RadoA: Južná Amerika

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Re: RadoA: Južná Amerika

Poslaťod l_laco » Str 06. Nov 2013 12:39:42

Moja voda je veľmi mäkká, má nízku uhličitanovú tvrdosť tak preto ... myslím že len okolo 4 st.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Reklama

Poslaťod miloš » Str 06. Nov 2013 14:21:57

tu alkalitu zavidim a samozrejme vela vysvetluje :)
miloš

Has thanked: 0 time
Been thanked: 8 times

Poslaťod Jirkaa » Str 06. Nov 2013 19:56:01

Krásné pindarky , ostatně mají dobré kořeny :D bohužel jejich Dědeček už umřel a babička šla pryc :( , měl jsem je skoro 5 let , Dědeček půjde na preparaci až se ktomu dostanu :) , jinak krásné pozadí , co taková sranda stojí ? Plánuju nějakou 1500L pro Geophágy tak aby se nějak tak orientoval :D
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Images: 1
Been thanked: 3 times

Poslaťod RadoA » Štv 07. Nov 2013 6:06:22

l_laco píše:Moja voda je veľmi mäkká, má nízku uhličitanovú tvrdosť tak preto ... myslím že len okolo 4 st.
Podobne to mám aj ja, hm. Musím niektorý deň premerať, ako to vyzerá s pH.
RadoA

Been thanked: 1 time

Poslaťod RadoA » Štv 07. Nov 2013 6:10:34

Jirkaa píše:jinak krásné pozadí , co taková sranda stojí ? Plánuju nějakou 1500L pro Geophágy tak aby se nějak tak orientoval :D
Prebehni prvú stranu témy, tam sme dali pár príspevkov na tú tému (a radšej si predtým sadni :chuckle). Nechcem robiť reklamu, ale pozri si web AFstyle.
RadoA

Poslaťod RadoA » Pia 08. Nov 2013 5:47:39

RadoA píše:
l_laco píše:Moja voda je veľmi mäkká, má nízku uhličitanovú tvrdosť tak preto ... myslím že len okolo 4 st.
Podobne to mám aj ja, hm. Musím niektorý deň premerať, ako to vyzerá s pH.
Odmerané ráno a večer: 6,5 - 6,6 (Ratajov test).
RadoA

Poslaťod pavol69 » Štv 13. Feb 2014 17:46:07

Ahoj RadoA,
chcem sa Ťa opýtať, v akej farbe je pozadie Amazonas ( AFStyle ) ?
Nedarí sa mi vyriešiť v budúcom akváriu nepriehľadnú priečku filtračnej komory, tak uvažujem nad pozadím Slimline ( AFStyle ). Chcel by som, aby sa pozadie farbou približovalo k hnedej. Z AFstyle mi odpísali, že farba Basalt je viac do hneda, ako ostatné farby ( na fotke, čo mi poslali to nevyzerá do hneda ), ale podľa obrázkov by som tipoval farbu Red Gneiss, píšu, že je to ako červená žula.
pavol69

Poslaťod RadoA » Pia 14. Feb 2014 5:57:40

pavol69 píše:Ahoj RadoA,
chcem sa Ťa opýtať, v akej farbe je pozadie Amazonas ( AFStyle ) ?
Nedarí sa mi vyriešiť v budúcom akváriu nepriehľadnú priečku filtračnej komory, tak uvažujem nad pozadím Slimline ( AFStyle ). Chcel by som, aby sa pozadie farbou približovalo k hnedej. Z AFstyle mi odpísali, že farba Basalt je viac do hneda, ako ostatné farby ( na fotke, čo mi poslali to nevyzerá do hneda ), ale podľa obrázkov by som tipoval farbu Red Gneiss, píšu, že je to ako červená žula.
No, je otázne, či sa im darí vždy farbiť na rovnaké odtiene, potom pri akom svetle (spektrum) sa fotia obrázky a tiež je dôležité, pod akým svetlom (spektrom) buda v akva. Lebo: na ich webe je Amazonas jemne hnedastý; na tlačených prospektoch, ktoré poslali v zásielke, je viac hnedý (ale tam sú asi všetky pozadia dosť saturované); na mojej fotke hnedá chýba (ale to zasa aj foťák urobil svoje); aké bolo v skutočnosti si vôbec nepamätám (ale mám niekde odrezky, takže môžem pozrieť). A v akváriu je "kamenná" časť jemne hnedastá, relatívne príjemná, ale samotný koreň má zvláštny zelenkavý odtieň - neviem, či drevo takú farbu v skutočnosti chytá, alebo len chceli zabezpečiť, aby pozadie zbytočne neodvádzalo pozornosť od zvyšku akvária. Tá farba nie je zlá, ale v kombinácii so skutočným drevom je "divná".
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
RadoA

Predchádzajúci

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 80 hostia