RadoA: Južná Amerika

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Re: RadoA: Južná Amerika

Poslaťod simon » Ned 03. Nov 2013 16:39:00

Tiež sa pridávam. Naozaj pekné. Tie korene sú super. :yes
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Reklama

Poslaťod Aquarista » Ned 03. Nov 2013 18:11:45

RadoA tie stromové listy pred vložením do akva sparíš ?
Obrázok užívateľa
Aquarista

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 11 times

Poslaťod RadoA » Pon 04. Nov 2013 5:50:48

Aquarista píše:tie stromové listy pred vložením do akva sparíš ?
Nie, priamo ich hodím do akva. Aby som pravdu povedal, netuším, či je to správny postup :o. Sú to obyčajné suché dubové listy, ktoré na jeseň opadali zo stromov.
P.S. Chvíľku (možno deň) plávajú na hladine, ale potom v pohode klesnú dole.
RadoA

Images: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod Aquarista » Pon 04. Nov 2013 6:33:12

Tiež som o tom rozýšlal, že im nahádžem lístia do akva ako v lese ( keď som videl pár wild lide videí :lol: ) tak som trochu študolval čo s listami a našiel som tam aj taký postup. Mám obavy aby potamotrigoni nechytili nejakú galibu z tých listou.
Čo som našiel ,chlapík si ich sparil a dokonca mrazil a ma listy na celý rok , len snimy tuším aj kŕmil.
Ale inšpiroval si ma, asi pojdem niečo nazbierat ;)
Obrázok užívateľa
Aquarista

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 11 times

Poslaťod l_laco » Pon 04. Nov 2013 7:12:11

Listy sú síce pekná dekorácia ale v realite sa mi moc neosvedčili.
Vydržia len pár dní, rýchlo sa začnú rozkladať, ryby ich rozobrali na malé kúsky a tie nasal filter ktorý sa tým pádom oveľa rýchlejšie znečistil a bolo treba ho vyčistiť ... nehovoriac o tom, že mi po pár dňoch výrazne kleslo pH, takže ... opatrne.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod RadoA » Uto 05. Nov 2013 5:50:53

l_laco píše:Listy sú síce pekná dekorácia ale v realite sa mi moc neosvedčili.
Vydržia len pár dní, rýchlo sa začnú rozkladať, ryby ich rozobrali na malé kúsky a tie nasal filter ktorý sa tým pádom oveľa rýchlejšie znečistil a bolo treba ho vyčistiť ... nehovoriac o tom, že mi po pár dňoch výrazne kleslo pH, takže ... opatrne.
Máš pravdu, tieto aspekty som nepopísal :-).
Áno, nevydržia dlho, ale práve preto sa zvyknú používať dubové, lebo asi vydržia najviac. U mňa aj pár týždňov, ale tiež je pravda, že ryby ich prehadzovaním piesku zakopú.
A pH (a iné látky) je vlastne dôvod, prečo sa do akva zvyknú dávať. Ako dekorácia sú až na poslednom mieste (aj keď...vyzerá to sa fasa ;)).
RadoA

Poslaťod l_laco » Uto 05. Nov 2013 7:20:07

Áno úprava pH pomocou listov, šišiek, dreva a rašeliny ...samozrejme. No ja opisujem svoje skúsenosti s vodou ktorú mám.
Pri použití listov alebo šišiek mi pH klesalo na 6,0, možno aj nižšie ( na to už nemám test) čo nie je dobré ... nie pre druhy rýb ktoré chovám. U teba je možno žiadúce zníženie pH, ja som ho skôr potreboval zdvihnúť a stabilizovať na približne 6,6 - 6,8 ... a v tom mi táto "dekorácia" nepomáhala ... :-)
Dubové sa zvyknú používať preto, lebo si ich nazbieraš v lese a nemusíš ich kupovať ako tie ...mandľovníkové, či aké to sú ... :nech
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod RadoA » Str 06. Nov 2013 6:05:17

l_laco píše:Pri použití listov alebo šišiek mi pH klesalo na 6,0, možno aj nižšie
Uf, až tak nízko :?: Aké množstvá si dával? Zatiaľ nedávam veľa výluhu z rašeliny a listov a šišiek skôr dekoračne a pH som mal niekde pri 6,4. Ale to boli len také úvodné experimenty.
l_laco píše:Dubové sa zvyknú používať preto, lebo si ich nazbieraš v lese a nemusíš ich kupovať ako tie ...mandľovníkové, či aké to sú.
Presne :-D
RadoA

Poslaťod l_laco » Str 06. Nov 2013 6:55:44

Dal som tam asi 8 - 12 dubových listov ... len za účelom dekorácie a pH išlo rapídne dolu. Ale každá voda je iná ... u mňa sa ich použitie neosvedčilo, u teba to môže byť iné.
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod miloš » Str 06. Nov 2013 7:28:34

l_laco píše:Dal som tam asi 8 - 12 dubových listov ... len za účelom dekorácie a pH išlo rapídne dolu. Ale každá voda je iná ... u mňa sa ich použitie neosvedčilo, u teba to môže byť iné.

Aku mas alkalitu? lebo to znizenie je teda fakt sila, ak by sa takto listy spravali bezne tak ich asi nikto nepouziva
miloš

Been thanked: 8 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 37 hostia