Krásna creni... Už si ju vzal?
Ja mám 5 druhov, ale všetko trpaslíci až stredné druhy. Na bežný chov sú nenáročné, na odchov už je to iná pesnička... Všetky druhy čo mám, sú vnútrodruhovo veľmi agresívne, niederleinii až brutálne agresívne. Ale ostatné ryby si vôbec nevšímajú, možno to sem tam preženú ak im to zablúdi do ich teritória... Krásne to loví, je to rýchly dravec. Super ryby, keby bolo viac priestoru, určite by som si zadovážil nejaké veľké, napr zebrina...
Ja mám mäkkú vodu a z toho čo chovám, všetky majú radi, ak to je trocha kyslejšie. Ak pH napr po výmene vody vystúpi nad 7,2 tak žiaden problém, ale keď som to držal dlhodobo so SA na pH 7,5, tak mi stagnovali, moc nechceli žrať a napr sp. Belly crawler až pokrútilo ako paragraf. Keď som to preložil do iného akva, tak sa to za týždeň zlepšilo a ryby sa dali do poriadku. Mal som ich aj v akvárkach, kde pH kleslo na 4, keď som dlhšie nemenil vodu a vôbec im to nevadilo, práve naopak. Mali chuť k treniu...
Bude dobré, ak si pogoogluješ, kde sa tie ryby vyskytujú a akú maju vodu v prírode. Ja by som to držal na mäkkej a kyslejšej vode, niečo pod neutrálom, ak máš takú možnosť...