecenia a to na vystupe s filtra. Prietok cez UV ma byt podla moznosti co najmensi a vraj treba kupovat UVcka s vacsou watazou na pouzitie v jazierkach. Preco nema bezat UV nonstop tu uz bolo spomenute ryby ziju v sterilnom prostredi a tedaich imunitny system je znacne oslabeny nemusi byt problem ak UV ide ale co sa stane ak UVcko vypadne? A preco nema byt UV zapojene ale ulozene v skrinke? No ide o to ze ako okolo nej obteka voda tak samozrejme vznikaju na UVcku rozne povlaky (kto ma externy filter vie co sa tvori v hadiciach) a pri spusteni je ucinnost znacne znizena. Na vstupe filtra sa vraj ma pouzit iba ak bojujeme so sinicou ale je to skor odstranenie nasledkou a teda ak ju vypneme a neodstranili sme pricinu sinica sa vrati.
Len dodam UV nemam aj ked uvazujem ze si ju zaobstaram a tieto info mam hlavne na zaklade diskusie z Rychnova.
miloš

Has thanked: 0 time
Been thanked: 8 times

Poslaťod simon » Pon 04. Nov 2013 10:30:23

miloš píše:UV lampa moze byt pomocnik pri lieceni ale nemala by bezat nonstop. V Rychnove sa preberlo pouzivanie UV lampy a vysledok bol taky, ze je vhodne ju mat doma ale rozhodne by nemala byt zapojena nonstop, ale ma sa zapojit a spustit len v dobe liecenia a to na vystupe s filtra. Prietok cez UV ma byt podla moznosti co najmensi a vraj treba kupovat UVcka s vacsou watazou na pouzitie v jazierkach. Preco nema bezat UV nonstop tu uz bolo spomenute ryby ziju v sterilnom prostredi a tedaich imunitny system je znacne oslabeny nemusi byt problem ak UV ide ale co sa stane ak UVcko vypadne? A preco nema byt UV zapojene ale ulozene v skrinke? No ide o to ze ako okolo nej obteka voda tak samozrejme vznikaju na UVcku rozne povlaky (kto ma externy filter vie co sa tvori v hadiciach) a pri spusteni je ucinnost znacne znizena. Na vstupe filtra sa vraj ma pouzit iba ak bojujeme so sinicou ale je to skor odstranenie nasledkou a teda ak ju vypneme a neodstranili sme pricinu sinica sa vrati.
Len dodam UV nemam aj ked uvazujem ze si ju zaobstaram a tieto info mam hlavne na zaklade diskusie z Rychnova.

Nebolo by vhodné dať tejto problematike vlastnú tému? Bolo by určite dobré, keby sa tieto vedomosti a skúsenosti zhromažďovali na téme, kde by si ich každý v prípade potreby našiel. Lebo takto si po čase nespomenie nikto, kde sa o tom písalo, pri ktorej nádrži.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod cai cai » Sob 09. Nov 2013 13:03:29

DILER NA POZADIA????
cai cai

Has thanked: 26 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod cai cai » Štv 14. Nov 2013 12:28:11

BELIAL DAKUJEM,voda je uz uplne vycistena!!!!
cai cai

Poslaťod Belial » Str 20. Nov 2013 22:18:29

cai cai píše:BELIAL DAKUJEM,voda je uz uplne vycistena!!!!

Nemáš za čo, rád som pomohol. Hlavne nech ti to pláva. :yes
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod cai cai » Pia 27. Dec 2013 15:54:19

kto ponuka rozvazovane krmiva???Dik za info
cai cai

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 54 hostia