128 L Amerika na kriminál

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
1
100%
2
0
Nehlasovalo
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 1

Re: 128 L Amerika na kriminál

Poslaťod l_laco » Str 22. Máj 2013 18:05:59

Juraj1973 je to celkom pekné, až na pár detailov... ako je kvetináč a rastlina zasadená v platovom obale, ale ak toplní účel je to OK. držím palce :yes
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Reklama

Poslaťod Juraj1973 » Str 22. Máj 2013 20:06:48

l_laco píše:Juraj1973 je to celkom pekné, až na pár detailov... ako je kvetináč a rastlina zasadená v platovom obale, ale ak toplní účel je to OK. držím palce :yes
... je to sklenený pohár mal byť obsypaný aj z vonku , no potom to už bolo na vysoko.. plánujem to nejako zamaskovať .. pred kvetináčom bola rastlina, no tá jediná to nezvládla... tiež mi tam trochu vadí ale trochu ho tam aj chcem..skúsim ho čiastočne zamaskovať nejakou rastlinkou.. lebo radi sa v ňom rybky schovávajú... dnes dostala multispinosa nápadníka... .. to je sranda... sa predvádza natriasa.. ...vyfarbila sa a "šéfuje" v akvárku
Obrázok užívateľa
Juraj1973

Images: 2
Has thanked: 15 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod satan z pekla » Pon 27. Máj 2013 15:29:14

Ahoj podla mojho nazoru to nebude az tak zle nechat tam len par akar je to dost prudka ryba a myslim si ze ostatne pojdu kakat ak sa vyberie par a zacnu sa triet ale to je len moj subjektivny nazor ale mal som ich a viem co dokazu.Krmenie masom a hlavne pecienkou neodporucam ani nie koli zakaleniu alebo tak ale ryby tym dost trpia neukaze sa to hned ale po nejakych radach akvaristou sa znizuje vek ryb chovanych pecenou a to je jedno ci je to kuracia alebo aka. najlepsie je pre ne pangas to je take dobre prilepsenie okrem mrazenych a inych krmiv.
satan z pekla

Images: 9
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod l_laco » Pon 27. Máj 2013 18:26:05

"satan z pekla" ... hmm
... od teba mám ten "párik" Aequidens metae, z ktorých sa nakoniec vykľuli dve samice :wring
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod Juraj1973 » Uto 28. Máj 2013 9:05:13

satan z pekla píše:Ahoj podla mojho nazoru to nebude az tak zle nechat tam len par akar je to dost prudka ryba a myslim si ze ostatne pojdu kakat ak sa vyberie par a zacnu sa triet ale to je len moj subjektivny nazor ale mal som ich a viem co dokazu.Krmenie masom a hlavne pecienkou neodporucam ani nie koli zakaleniu alebo tak ale ryby tym dost trpia neukaze sa to hned ale po nejakych radach akvaristou sa znizuje vek ryb chovanych pecenou a to je jedno ci je to kuracia alebo aka. najlepsie je pre ne pangas to je take dobre prilepsenie okrem mrazenych a inych krmiv.

..neviem či nečítal celú tému, ono to už trošku pokročilo prikrmovať budem iba patentkami a čiernym komárom

Akary sa trú ako nadržanci... :-D nechal som len pár.. vytreli si už tretí krát (dnes sa ikry zmenili na mykajúce žubrienky ) ... priebeh to má vždy v pohode.. najprv si mierne chránia kameň.. keď sa rozplávajú sú trochu agresívnejšie.. ale vtedy terorizujú len meeki a to až vtedy ke´d zistia, že oni sú najväčší poľovníci .. ,dorsigery odoženú len keď sú blízko inak ich nechajú tak.. rovnako aj multispinosy ..

s multispinos mam trochu hlavu v smútku .. všeobecne sa o nich písalo, že terorizujú rastlinky , obžierajú jemnejšie a mach je pre nich ako červené súkno.. prvá multispinosa to vôbec nepotvrdila.. nevšímala si vôbec rastliny a ani mach... a hltala "na kilá" suché krmivo.. no keď k údajnej samici údajný samec, tak táto ryba mi hneď v prvom kole povyťahovala pekne zachytený mach z koreňa a následne mi pekne postrihala vallisneriu až po koreň behom dvoch dní.. okrem toho prišla naplašená, strháva sa keď sa blížim k akva a krmivo mi viacmenej vyplúva..

ak prejde do ostatných rastlín asi ma naserie .. inak Laci s identifikáciou by si mi mohol pomôcť, lebo keď sa tak na ne pozerám okrem veľkosti , nie je žiaden rozdiel a podľa fotiek tvojich mi to pripadá zase na dva samce .. skúsim odfotiť či nakamerovať a poslať na identifikáciu

ale celkovo som spokojný .. je to tam také živé :-) a veselé .. možno nie podľa "pravidiel" ale dá as .. hnevá ma riasa na anubiasoch ale asi s ňou nijako dramaticky bojovať nebudem myslíte, že dať tam dvoch Ottocinclus affinis je hlúposť. ??

plány o nejakej cca 270 L už sú, ale bude to beh ešte na dlhé trate.. obmedzený som tou šírkou (hĺbkou) akva 38 cm vyzerá to že by to mohlo vyť 1,6 x 0,38 x 0,45 výška bude mi tá hĺbka stačiť 38 cm stačiť ?? opsravedlňujem sa že to už je mimo tému
Obrázok užívateľa
Juraj1973

Poslaťod l_laco » Uto 28. Máj 2013 10:31:34

Nuž, identifikovať ryby je najlepšie v čase keď kladú ikry, inak je to zvyčajne len hádanka. A podľa fotiek už úplne, len ich nechaj a uvidíš.
To, že ti likviduje rastliny ma trochu prekvapuje, moje boli úplne v pohode čo sa rastlín týkalo. Možno len nebola na ne zvyknutá.
Dať tam Otíkov nie je zlý nápad, na spestrenie ... ale nemaj veľké očakávania, ja som ešte nemal rybu ktorá by seriózne likvidovala štetinkovú riasu, ani toľko ospevované SAE. Každá ryby žerie tú potravu ktorá je pre ňu dostupnejšia a "chutnejšia" a tým bude vždy krmivo ktorým kŕmime ostatné ryby. Takže :ne
Tá šírka 38 cm je mizerne málo, nuž ale ak sa nedá viac. Držím palce.
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod Juraj1973 » Uto 28. Máj 2013 13:56:43

l_laco píše:Tá šírka 38 cm je mizerne málo, nuž ale ak sa nedá viac. Držím palce.

no, je to z ekonomického hľadiska, keď že 3/5 skrinky je už vlastne hotové v šírke 38 (hĺbke) cm a aj samotný výklenok na chodbe, kde to plánujem umiestniť má hĺbku 40 cm.. ..samozrejme že nerád by som robil niečo čo zase raz oľutujem ale vyrábať nové skrinky ktoré mi budú ešte aj pretŕčať z "výklenku" kvôli pár cm by som nechcel ..je mi jasné, že s 3D pozadím sa rozlúčim i keď som pôvodne uvažoval, že "doryhujem" nejaký 2cm polystyrén :sad
Obrázok užívateľa
Juraj1973

Poslaťod l_laco » Uto 28. Máj 2013 17:12:17

3D pozadie vôbec nerieš, ani 0,5cm ... každé 3D pozadie ti opticky akvárko zmenší, vidím to na svojom kde mám úplne tenké pozadie ... daj z vonku zadného skla čiernu fóliu, alebo papier alebo to natri čiernou vodou riediteľnou farbou a máš pokoj. A bude to vyzerať dobre.
Tá šírka je jasná ... akva musí do priestoru pasovať a nie z neho trčať, ako všetko. Tak nech sa ti darí.
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod Juraj1973 » Str 29. Máj 2013 9:58:49

..chalani.. zase budem otravovať.. v čisto teoretickej rovine.. keby som chcel odchovať nejaké mladé z tých akár modrých.. stačí odloviť mladé bez rodičov.. alebo s jedným čo sa najviac stará alebo s oboma ? .. ja viem, že ma vysmejete, že na čo odchovávať.. len mi je vždy tak smutno z toho (kým sa odo toho odosobním a uvedomím si určité veci :-) ), že im to rozchytajú a nič a zase idú ďalej.. je mi jasné, že toho kolobehu sa asi nezbavím.. , tak sám neviem.. mám jedno 35 litrové akva do ktorého by som dal zabehnutú vodu z , trochu strku co mi ostal, javsky mach a ten Fan2 (zabehnutý)so vzduchovaním ešte raz sa ospravedlňujem ak otravujem nelogickými hlúposťami
Obrázok užívateľa
Juraj1973

Poslaťod l_laco » Str 29. Máj 2013 10:42:37

Juraj, kašli na to ...
Akara modrá je bežná a relatívne ľahko zohnateľná ryba, takže kým to vypipleš prejdú dva mesiace, možno ti to uhynie a ak nie budeš mať potom starosť kam s tým ... okrem iného, udržať kvalitnú vodu v 35l akvárku je náročnejšie ako vo väčšom, takže zbytočné trápenie teba a nakoniec aj tých rýb.
Obrázok užívateľa
l_laco

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 86 hostia