Aké ulity používate?

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Aké ulity používate?

Poslaťod dkollar » Uto 31. Aug 2010 12:29:15

v optime v kosiciach je predajna s bytovymi doplnkami. Eva design sa to tusim vola, hned vedla obchodu C&A. a tam maju na pulte s kasou v troch dozach tusim 3 rozne velkosti ulit. jedny su pre tanganiku male, druhe zhruba o velkosti 50 centovej mince, niektore z nich vecsie - da sa poprehrabovat a pohladat. ulita za 30 centov ak sa dobre pamatam. maju na seba taky hnedo-zeleny maskacovity vzor. a dalsia doza su este vecsie morske ulity, jedna za 1.30 euro. ked tam pojdem cvaknem to a zavesim foto. vsetko prirodne, ziadne lakovanie ani farbenie (aspon podla pani predavacky)
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 3
Has thanked: 18 times
Been thanked: 9 times

Reklama

Poslaťod Ruddykk » Sob 07. Apr 2012 9:18:44

Vraciam sa k clanku ulity pre odchov "snekacov". Pre rybky mensieho vzrastu ako Neolamprologus similis, brevis pouzivam ulity z klasickych zahradnych slimakov. V mojom okoli ich najdem vela. Ale napriklad pre Neolamprologus caudopuncttus alebo Altolamprologusi su tieto ulity nevhodne resp.male. Podarilo sa mi na burze kupit niekolko druhov morskych ulit. Ta cena nebola najmensia od 2 do 4 eur ale ulity splnili svoj ucel. Vacsie ulity pre Altolamprologus som na spodnej hrane zabrusil a nalepil na sklo. Pre Caudopunctatus som pouzil tie mensie v priemere obluka 8 az 10 cm. Aj ked su vacsie, ryby si otvor zahrnu pieskom optimalne tak, aby bola ulita pristupna. Niektore mensie morske ulity oblubuju aj similis alebo brevis. Ake su vase skusenosti s pouzivanim ulit? Rudy.
Obrázok užívateľa
Ruddykk

Images: 20
Has thanked: 11 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod Nawi » Ned 08. Apr 2012 19:40:33

ja mam tiez pri mensich druhoch obycajne ulity zo zahradnych slimakou(tiez ich je v mojom okoli plno,ak by mal niekto zaujem mozem poskytnut zo par ;) ),pri vacsich druhoch ako napr. altolamprologusy mam ulity z terariovych slimakou (achatiny),podarilo sa mi ich zohnat na burze kde bol chovatel tychto africkych terar.slimacikou,kupil som ich za o mnoho lacnejsie nez morske ulity.....
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod mixalos » Pon 05. Aug 2013 16:07:36

Pani neviete mi poradit kde by som v Ba mohol zohnat nejake ulity? Vo vsetkych nakupnych centrach ako asko, ikea, kika som bol ale nic nemali...Bol som sa aj prejst v lesoch pod karpatmi ale v tomto teple su slimaci asi off...poradte prosim. nemam problem aj odkupit
mixalos

Has thanked: 0 time

Poslaťod simon » Pon 05. Aug 2013 19:17:46

Trochu prejdi portál, myslím, že tu niekto ulity aj ponúkal. Ja som kúpil ulity v Baumaxe. Ale videl som ich aj Mobelixe. Najlepšie sú ale od záhradných slimákov. Či už pre ich tvar, veľkosť, alebo váhu. Teraz sú slimáky zalezené. A vo vysokej tráve ich ťažko nájdeš. Jedine takých, ktorý nestihli zaliezť, zamurovali sa a čakajú na dážď.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod huhu » Pon 05. Aug 2013 21:05:09

tu sme riesili tiez ulity:
viewtopic.php?f=17&t=2901&start=10

Nawi este asi ma na predaj (prvy prispevok) a v 4tom mas link na nejaku firmu v cechach aj s popisom, co som zistil :)
huhu

Images: 10
Has thanked: 9 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod simon » Str 07. Aug 2013 8:06:50

mixalos píše:Pani neviete mi poradit kde by som v Ba mohol zohnat nejake ulity? Vo vsetkych nakupnych centrach ako asko, ikea, kika som bol ale nic nemali...Bol som sa aj prejst v lesoch pod karpatmi ale v tomto teple su slimaci asi off...poradte prosim. nemam problem aj odkupit

Melbymbo ich nazbieral za plný ruksak. Skús sa ho spýtať. Možno ti nejaké pošle. :mrk
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod heno96 » Str 07. Aug 2013 12:59:41

inac ulity si mohol dat niekde na mravenisko ako spominal Kofola za par dni by boli ceste potom uz len oplachnut.
Obrázok užívateľa
heno96

Has thanked: 12 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Nawi » Štv 08. Aug 2013 12:59:42

mixalos píše:Pani neviete mi poradit kde by som v Ba mohol zohnat nejake ulity? Vo vsetkych nakupnych centrach ako asko, ikea, kika som bol ale nic nemali...Bol som sa aj prejst v lesoch pod karpatmi ale v tomto teple su slimaci asi off...poradte prosim. nemam problem aj odkupit

mám pár stovák voľných,mám ulity od záhradných slimákov a potm aj od terariových (achatiny),všetko sú to už vyčistené,dezinfikované ulity ,ktoré možeš hned aj použiť.Ak by si mal záujem napíš mi ss-ku ;)
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod mixalos » Štv 08. Aug 2013 20:49:10

Nawi píše:

mám pár stovák voľných,mám ulity od záhradných slimákov a potm aj od terariových (achatiny),všetko sú to už vyčistené,dezinfikované ulity ,ktoré možeš hned aj použiť.Ak by si mal záujem napíš mi ss-ku ;)

I already did ;)
mixalos

Has thanked: 0 time

PredchádzajúciĎalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 26 hostia