Plaváreň v paneláku

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
11
85%
2
2
15%
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 13

Re: Plaváreň v paneláku

Poslaťod l_laco » Štv 04. Apr 2013 18:16:45

Čo je to za lišta? ... nejako mi to z toho obrázku nie je jasné? Na čo je jej primárne určenie?
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Reklama

Poslaťod paloi » Štv 04. Apr 2013 20:02:00

V podstate niečo ako elektrikárska lišta - jedna hlbšia časť a druhá plytká, ktorá sa zacvakne do ten hlbšej. Ale nemali to medzi elektrikárskym tovarom. A boli tam asi 3 rôzne farby (tá béžová sa mi zdala najmenej rušivá do akvárka) a niekoľko rôznych prierezov (tento bol asi najmenší, celkom mi stačil). Niekedy nafotím detail ;)
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod l_laco » Pia 05. Apr 2013 5:58:27

Aha :wait lišta na schovávanie káblov :yes
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod satan z pekla » Pon 27. Máj 2013 15:49:40

pekna nadrz kamene sumerne naskladane aj mne sa to paci ked je to tak ako chcem ja ze je to umelsie? myslim ze ani nie zaklad je spokojnost majitela.Ja mam tiez jemny filtracny piesok na dne bol som na plavarni a tam mi dali 80kg za pol litrovku rumu :)
satan z pekla

Images: 9
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod paloi » Sob 03. Aug 2013 17:02:18

Ak Vás to zaujíma, taký drobný príspevoček som si do svojej témy pripravil. Upozorňujem, že to bude smutný príspevoček.

V noci zo štvrtka na piatok sme sa vracali z dovolenky. 16 hodín v aute, už som mal toho aj celkom dosť. Bola tak hodinka pred polnocou, keď sme zaparkovali pred panelákom. Na dverách visel oznam, že vo štvrtok od 8:00 do 13:00 bude odstávka elektriny. Ešte som si povedal "paráda, veď to už bolo dnes, to už sa nás netýka". Čerta starého. Týkalo sa. Ale to som zistil až po ďalšej polhodine, kým sme veci z auta povynášali a niečo poupratovali. Som cichlidár-lajdák. Keby som nebol, prvá cesta by bola k akváriu. Ale ja som mal čas. Veď najprv treba predsa odbaviť nepríjemné činnosti a potom sa "zvítame s kamošmi". Zapnem svetlo. Šok. Ryby pri hladine. Ďalšie ryby na dne. Vnútorný filter spadnutý na dne, privzdušňovacia hadička pod vodou, žiaden kyslík. Pozerám výtok z hadice od Fluvalu, žiaden pohyb nevidím. Vytiahnem ho z elektriky, znovu zapnem, nič. Chcel som zažalovať celý svet, že mi tu niekto vykynožil kamarátov. Prvý som rozbehal vnútorný filter, nech majú ryby kyslík. Potom som začal skúmať ten Fluval. Pozerám na odvodnú hadicu. Na konci je taký zberač, ktorý bol otvorený, spodná polovica chýbala. A z rúrky trčí ryba. Teda, trčal iba chvost. Ryba bola v rúrke. Preto žiaden prúd. Musel som to vytiahnuť z vody. A rybu som musel vytiahnuť kombinačkami. Inak to nešlo. Dokonalé dielo skazy. Nevedel som tú rybu identifikovať. Až neskôr som zistil, že to bola Paratilapia polleni (vylučovacím spôsobom - "kto dnes chýba?"). Koza sprostá africká, čo v tej trubici hľadala? Všetky Vieja regani boli na dne, už takmer celé biele. Moji statoční, najmenší chovanci. Od 9 do 12 cm. Ustáli to dlho, dlho proti veľkopapuľovým peteniám a teraz smrť pre nedostatok malinkých molekúl O2. V jednom kúte Vieja argentea od Jeskyho. Nehýbe sa. Hovorím si, to nič, to snáď len simuluje, veď má farbu. Nesimulovala. Asi ju to u mňa nebavilo. Táto argentea ma asi najviac mrzí. Bol to už riadny kus riadnej ryby. Pri dne sa ešte povaľovalo viacero rýb. Niektoré ležali na boku, lapali po vzduchu. Polnoc za nami, zhasol som svetlo, išli sme spať. Do rána sa to zlepšilo. Na dne zostala už len jedna petenia. Ostatné ryby to rozplávali. Možno sa už ani na nič nepamätali. Nuž, za posledných 6 rokov nepamätám u nás výpadok elektriny. Teraz bola nahlásená 5 hodinová odstávka a ja zrovna nie som doma. Smola. Ešte som v noci čo-to pofotil, keď už filtre bežali. Vložím to sem.
Obrázok užívateľa
paloi

Poslaťod paloi » Sob 03. Aug 2013 17:08:31

Takýto pohľad sa mi naskytol, len čo som prvé svetlo rozvietil. Statočné regani...
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
paloi

Poslaťod paloi » Sob 03. Aug 2013 17:11:19

a tu akési znetvorené čudo... predtým to bola Paratilapia polleni.
Obrázok užívateľa
paloi

Poslaťod paloi » Sob 03. Aug 2013 17:13:32

No a toto všetko som stratil prakticky za pár hodín. Ale už mám objednaný dieselgenerátor ;)
Obrázok užívateľa
paloi

Poslaťod Rostratus » Sob 03. Aug 2013 19:42:08

Fúúúúúha takto toto nepoteší žiadneho akvaristu. Po pravde viem ako si sa musel cítiť. Tá bezmocnosť, že nemôžeš nič urobiť. Mne keď sa niečo podobné stalo, hneď som si povedal, že sa vyseriem na celú akvaristiku a mám to u :moon . Človek má dosť iných starostí a ešte aj toto. Rýb je samozrejme škoda, už len preto že si človek na ne navykne a berie ich ako súčasť.... Výpadok elektriny + vysoká teplota v týchto horúčavách je fakt blbá kombinácia. Čo ti tam vlastne teraz zostalo? Snáď sa neako cez to prehúpneš a nezanevreš na ryby. Hlavu hore a drž sa!
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod stiff » Sob 03. Aug 2013 20:18:51

Tak takýchto "náhod" som sa vždy obával najviac... Je to škoda, úprimnú sústrasť. Tá argentea uz bola pekná veľká...
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 25 hostia