Crenicihla Lanticulata

Diskusia o cichlidách z Južnej Ameriky

Crenicihla Lanticulata

Poslaťod Neio » Str 09. Okt 2013 14:32:24

Zdravím

Naskytla se mi možnost získat za pěknou cenu tento dá se říct raritní kousek jihoamerické cichlidy. velikost cca 13cm.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=km2q1yrK288[/youtube]

Zajímalo by mě jeslti někdo má zkušenost s podobným druhem, nikde jsem pořádně nenašel žadné podrobné info. šoupnul bych ji do mý 7dmistovky..
Neio

Has thanked: 8 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Crenicihla Lanticulata

Poslaťod simon » Str 09. Okt 2013 16:44:10

Pekná rybenka. Pôsobí dosť nebezpečne. Ale neporadím ti. :wring
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod miloš » Str 09. Okt 2013 17:08:59

Aqualog uvadza velkost 35 - 38 cm. Crenicichly su vraj dost agresivne tak neviem ci by v tej 700vke nenarobila bordel. Druha vec ze je na tu nadrz aj dost velka. Neviem ake tam mas ryby ale pri nej by som sa uz bal ci nepozere aj nieco vo velkosti 10 - 15 cm.
miloš

Has thanked: 0 time
Been thanked: 8 times

Poslaťod Icin » Str 09. Okt 2013 17:32:56

Druh je to úžasný a těch 700 litrů by teoreticky možná mohlo stačit, když bude vhodně vybavený přímo pro ně. v té nádrži, jak ji máš teď by to asi bylo docela drsné. pokud se jim zalíbí nějaké místo, tak ho dokáží dost urputně bránit. a tady by to byla nějaká škvíra v tom dřevě uprostřed nádrže. všechny crenicichly jsou úžasné, ale nejsou snadné k chovu ve společenském akvárku. u těch velkých druhů to platí několikanásobně. tady bych se obával, že to někdo odnese. přece jenom ta nádrž zas tak dlouhá není
Icin

Images: 2
Has thanked: 12 times
Been thanked: 9 times

Poslaťod HEAD66Y6 » Str 09. Okt 2013 20:31:13

Zdravím ,
nejsem žádnej odborník přes Crenicichly,tak nevím jestli ti pomůžu ? Tyhle ryby jsem ze zvědavosti vyměnil od jednoho celkem známého překupníka ryb v Čechách . Vezl jsem mu odchov vlastních stř.Am. cichlid a on mi za ně nabídl na výměnu jiný ryby - mezi nima i Crenicichla Cardiostigma/Alta . Byly to 4cm stříbrný štičky ale protože jsem po Crenicichlách pokukoval už dřív , tak jsem je vzal . Bylo to cca před 2 roky , ty malý stříbrný štičky tenkrát prodával po 180,-/ks a tak mi dal zadarmo/za ty moje odchovy jen dvě + další ryby :-D . Já po Crenicichlách koukal už dřív tak jsem byl zvědavej . To že jsou to dravý a dost rychlý a drsný všežravci jsem věděl ale že se ty dvě malý a stříbrný mrchy budou spolu rubat ve 120l už od začátku ačkoliv tam byly s jinýma rybama mě překvapilo . Nakonec jsem je musel už jako ty 4cm prcky rozdělit protože by jedna zabila druhou !! Nakonec jsem jednu dal kámošovi a jednu si nechal a po nějaký době , kdy dorostla jsem ji šoupnul mezi ostatní větší CA cichlidy do 800l akvaria . Je to dravec ale není nijak extra agresivní ! Občas někoho prožene ale ve společnosti větších cichlid je v poho . Má jednu zásadní vadu že vše co se jí vejde do tlamy , to sežere . A že se jí tam vejde dost , co se jí tam vejde zkouší taky pořád a hlad má pořád - to tě můžu ujistit ! Kam se hrabe Managuensis :devil Ale jak říkám , to co se jí nevejde do tlamy nechá na pokoji . Je pravda že si oblíbí jedno místo a to pak okupuje a je to její styčnej stan . Je to hodně zajímavá ryba a rád bych jich zkusil víc ale zatím je to klasickej problém s místem na další nádrž ;)
Na ty tvoje Lenticulaty jsem taky koukal už mnohokrát a celkově je těch Creni mrtě a určitě stojí za zkoušku . Jsou to asi zmetci ale kdybych se chtěl nudit tak si vezmu do akva jiný ryby a ne velký cichlidy ... :-D tím nechci urazit spolupacienty akvaristy se zálibou v klidných rybkách :hand

Tady je foto tý mojí mrchy : Crenicichla Cardiostigma/Alta , měla by to být samice , stáří = v listopadu 2roky , velikost 23cm .
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
HEAD66Y6

Been thanked: 1 time

Poslaťod stiff » Str 16. Okt 2013 8:07:42

Krásna creni... Už si ju vzal?
Ja mám 5 druhov, ale všetko trpaslíci až stredné druhy. Na bežný chov sú nenáročné, na odchov už je to iná pesnička... Všetky druhy čo mám, sú vnútrodruhovo veľmi agresívne, niederleinii až brutálne agresívne. Ale ostatné ryby si vôbec nevšímajú, možno to sem tam preženú ak im to zablúdi do ich teritória... Krásne to loví, je to rýchly dravec. Super ryby, keby bolo viac priestoru, určite by som si zadovážil nejaké veľké, napr zebrina... :)

Ja mám mäkkú vodu a z toho čo chovám, všetky majú radi, ak to je trocha kyslejšie. Ak pH napr po výmene vody vystúpi nad 7,2 tak žiaden problém, ale keď som to držal dlhodobo so SA na pH 7,5, tak mi stagnovali, moc nechceli žrať a napr sp. Belly crawler až pokrútilo ako paragraf. Keď som to preložil do iného akva, tak sa to za týždeň zlepšilo a ryby sa dali do poriadku. Mal som ich aj v akvárkach, kde pH kleslo na 4, keď som dlhšie nemenil vodu a vôbec im to nevadilo, práve naopak. Mali chuť k treniu...

Bude dobré, ak si pogoogluješ, kde sa tie ryby vyskytujú a akú maju vodu v prírode. Ja by som to držal na mäkkej a kyslejšej vode, niečo pod neutrálom, ak máš takú možnosť...
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Späť na Juhoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia