Nie, priamo ich hodím do akva. Aby som pravdu povedal, netuším, či je to správny postup . Sú to obyčajné suché dubové listy, ktoré na jeseň opadali zo stromov.Aquarista píše:tie stromové listy pred vložením do akva sparíš ?
Máš pravdu, tieto aspekty som nepopísal .l_laco píše:Listy sú síce pekná dekorácia ale v realite sa mi moc neosvedčili.
Vydržia len pár dní, rýchlo sa začnú rozkladať, ryby ich rozobrali na malé kúsky a tie nasal filter ktorý sa tým pádom oveľa rýchlejšie znečistil a bolo treba ho vyčistiť ... nehovoriac o tom, že mi po pár dňoch výrazne kleslo pH, takže ... opatrne.
Uf, až tak nízko Aké množstvá si dával? Zatiaľ nedávam veľa výluhu z rašeliny a listov a šišiek skôr dekoračne a pH som mal niekde pri 6,4. Ale to boli len také úvodné experimenty.l_laco píše:Pri použití listov alebo šišiek mi pH klesalo na 6,0, možno aj nižšie
Presnel_laco píše:Dubové sa zvyknú používať preto, lebo si ich nazbieraš v lese a nemusíš ich kupovať ako tie ...mandľovníkové, či aké to sú.
l_laco píše:Dal som tam asi 8 - 12 dubových listov ... len za účelom dekorácie a pH išlo rapídne dolu. Ale každá voda je iná ... u mňa sa ich použitie neosvedčilo, u teba to môže byť iné.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 79 hostia