Názov nádrže: matolog 540 cichlid tank
Biotop nádrže:
Rozmery nádrže (d x v x h): 1500 x 600 x 600 mm
Hrúbka skla: 12 mm
Objem nádrže : 540 L vonkajsi / cca 500 L vnutorny
Dekorácia v nádrži: Pozadie: bridlica s korenmi nalepená silikonom na plexisklo. Dno: dunajsky strk, korene, kamenna kora (to vpravo), asi grafit ci co to je (to v strede), ostatok su morske lavove kamene ci ako sa to vola.
Filtrácia nádrže: 2 x Hagen Elite Crystal Flo 80 (popis jedneho: do 300L, prietok 820L/h, 4 filtracne kose), zvazujem ich napojit na rost, ktory by siel pod strk. Nieco na styl podneho filtra. Ocakavam od toho, ze sa efektivnejsie zbavim hovienok . Na jednu vypust som dal rozstrekovaciu rampu a na druhu difuzer. Skoda, ze nie hned od zaciatku.
Osvetlenie nádrže: zatial 5 x LED reflektor (a10W). po case planujem pridat este dalsie biele (asi 3) + mozno 2 farebne. Zatial pouzivam jeden casovac od siestej rana do desiatej vecera.
Ohrievanie nádrže: 300w ohrievac s termostatom, zatial nastavene na 25°C
Stojan pod nádržou: stojan je pozvarany z jakloviny 40x40x3mm (+ 8 aretacnych noziciek), casom chcem oblozit drevom aby zapasovalo k obyvacke (to bola jedna z podmienok aby sa akva vobec mohlo nachadzat v obyvacke - zeny...) inac stojan podla heno96
Kryt nádrže: zatial nie je ale bude. nieco podobne ako ma heno96
Rastliny v nádrži: 6-8 anubiasov
Ryby v nádrži:
Pundamilia Nyererei
Pseudotropheus Zebra Red
Labidochromis Yellow
Pseudocrenilabrus Nicolsi
Pseudotropheus Kingsizei
Iodotropheus Sprengere
Kŕmenie rýb: 2-6 krat za den male granulky tak, aby ich stihli pojest pokial spadnu do polovice akvaria. Potom prestavam krmit.
Výmena vody: nakolko je akva zalozene len pred cca dvoma tyzdnami este som nezistil ako casto bude treba menit a kolko
Poznámka k nádrži: akva bolo zalozene 13.8.2013. Odvtedy uz prekonalo jednu krizu - asi podkyslicenie, ale teraz uz je to OK aj pre pstruhy
Fotogaléria nádrže: https://www.dropbox.com/sh/tcsuzuwifezmmq0/Iitx7l1Ear bude sa priebezne doplnat
Videogaléria nádrže: matolog akva 540L