Mělčina

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči nádrž ( hlasujte ako v škole)

1
7
64%
2
3
27%
3
1
9%
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 11

Mělčina

Poslaťod Icin » Ned 30. Jún 2013 20:41:11

Názov nádrže: Mělčina
Biotop nádrže: Příbřežní oblast neurčité amazonské řeky :)
Rozmery nádrže (d x v x h): 2800 x 530 x 900
Hrúbka skla: 12
Objem nádrže : cca 1200 litrů
Dekorácia v nádrži: kameny, kořeny
Filtrácia nádrže: Fluval FX5 + vnitřní biofiltr
Ohrievanie nádrže: Eheim 300W
Stojan pod nádržou: zděný, obložený překližkou
Rastliny v nádrži: zkouším co se chytne :)
Ryby v nádrži: 6x Satanoperca mapiritensis, 6x Geophagus winemillery, (+ časem trnuchy)
Kŕmenie rýb: co se dá, najde, uloví,...
Obrázok
Icin

Images: 2
Has thanked: 12 times
Been thanked: 9 times

Reklama

Re: Mělčina

Poslaťod Rostratus » Ned 30. Jún 2013 22:03:13

To je dobrý názov, že plytčina.... s objemom 1200litrov :yes
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod gogi » Pon 01. Júl 2013 4:07:43

Chlapi,nič v zlom,ale keď sa niekto tak perfektne pripraví na určitý druh rýb,simuluje im domovinu(celkom prijateľne),uvedie v popise-plytčina v JA rieke,nechápem prečo si nedá záležať aj na zladení flóry.Viem ,tie ryby potrebujú odolné rastlinstvo,mno nesedí mi-Afr.Anubias+ Ázijské Val.gigantei v Amer.akva.Snáď ich nahradia časom zodpovedajúce Echinodori napr.,alebo aspoň nejaké kozmopoliné rastl.Takéto výlevy adresujem často na iných stránkach,kde mám tiež prezentáciu,mno nečakal som že aj tu budem musieť napomínať,predsa len -myslím že Cichlidportál je vyšš.level.
Obrázok užívateľa
gogi

Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod Icin » Pon 01. Júl 2013 4:14:31

Ony tam echináče jsou. Je jich tam asi 5 :) ale jinak je to opravdu jen o tom, co tam dokáže přežít. Už geoši jich část vyhrabali, takže jim dávám tak půl roku a MOŽNÁ tam zůstane aspoň nějakej ten anubias na kořenu u hladiny :-/ to je nutný kompromis - nemám rád sterilní nádrže, ale ryby si toho vůbec neváží :) jim je úplně jedno, jestli vyhrabou rostlinu z Ameriky nebo Afriky
Icin

Poslaťod Aquarista » Pon 01. Júl 2013 5:45:13

Icin s tou florou ti držím palce, ale keď vypustíš do nádrže trnuchy , ešte len vtedy dostanú rastliny zabrat .
Mne už trnuchy roztrhali aj posledný anubias nana a momentálne mám v nádrži len piesok a drevo .
Teším sa na ďalšie foto a príspevky, ako budeš pokračovať.
Obrázok užívateľa
Aquarista

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 11 times

Poslaťod Jules » Pon 01. Júl 2013 19:02:45

Pekna nadrz, dobry napad + pekny objem :D Rastliny tam daj ake chces a casom uvidis comu sa bude darit. Ja som v mojom malawi skusal rozne rastliny a jedine comu sa dari je Valisneria gigantea ktoru nestiham strihat :F
Obrázok užívateľa
Jules

Images: 22
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Icin » Pon 01. Júl 2013 19:32:27

No já mám takový podezření, že se opět nebude dařit ničemu jinýmu než jen té gigantee. Ta do teď přežívala nájezdy geophágů, tak snad by mohla i teď. U trnuch časem nepočítám prakticky s ničím, protože při lovu dokážou zničit prakticky cokoli. Ale zkusit sem to musel
Icin

Poslaťod gogi » Pon 01. Júl 2013 20:34:03

Nepomohlo by umiestniť flóru do nejakých nádob,ktoré by ju chránili odspodu?+Skúsil by som nejaké Pistie,Riccie,Ceratophyllum,atd(kozmopolit.rastl.)na hladinu.
Obrázok užívateľa
gogi

Poslaťod Juraj1973 » Pon 01. Júl 2013 21:43:14

..nerád bývam nejaký konfrontačný a vopred sa ospravedlňujem ak týmto nejak poruším pravidlá diskusie tu .. ale ak je cichlidportál vyšší level, ktorého vysokosť je definovaná rastlinami v akva, resp. prezentovaním len "bezchybných" akvárií, tak ma prosím admin budeš musieť asi vylúčiť aby som neznižoval level tejto stránky , resp. by som mal prinajmenšom prehodnotiť prezentovanie mojej nádrže ..skúsim aj k veci, mne sa to páči veľmi, pre mňa je to jedno veľmi pekné a vkusné akva, pred ktorým len klobúk dolu :yes :yes :yes :clap a bude pre mňa tiež inšpiráciou máš to fakt veľmi pekné !!
Obrázok užívateľa
Juraj1973

Has thanked: 15 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod gogi » Pon 01. Júl 2013 23:07:46

Sorry priatelia za spam,mno zareagujem na predošlý prísp.-sledujem trend aj na týchto stránkach,kde sa väčšina snaží zladiť svoje akva tak,aby sa čo najviac približovali prirodz.podmienkam v domovine rýb.Je jasné že dokonalý biotop je ťažké napodobniť,a ešte ťažšie udržať,mno nejaký systém sa dodržať dá.Mám na mysli napríkl.akva s rybami z jedného kontinentu(povodia).V dnešnej dobe nie je problém vyzistiť si komplexné info o flóre a faune z urč.oblasti,podmienky chovu,pestovania atd.Čo sa týka zmiešaných akvárií,nie je na nich nič zlé,ak fungujú s rôzn.rybami a rastlinami(každý sme mali také),no ja sám som prepadol tomuto trendu(biot.akva).Ten level vo svojom príspevku vyššie som spomenul preto,lebo aj tieto stránky mi pomohli zorientovať sa v problematike.Ešte za seba dodám-stále čerpám nové info,rady,atd.,často sa sám žiadam o radu a tak.Preto aj keď moje príspevky vyznejú mentorsky,netreba ich niekedy brať celkom vážne.(papier,resp.monitor znesie veľa,xi,xi),skôr to sú výzvy na diskusiu.Na tomto fóre som prakticky stále nováčik,ale keď vidím možnosť,poradiť,nasmerovať,atd.-prispejem.Na záver už len malý príklad(trocha extrém)-112 lit.akva v ňom nasekané Skaláre,Guramy,Parmičky,Labeá a neviem čo ešte+Echinodory,Anubiasy,Microsoria,Valisnérky,Vesicularie-toto asi nebude patriť na Cichlidportál,ale net je toho plný.Preto som vďačný za Cichlidportál. :yes :hi
Obrázok užívateľa
gogi

Ďalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 75 hostia