Jules píše:Urcite sa nepovracias su celkom dobre, kupis ich mrazene s bylinkovym maslom v potravinach. Su balene myslim po 12 ks, takze par porcii a mas dost ulit alebo najst inzerat a nechat si poslat ulity domov postou za par eur napr. http://www.kupapredaj.sk/inzeraty/zvierata/rybicky/
huhu píše:Dik za tipy. Urcite by ma nenapadlo hladat ulity na nete . Davam si to pomaly dokopy. Urcite zacnem ulity hladat aj v prirode a tak, ked to nebude ono, tak skusim ine moznosti, ale hadam ich pohladam (teraz som oboznamil manzelku s misiou ulity, a vravi, ze sa na jar s detmi ohadzovali s ulitami u svokry na zahrade, ze ich tam bolo pozehnane, tak asi to problem nebude )
nawi dik za ponuku, ak ich bude treba, tak potom aj s rybkami ale to ma este cas.
Musim prv poriesit stojan a nejaky kryt, a vsetko kolo toho, tesim sa
Inak vsimol som si na fotke od Julesa aj konar v akva? To asi nieje moc z biotopu, ci ano?
este raz dik za rady
huhu píše:Len pre zaujimavost, kontaktoval som tu firmu v Cechach ohladom ulit, tak prazdne ulity maju po 2 CZk, ked dobre ratam tak 50 ulit nieco okolo 4eur. Chodi ich pracovnik aj na Slovensko, tak to vie priniest, pripadne poslat u nas, aby to nebolo predrazene
No a bol som vcera na zahrade u svokry, tak som nieco nasiel ale su tie ulity male, tak 2cm v priemere. Niektora vacsia ina mensia ale priblizne take male. To bude asi malinke ze? Musim najst vacsie
A co sa dreva tyka, tak potvrdil si mi, co som si myslel, PH mam aj tak nizke, tak to riesit nebudem
kofola píše:Dufam, ze ma teraz nedohladaju ziadny ochrancovia prirody, ale mam odskusany takyto postup na "vystahovanie" slimakov z ulity: Slimaky vo vhodnej starej nadobe zaliat vriacou vodou a zakryt. Nechat odstat aspon 15 min. niektore slimaky vyjdu vo nsame, inym treba pomoct napr. vacsou pinzetou, kliestami alebo len tenkym konarom - ide to celkom lahko. Potm treba este raz ulity dobre poumyvat. Idealne je dat ich aspon na tyzden na mravenisko (mame ichv zahrade dost), Potom ostanu vycistene dokonale.
kofola píše:Dufam, ze ma teraz nedohladaju ziadny ochrancovia prirody, ale mam odskusany takyto postup na "vystahovanie" slimakov z ulity: Slimaky vo vhodnej starej nadobe zaliat vriacou vodou a zakryt. Nechat odstat aspon 15 min. niektore slimaky vyjdu vo nsame, inym treba pomoct napr. vacsou pinzetou, kliestami alebo len tenkym konarom - ide to celkom lahko. Potm treba este raz ulity dobre poumyvat. Idealne je dat ich aspon na tyzden na mravenisko (mame ichv zahrade dost), Potom ostanu vycistene dokonale.
Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 76 hostia