Aulonocara

Diskusia o cichlidách z jazera Malawi

Aulonocara

Poslaťod opicka » Sob 25. Máj 2013 14:53:02

Ahoj,
po prebádaní fóra a kníh, po odchove či už ameriky (ocelatus, terčovce) som sa dostal k malawi. Nedávno som si zohnal nádrž na tieto krásavice (Rozmerovo 200x45x45 objem 330l cca). Rozhodol som sa pre kombináciu Aulonocara a nejaké mbuni od jedného chovateľa. Nemám v pláne odchovávať tieto ryby preto som skombinoval dva druhy aulonocar konkrétne Aulonocara red rubin 5ks, Aulonocara stuartgranti ngara 5ks z mbun mám Melanochromis auratus 6ks,Labidochromis caeruleus yellow 4ks, Metriaclima estherae red/red 5ks. Je ich tam 25ks avšak určite sa to ešte preriedi tak rátam že ostane aspoň 20ks. Avšak mám pár otázok zháňam jeden druh konkrétne aulonocara fire fish len sa neviem dostať ku chovateľovi kto by ich mal. Mal som ponuku od jedného pána čo mal ale už dospelé jedince ale bál som sa či to neuškodí preto aj moja otázka:
1. či by to bolo vhodné dať medzi malé veľké cca 4-5cm dať dospelé jedince alebo počkať nech narastú.
2. či nepoznáte niekoho kto ich chová a má na predaj.
3. aké optimálne množstvo by bolo vhodné pre túto nádrž stretol som sa s názorom 30 rýb kľudne.preto sa obraciam na niekoho skúseného.
Inak nemám problém s ničím voda bola zabehnutá asi mesiac a pol hodnotovo je super, filtrácia je postačujúca a nedávno som doriešil aj osvetlenie. Už len doladiť obloženie nejakú čiernu tapetu na zadnú stranu kedže 3D sa bohužial nezmestí :? .
opicka

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Aulonocara

Poslaťod heno96 » Sob 25. Máj 2013 20:53:09

Tych 30ks na zaciatok v pohode. Ja by som zobral na zaciatok z kazdeho druhu po 10ks a ppstupom vyselektoval na pozadovany pomer samec/samica. K tym firefish-kam chova ich kofola ke registrovany aj tu na portali keho stranka
Kód: Vybrať všetko
http://www.africkecichlidy.webnode.sk
potom och ma aj fotko
Kód: Vybrať všetko
http://www.fotko-cichloden.sk
alebo staci pohladat na bazosi staci dat do hladania firefish a najde ty na ne inzeraty
Obrázok užívateľa
heno96

Has thanked: 12 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod opicka » Ned 26. Máj 2013 9:37:54

no na tom počte sa zapracovalo už som zaobstaral z každého toho druhu dalších 5 čiže mám tak po 10 z každého. Pozeral som na bazosi ale problém je v tom že pár chovateľov je buď to pre mňa daleko alebo ak posielajú tak len nad určitú sumu aj kofola tak isto nad 20e. Uvidím nejako sa rozhodnem. Mu asi napíšem a dohodnem sa s ním. Ešte otázku ku kŕmeniu mohol by som už začať pomaly začať ako doplnok dávať mrazenú potravu? Artemiu, patentku pre aulonocari a nejaký mix kde je špenát pre mbuni ? nech im nechýba veľmi nič lebo zatiaľ kŕmim vločkami a granulami pol na pol.
opicka

Images: 0

Poslaťod heno96 » Ned 26. Máj 2013 11:51:20

Patentkou by som nekrmil skor tou artemiou,cyklopom popripade zivim grindalom. Ja krmin mrazenou hned od zaciatku ako som si doniesol domov ryby a v pohode. Vsak ked od kofolu zoberies 10ks to mas 19€. Myslim ze s nim sa dohodnes popripade zoberies niake krmivo.
Obrázok užívateľa
heno96

Has thanked: 12 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod polygraf » Pon 21. Júl 2014 19:16:29

Podla vas tiet rybky len 2-3 by som mohol dat k labidochromisom hongi sweden a melanochromis maingano? Len kvoli tomu ze oni precistuju spodok ked dobre viem.
Obrázok užívateľa
polygraf

Späť na Malawi cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 28 hostia