Sorry priatelia za spam,mno zareagujem na predošlý prísp.-sledujem trend aj na týchto stránkach,kde sa väčšina snaží zladiť svoje akva tak,aby sa čo najviac približovali prirodz.podmienkam v domovine rýb.Je jasné že dokonalý biotop je ťažké napodobniť,a ešte ťažšie udržať,mno nejaký systém sa dodržať dá.Mám na mysli napríkl.akva s rybami z jedného kontinentu(povodia).V dnešnej dobe nie je problém vyzistiť si komplexné info o flóre a faune z urč.oblasti,podmienky chovu,pestovania atd.Čo sa týka zmiešaných akvárií,nie je na nich nič zlé,ak fungujú s rôzn.rybami a rastlinami(každý sme mali také),no ja sám som prepadol tomuto trendu(biot.akva).Ten level vo svojom príspevku vyššie som spomenul preto,lebo aj tieto stránky mi pomohli zorientovať sa v problematike.Ešte za seba dodám-stále čerpám nové info,rady,atd.,často sa sám žiadam o radu a tak.Preto aj keď moje príspevky vyznejú mentorsky,netreba ich niekedy brať celkom vážne.(papier,resp.monitor znesie veľa,xi,xi),skôr to sú výzvy na diskusiu.Na tomto fóre som prakticky stále nováčik,ale keď vidím možnosť,poradiť,nasmerovať,atd.-prispejem.Na záver už len malý príklad(trocha extrém)-112 lit.akva v ňom nasekané Skaláre,Guramy,Parmičky,Labeá a neviem čo ešte+Echinodory,Anubiasy,Microsoria,Valisnérky,Vesicularie-toto asi nebude patriť na Cichlidportál,ale net je toho plný.Preto som vďačný za Cichlidportál.