jusko píše:A napr. taký chovatel skalárov - nechá ryby vytrieť, ikry prenesie do druhej nádržky pod kyslík a mladé sa napr. s rodičmi ani nestretnú.
Ja rešpektujem Váš názor,ale myslím si,že pokiaľ by tá samička vyklepávaná nebola,tak sa tak často netrie,a navyše potrebné látky na udržanie hladu pod kontrolou,použije časť mladých.Navyše si myslím,lebo som to videl,že pokiaľ sa pustí jemný živý cyklop do nádrže s takouto samičkou,tak samičká má snahu ten cyklop prijať.
Na margo skalárov,veď aj tak tie skaláre v dnešnej dobe tak vyzerajú...
Ja som skáláre odchovával a môžem povedať že prirodzený odchov sa nedal ani porovnať s "umelým"v elementke.Naposledy to boli závojové bicolori a z 30 rýb sa urobili iba 4 páry a to iba jeden vodil!Ostatné buď požierali alebo neoplodňovali...atď.To isté je aj pri diskusoch.Čím viac sa bude v týchto metódach pokračovať ,tým skôr každá jedna forma ryby bude skôr či neskôr degenerovať takým istým spôsobom ak sú dnes Skaláre.Pri terčovcoch sú tie isté problémy,dnes nájsť ozaj pekné ryby je problém, ale keď aj sú tak sú drahé pretože tak ľahko sa bez ich sekrétu neodchovávajú - to je dobre,pretože tak rýchlo nedegenurujú./Viď nové formy/.
Čo sa týka tých tlám,mám s tým vlastnú skúsenosť.Vyplachoval som denne niekedy aj 30 samíc,budte si istý že to poznám.
Ja som tvrdý zástanca prirodzeného výteru a pri tom aj ostanem.Radšej ten daný druh nebudem robiť,alebo budem dovtedy zháňať nové ryby,s ktorými to pôjde.
K tomu porovnávaniu človeka:nie je to dobrý príklad,pretože my sme cicavce a ryby nie.Nemáme taký rýchly vývoj ako trebárs ryby.K tým deťom,možno neviete ale tretí trimester v dozrievaní plodu je veľmi dôležitý.Deti narodené v 7-8 mesiaci sa rodia bez pľúcnych vankúšikov,ktoré dozrejú oproti donoseným deťom až v 3 rokoch!Riziká sú 5 násobne vyššie,takže zlý príklad.A o imunitnom systéme ani nehovorím.