Tanganyika 300 l

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
6
75%
2
2
25%
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 8

Re: Tanganyika 300 l

Poslaťod simon » Uto 11. Jún 2013 13:22:32

tripko píše:Ved jasne treba povedat....musim spravit temu neh mi niekto poradi...aj ked sebestacny som dost ale predsa rady skusenejsich su k nezaplateniu :-)

Veď práve preto je tento portál dobrý, lebo ti poradia tí, ktorí už niečo v akvaristike preskákali. Ja som sa zaregistroval vo februári tohoto roku a našiel som tu kopec článkov, ktoré mi pomohli. Ja som v minulosti mal akvárko 300l, ale to bolo veľmi dávno. Asi 18 rokov späť. Aj keď podmienky pre život rýb sa nezmenili, časom veľa zabudneš. (Ale ostali mi asi štyri knihy o akváriách). Trochu ma naštartoval kolega, ktorý mi daroval akvárium, ale to dlho nevydržalo a keď starší syn skončil vys. školu, už som to rozbehol. Aj keď určité veci som si už nakupoval postupne viac ako rok. Manželku som spracovával dlhšiu dobu, synovia mi tiež v tom pomohli. Najprv som vyhodil válendu, dal som urobiť stolárovi posteľ na vysokých nohách, pod posteľ išiel stôl, skrinka a získal som priestor. Nebolo to jednoduché v mojom 2-izbovom byte. Ale stalo sa. To len tak trocha v skratke z histórie. :sweat
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Reklama

Poslaťod tripko » Pia 14. Jún 2013 14:27:41

Mas pravdu je to super portal. Aj ja som si tu nasiel svoje. Tak ako rady tak aj inspiraciu. Tiesom mal asi pred 15 rokmi akvarium ties o objeme 100l a mal so tal klasiku: guramy, skalare, mecunky, gubky :-) Tymto si presiel asi kazdy akvarista. A tak ako si spominal vela sa pomenilo a je sa co ucit. No a co sa tyka mojej domacnosti tak ja som to mal s mojou drahou lahke....jednoducho som donielol akvarium a bolo. No a po case si ho zalubila aj ona :-) a planujeme urcite este par prirastkou :-) Momentalne mam 100l ale uz coskoro pribudne 350ka :-) tak uz zacali prve pripravy. Stolik sa uz preraba, akva zajednane a s filtrom si necham poradit.
Obrázok užívateľa
tripko

Images: 2
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod simon » Sob 15. Jún 2013 13:06:04

tripko píše:Mas pravdu je to super portal. Aj ja som si tu nasiel svoje. Tak ako rady tak aj inspiraciu. Tiesom mal asi pred 15 rokmi akvarium ties o objeme 100l a mal so tal klasiku: guramy, skalare, mecunky, gubky :-) Tymto si presiel asi kazdy akvarista. A tak ako si spominal vela sa pomenilo a je sa co ucit. No a co sa tyka mojej domacnosti tak ja som to mal s mojou drahou lahke....jednoducho som donielol akvarium a bolo. No a po case si ho zalubila aj ona :-) a planujeme urcite este par prirastkou :-) Momentalne mam 100l ale uz coskoro pribudne 350ka :-) tak uz zacali prve pripravy. Stolik sa uz preraba, akva zajednane a s filtrom si necham poradit.

Však aj moja polovička teraz už chodí a pýta sa, aké rybky tam budú a bude aj taká aj onaká? Už neobracia očami ako predtým, keď chodila okolo. :chuckle
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod simon » Sob 15. Jún 2013 13:21:11

Chcel by som spýtať ešte ďalšiu vec. Je potrebné z dôvodu toho, že sa na lepenie vo vnútri akvária použilo silikónové lepidlo, vypustiť po určitom čase vodu, aby sa dostali von látky, ktoré sa tam vyluhovali z toho silikónu?
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod cai cai » Sob 15. Jún 2013 14:48:08

predpoklada sa,ze si pouzil akva silikon a urcite kvoli tomu nemusis vymienat vodu.ja som ich pouzil vyse
20 a voda je v pohode
cai cai

Has thanked: 26 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod simon » Sob 15. Jún 2013 17:51:28

cai cai píše:predpoklada sa,ze si pouzil akva silikon a urcite kvoli tomu nemusis vymienat vodu.ja som ich pouzil vyse
20 a voda je v pohode

Použil som silikón na lepenie akvárií. Nebolo ho až tak veľa, ale keďže som sa o tom dočítal v knihe, radšej sa informujem. Ja si tiež myslím, že tento silikón je bez problémov.
Vďaka.
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod simon » Sob 15. Jún 2013 20:06:27

V článku Zriaďovanie akvária je uvedené, že sa akva napustí do 1/2. O 24 hod. napustenie doplna a spustenie filtrácie, ohrevu a prevzdušňovania. Potom je tam uvedené, že filtrácia sa zapína až potom, keď sú vytvorené nálevníky a mliečny zákal ustupuje, asi až za 2-3 dni.
Potrebujem ešte poradiť: Akvárium mám zariadené. Napustím ho vodou. Potom sa spúšťa ohrev, len vzduchovanie, alebo aj filtrácia? Zo svetlom alebo bez?
Ak by som použil štartovacie baktérie, zapnem komplet všetko vybavenie, teda ohrev, filtráciu, svetlo naraz?
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod Icin » Ned 16. Jún 2013 7:47:00

všechno hned. pokud tam nejsou rostliny, tak světlo není potřeba. ono by ani ohřev nebyl potřeba, ale v teplejší vodě se lépe množí bakterie
Icin

Images: 2
Has thanked: 12 times
Been thanked: 9 times

Poslaťod simon » Uto 18. Jún 2013 15:35:58

Pokračovanie - finito. Na ryby si ešte trochu počká.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod simon » Uto 18. Jún 2013 15:47:15

Trochu som ešte upravil výtlačnú časť. Skrátil som výtlačnú hadicu pred difúzorom, aby ho nebolo až tak vidieť. Hlavne hadičku na prívod vzduchu do neho. A preriedeil som aj ulity. Fotky nie sú až tak kvalitné, ale fotograf so mňa nebude.
Obrázok užívateľa
simon

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 17 hostia