Ahoj,
po prebádaní fóra a kníh, po odchove či už ameriky (ocelatus, terčovce) som sa dostal k malawi. Nedávno som si zohnal nádrž na tieto krásavice (Rozmerovo 200x45x45 objem 330l cca). Rozhodol som sa pre kombináciu Aulonocara a nejaké mbuni od jedného chovateľa. Nemám v pláne odchovávať tieto ryby preto som skombinoval dva druhy aulonocar konkrétne Aulonocara red rubin 5ks, Aulonocara stuartgranti ngara 5ks z mbun mám Melanochromis auratus 6ks,Labidochromis caeruleus yellow 4ks, Metriaclima estherae red/red 5ks. Je ich tam 25ks avšak určite sa to ešte preriedi tak rátam že ostane aspoň 20ks. Avšak mám pár otázok zháňam jeden druh konkrétne aulonocara fire fish len sa neviem dostať ku chovateľovi kto by ich mal. Mal som ponuku od jedného pána čo mal ale už dospelé jedince ale bál som sa či to neuškodí preto aj moja otázka:
1. či by to bolo vhodné dať medzi malé veľké cca 4-5cm dať dospelé jedince alebo počkať nech narastú.
2. či nepoznáte niekoho kto ich chová a má na predaj.
3. aké optimálne množstvo by bolo vhodné pre túto nádrž stretol som sa s názorom 30 rýb kľudne.preto sa obraciam na niekoho skúseného.
Inak nemám problém s ničím voda bola zabehnutá asi mesiac a pol hodnotovo je super, filtrácia je postačujúca a nedávno som doriešil aj osvetlenie. Už len doladiť obloženie nejakú čiernu tapetu na zadnú stranu kedže 3D sa bohužial nezmestí .