aky druh ryb zvolit do mojich podmienok

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: aky druh ryb zvolit do mojich podmienok

Poslaťod Nawi » Ned 09. Jún 2013 9:03:10

Ak by si potreboval ulity,ozvy sa mám nejaké na zviš,aspoň ušetríš niečo na poštovnom ako ich objednávať z čiech
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Reklama

Poslaťod huhu » Ned 09. Jún 2013 10:10:44

Dik za tipy. Urcite by ma nenapadlo hladat ulity na nete :D. Davam si to pomaly dokopy. Urcite zacnem ulity hladat aj v prirode a tak, ked to nebude ono, tak skusim ine moznosti, ale hadam ich pohladam :) (teraz som oboznamil manzelku s misiou ulity, a vravi, ze sa na jar s detmi ohadzovali s ulitami u svokry na zahrade, ze ich tam bolo pozehnane, tak asi to problem nebude :))

nawi dik za ponuku, ak ich bude treba, tak potom aj s rybkami :) ale to ma este cas.

Musim prv poriesit stojan a nejaky kryt, a vsetko kolo toho, tesim sa :D

Inak vsimol som si na fotke od Julesa aj konar v akva? To asi nieje moc z biotopu, ci ano?

este raz dik za rady :)
huhu

Images: 10
Has thanked: 9 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod Jules » Ned 09. Jún 2013 13:56:31

Drevo je aj v jazere Malawi aj Tanganyika, len staci pozriet nejake fotky z jazera. V akvarku ide skor o to, aby ti drevo neovplyvnovalo hodnoty vody, pre dany druh ryb. Napr. v biotope amazon tam mozes dat kopec dreva, ktore da vode prirodzeny zlatisty nadych, dobre vplyva na kozny sekret ryb a znizuje Ph. Tieto veci zas nemaju radi ryby z afriky, kde pozaduju skor kamene, kremicity piesok a tvrdiu vodu. Takze drevo ano, ale len v rozumnom mnozstve :D Mne osobne u afriky moc do akva nejde, ale u malawi som jeden konar mal aj ja, ale ten sa v tych litroch stratil :D
Obrázok užívateľa
Jules

Images: 22
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod huhu » Pon 10. Jún 2013 10:42:06

Jules píše:Urcite sa nepovracias su celkom dobre, kupis ich mrazene s bylinkovym maslom v potravinach. Su balene myslim po 12 ks, takze par porcii a mas dost ulit :D alebo najst inzerat a nechat si poslat ulity domov postou za par eur napr. http://www.kupapredaj.sk/inzeraty/zvierata/rybicky/

Len pre zaujimavost, kontaktoval som tu firmu v Cechach ohladom ulit, tak prazdne ulity maju po 2 CZk, ked dobre ratam tak 50 ulit nieco okolo 4eur. Chodi ich pracovnik aj na Slovensko, tak to vie priniest, pripadne poslat u nas, aby to nebolo predrazene :D
No a bol som vcera na zahrade u svokry, tak som nieco nasiel ale su tie ulity male, tak 2cm v priemere. Niektora vacsia ina mensia ale priblizne take male. To bude asi malinke ze? Musim najst vacsie :)

A co sa dreva tyka, tak potvrdil si mi, co som si myslel, PH mam aj tak nizke, tak to riesit nebudem :)
huhu

Poslaťod simon » Pon 10. Jún 2013 21:07:40

huhu píše:Dik za tipy. Urcite by ma nenapadlo hladat ulity na nete :D. Davam si to pomaly dokopy. Urcite zacnem ulity hladat aj v prirode a tak, ked to nebude ono, tak skusim ine moznosti, ale hadam ich pohladam :) (teraz som oboznamil manzelku s misiou ulity, a vravi, ze sa na jar s detmi ohadzovali s ulitami u svokry na zahrade, ze ich tam bolo pozehnane, tak asi to problem nebude :))

nawi dik za ponuku, ak ich bude treba, tak potom aj s rybkami :) ale to ma este cas.

Musim prv poriesit stojan a nejaky kryt, a vsetko kolo toho, tesim sa :D

Inak vsimol som si na fotke od Julesa aj konar v akva? To asi nieje moc z biotopu, ci ano?

este raz dik za rady :)

Ak tam dáš nejaké drevo primerané objemu, tak sa nič nestane. Drevo nielen prekysľuje ale aj vodu farbí. Ja plánujem dať nejaký konár z estetického dôvodu, nie prirodzený, ale umelý.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod Nawi » Uto 11. Jún 2013 17:23:06

huhu píše:Len pre zaujimavost, kontaktoval som tu firmu v Cechach ohladom ulit, tak prazdne ulity maju po 2 CZk, ked dobre ratam tak 50 ulit nieco okolo 4eur. Chodi ich pracovnik aj na Slovensko, tak to vie priniest, pripadne poslat u nas, aby to nebolo predrazene
No a bol som vcera na zahrade u svokry, tak som nieco nasiel ale su tie ulity male, tak 2cm v priemere. Niektora vacsia ina mensia ale priblizne take male. To bude asi malinke ze? Musim najst vacsie

A co sa dreva tyka, tak potvrdil si mi, co som si myslel, PH mam aj tak nizke, tak to riesit nebudem

Aj také sú v pohode,ale dajú sa najsť aj väčšie,ja mám tiež klasické od našich slimákov,alebo potom mám ulity od achatin,tie sú väčšie a majú aj zaujímavejší tvar.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod kofola » Pia 14. Jún 2013 11:23:54

Dufam, ze ma teraz nedohladaju ziadny ochrancovia prirody, ale mam odskusany takyto postup na "vystahovanie" slimakov z ulity: Slimaky vo vhodnej starej nadobe zaliat vriacou vodou a zakryt. Nechat odstat aspon 15 min. niektore slimaky vyjdu vo nsame, inym treba pomoct napr. vacsou pinzetou, kliestami alebo len tenkym konarom - ide to celkom lahko. Potm treba este raz ulity dobre poumyvat. Idealne je dat ich aspon na tyzden na mravenisko (mame ichv zahrade dost), Potom ostanu vycistene dokonale.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod huhu » Pia 14. Jún 2013 18:20:24

jaaaaaj :crazy:
dik za rady, neviem, ci by som dokazal "vykradat" zivych slimakov :). Mam zatial cas, tak budem hladat prazdne ulity a ked nie, tak skusim kupit z tych Ciech, Ked dobre ratam, tak 100ulit ma vyjde nieco okolo 10e, tak prinajhorsom....
huhu

Poslaťod simon » Sob 15. Jún 2013 17:56:43

kofola píše:Dufam, ze ma teraz nedohladaju ziadny ochrancovia prirody, ale mam odskusany takyto postup na "vystahovanie" slimakov z ulity: Slimaky vo vhodnej starej nadobe zaliat vriacou vodou a zakryt. Nechat odstat aspon 15 min. niektore slimaky vyjdu vo nsame, inym treba pomoct napr. vacsou pinzetou, kliestami alebo len tenkym konarom - ide to celkom lahko. Potm treba este raz ulity dobre poumyvat. Idealne je dat ich aspon na tyzden na mravenisko (mame ichv zahrade dost), Potom ostanu vycistene dokonale.

Presne tak sa to robí. Inak ich vybrať je veľmi obtiažne. Tak to robia aj tí, čo ich konzumujú. :yes
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod Rostratus » Sob 15. Jún 2013 21:31:04

kofola píše:Dufam, ze ma teraz nedohladaju ziadny ochrancovia prirody, ale mam odskusany takyto postup na "vystahovanie" slimakov z ulity: Slimaky vo vhodnej starej nadobe zaliat vriacou vodou a zakryt. Nechat odstat aspon 15 min. niektore slimaky vyjdu vo nsame, inym treba pomoct napr. vacsou pinzetou, kliestami alebo len tenkym konarom - ide to celkom lahko. Potm treba este raz ulity dobre poumyvat. Idealne je dat ich aspon na tyzden na mravenisko (mame ichv zahrade dost), Potom ostanu vycistene dokonale.

Ja som to raz v živote skúšal a bolo mi z toho týždeň špatne. Toľko smradu som nezažil. Normálne ma napínalo. Masaker. Aj tých slimákov mi bolo ľúto. Teraz si radšej nájdem prázdne ulity, aj keď sa horšie hľadajú, poprípade odniekaľ zoženiem.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 80 hostia