Skoro rozvodová 300-ka začínajúceho 40-nika

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči nádrž ( hlasujte ako v škole)

1
0
Nehlasovalo
2
1
100%
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 1

Skoro rozvodová 300-ka začínajúceho 40-nika

Poslaťod Juraj1973 » Pon 26. Aug 2013 20:59:30

Páni a dámy , neviem či nie je ešte skoro zakladať túto tému , ale nedá mi to. Hlavne preto, že som nesmierne šťastný, že sa mi to nakoniec podarilo a dovolím si povedať, že je to vďaka Vám všetkým. V jednom nemenovanom servery zo mňa po pár príspevkoch spravili skoro vraha (tvrdohlavý,zabudnutý drzí prípad) , no tu ste mali so mnou dostatočnú trpezlivosť a verím že ju budete mať naďalej. Ešte ma čaká určite veľmi dlhá cesta, kým sa zaradím medzi akvaristov, či nebodaj cichlidárov ale budem sa snažiť zúročiť všetko, čo od Vás získam. Je veľa vecí ktoré nie sú zatiaľ aj pri tejto nádrži optimálne (možno aj úplne že zlé) no aj du sa budem snažiť postupne vylepšovať a meniť. Preto Vás znovu ešte raz poprosím prípadná rady a pomoc, o zhovievavosť nad mojou neznalosťou, následnou pohodlnosťou a lenivosťou. Dúfam teda že ma admin zase niekam nepreradí, poprípade upraví ak bude niečo zlé a upozorní keď nekompletné. Ospravedlňujem sa za tie fotky, mám slabý mobil, slabý foťák a nenaštudoval som si tu vôbec prípadné technológie fotenia. Ďakujem Vám ešte raz všetkým !!! PS: manželka tvrdí že akvarko je momentálne najkrajšie čo doma máme

Názov nádrže: Skoro rozvodová 300-ka začínajúceho 40-nika

Biotop nádrže: pokus o amazoniu
Rozmery nádrže (d x v x h): 1605 x 500 x 380
Hrúbka skla: 10
Objem nádrže : 300 ?
Dekorácia v nádrži: veľký koreň nájdený v lese, dva korienky z iného akva (kupované), kamene z hronu a nejaké bridlice, jemný kremičitý štrk
Filtrácia nádrže: vnútorný filter jbl cristal profi i100 na jednej strane na druhej závesný vonkjší filter AquaClear 50
Osvetlenie nádrže: 2 x kuchynské led svietidlo 15 W 1 x kuchynské Led svietidlo 8W (to to bude asi málo uvidím čo s tým spravím)
Ohrievanie nádrže: EHEIM JÄGER ohrievač 100W (to je asi málo no neviem, mohlo by sa niečo stať ?)
Stojan pod nádržou: 3 skrinky z drevotriesky 600 (550) x 380 x 950 prekryté a spevnené jednou vrchnou doskou + 10 cm polystyrén prelepený dýhou
Kryt nádrže: bez krytu - krycie sklá
Rastliny v nádrži: Anubias barteri var. nana, nejaký echinodorus, vallisneria, pistia, a ostatné nepoznám :-(
Ryby v nádrži: ešte tam nie sú, ale mám u jedného nemenovaného fajn chlapa odložené geophagus pindare (5-6 ks), akara hnedá 5 ks, a asi tam na manželkino želanie dám 20 neóniek (dúfam, že z toho nebude zle).. chcel by som ešte do akva dať 6 ks corydoras panda a 3 otíkov.. a až by som tam toho ešte nemal mať veľa (čo už silno začínam pochybovať) ešte by som mal nutkanie tam dať pár "ramiréziek"
Kŕmenie rýb: mám zatiaľ nejaké vločky asi 3 druhy, mrazeného komára, patentky, žabonôžku , (tuto si samozrejme nechám ešte poradiť a doplniť
Výmena vody: plánujem 3 kýble od stierky každý týždeň

Fotogaléria nádrže: sorry za kvalitu a podmienky snímania (štucne sú tam kvôli svetlu a foteniu :-D )
Videogaléria nádrže: doplním
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Juraj1973

Images: 2
Has thanked: 15 times
Been thanked: 6 times

Reklama

Re: Skoro rozvodová 300-ka začínajúceho 40-nika

Poslaťod paloi » Pon 26. Aug 2013 21:15:31

A to kde z Teba urobili "skoro vraha"? Tipujem, že na akva.sk :Pi Lebo tam je to bežný štandard :Pi

Na tom osvetlení sušíš prádlo? To by si mal odpratať, kamarát ;) Ostatné - môže byť ;)
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod Juraj1973 » Pon 26. Aug 2013 21:31:43

paloi píše:Na tom osvetlení sušíš prádlo? To by si mal odpratať, kamarát ;) Ostatné - môže byť ;)

to bolo len potvrdenie mojej hlúposti :-D , lebo to som tam dal do tmy , že aby mi nesvietilo svetlo do foťáku, no blesk mi to osvetlil a vypadá to tak ako si napísal :-D .. a zblbol som ešte, lebo mi to nezobralo jednu fotku (musím to nejako s adminom)
Obrázok užívateľa
Juraj1973

Poslaťod perchess » Uto 27. Aug 2013 23:34:20

Vyzerá to celkom dobre. Len sa priprav na to, že geophagy si to dno trošku upravia po svojom. Ale jedná sa o malé druhy, takže by to rastliny mohli ustáť. Nech sa darí!
Juraj1973 píše:....PS: manželka tvrdí že akvarko je momentálne najkrajšie čo doma máme

No to si sa mohol aj uraziť, mala povedať: To akvárko je momentálne druhé najkrajšie, čo doma máme, hneď po tebe.... :chuckle :chuckle
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Been thanked: 26 times

Poslaťod Juraj1973 » Pia 30. Aug 2013 22:27:03

trošku videa - prvé ryby

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3IRJyyvEDnw[/youtube]
Obrázok užívateľa
Juraj1973

Poslaťod simon » Sob 31. Aug 2013 20:12:18

Pekné to máš, naozaj. Teraz už pri tom len relax. Nech ti to rastie. :mrk Ten koreň je naozaj dobrý.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod paloi » Sob 31. Aug 2013 22:33:42

aj mne sa to páči :yes
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Been thanked: 36 times

Poslaťod Aquarista » Ned 01. Sep 2013 8:16:02

:yes pekné

len máš málo svetla pre rastliny, anubiasi a microsorium ti pojdu aj pri takomto svetle , ale ostatné ti povednú
Obrázok užívateľa
Aquarista

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 11 times

Poslaťod gogi » Ned 01. Sep 2013 10:34:45

Fajn akva,má prima atmosféru,ktorú vytvára to tlmenejšie svetlo a tiene dekorácie,ak môžem,napíšem svoj pohľad-nie kritiku-ja osobne by som dekor posunul viac dozadu a do rohu(kvôli odkal.a priestoru).No ešte jeden detail(už som to rozoberal inde)-Anubiasy a Microsorium by som pomenil za Echinodory napr.,alebo nejaké kozmopolit.rastl. Samozr.aj ako mix flóry je fajn,len pre mňa detailistu trochu ee. Normálne teším ako bude vyzerať zarastenejšie flórou,atd.(prajem aby manželka pochytila kúsok elánu,citu,pre toto fajn hobby) :wave: :wave:
Obrázok užívateľa
gogi

Been thanked: 1 time

Poslaťod gogi » Ned 01. Sep 2013 10:34:45

Fajn akva,má prima atmosféru,ktorú vytvára to tlmenejšie svetlo a tiene dekorácie,ak môžem,napíšem svoj pohľad-nie kritiku-ja osobne by som dekor posunul viac dozadu a do rohu(kvôli odkal.a priestoru).No ešte jeden detail(už som to rozoberal inde)-Anubiasy a Microsorium by som pomenil za Echinodory napr.,alebo nejaké kozmopolit.rastl. Samozr.aj ako mix flóry je fajn,len pre mňa detailistu trochu ee. Normálne teším ako bude vyzerať zarastenejšie flórou,atd.(prajem aby manželka pochytila kúsok elánu,citu,pre toto fajn hobby) :wave: :wave:
Obrázok užívateľa
gogi

Been thanked: 1 time

Ďalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 64 hostia